خانه دکتری مصاحبه دکتری ۱۴۰۳

مصاحبه دکتری ۱۴۰۳

مصاحبه دکتری ۱۴۰۳
مصاحبه دکتری ۱۴۰۳

پس از اعلام نتایج آزمون دکتری سراسری و آزاد 1403 در موعد مقرر و آغاز زمان انتخاب رشته آزمون دکتری داوطلبان به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با مصاحبه دکتری هستند؛ چرا که صرفا قبولی در آزمون دکتری مجوز ورود به مقطع دکتری محسوب نشده و داوطلبان می بایست در مرحله مصاحبه نیز نمره قبولی لازم را کسب نمایند. شیوه پذیرش در مقطع دکتری سال ۱۴۰۳ به دو صورت آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور انجام می شود که سهم آزمون و مصاحبه در دوره های مختلف پذیرش متفاوت می باشد.

پاسخ 10 سوال مهم در مصاحبه دکتری 1403

متقاضیان مقطع دکتری می بایست مرحله دوم پذیرش (مصاحبه علمی) را با موفقیت سپری کنند.

زمان ثبت نام مصاحبه دکتری سراسری ۱۴۰۳

هنگامی که اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 1403 انجام می شود، پذیرفته شدگان باید اقدامات لازم برای شرکت در مصاحبه را انجام دهند. در این مرحله، لازم است به سایت دانشگاه مربوطه مراجعه نموده و اطلاعیه های مربوط به زمان و نحوه ثبت نام در مصاحبه را مطالعه نمایند. در دفترچه انتخاب رشته دکتری، زمان بندی اعلام نتایج انتخاب رشته، اسامی پذیرفته شدگان، زمان مصاحبه و بررسی مدارک داوطلبان مشخص خواهد شد.

تمامی متقاضیان موظف اند نام نویسی خود را به انجام برسانند؛ زیرا عدم ثبت نام در مصاحبه به معنی انصراف از پذیرش خواهد بود. همچنین لازم به ذکر می باشد که فرآیند نام نویسی برای هر یک از دانشگاه های سراسری به صورت مجزا صورت می پذیرد و تاریخ نهایی مصاحبه از طریق سایت رسمی آن‌ها و سایت سازمان سنجش منتشر می شود.

توجه داشته باشید که زمان دقیق ثبت نام مصاحبه دکتری ۱۴۰۳، با فاصله اندکی بعد از انتخاب رشته و اعلام نتایج آن مشخص می گردد. این فرآیند در نیمه اول اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد.

زمان برگزاری مصاحبه دکتری سراسری 1403

طبق روال هر سال، بعد از انجام انتخاب رشته دکتری، نتایج این مرحله از طریق سایت سازمان سنجش اعلام گردد. متقاضیانی که بر اساس کارنامه انتخاب رشته جزء دعوت شدگان به مرحله ارزیابی و مصاحبه تخصصی این مقطع باشند، می توانند به پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه ها و موسسات آموزشی مختلف مراجعه نموده و از زمان بندی و سایر جزئیات آزمون شفاهی دکتری مطلع شوند.

شما می توانید عضو کانال تلگرام دکتری ایران مشاوره باشید تا در اسرع وقت در جریان اخبار مربوطه قرار بگیرید.

هزینه مصاحبه دکتری سراسری 1403

پس از این که نتایج انتخاب رشته دکتری اعلام شود، داوطلب با مشاهده کارنامه خود در می یابد که در کدام رشته ها و دانشگاه ها دعوت به مصاحبه شده است. او می تواند در مصاحبه تمامی دانشگاه هایی که در آن ها دعوت شده است، شرکت کند؛ اما برای شرکت در آن ها ملزم به پرداخت هزینه مصاحبه دکتری مربوط به هر دانشگاه خواهد بود.

پذیرفته شدگان جهت پرداخت هزینه مصاحبه دکتری ۱۴۰۳ باید به سایت اختصاصی دانشگاه‌ های میزبان مراجعه نموده و سپس فرم بررسی صلاحیت عمومی آزمون دکتری را دریافت نمایند. البته هنوز میزان هزینه و تاریخ واریز آن برای سال 1403 مشخص نشده است. در ضمن بعد از این که فرم نام برده به دقت تکمیل گشت، لازم است داوطلبان کد رهگیری مربوطه را یادداشت کرده و نزد خود حفظ کنند. نکته مهم این است که در صورت تکمیل نشدن فرم مذکور، فرد از گزینش نهایی حذف خواهد شد.

نحوه برگزاری مصاحبه دکتری ۱۴۰۳

با مشخص شدن نتایج انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری 1403، لیست اسامی پذیرفته شدگان به واحدهای دانشگاهی مورد نظر جهت مصاحبه ارسال می شود. دانشگاه ها با در نظر داشتن تعداد پذیرفته شدگان و ظرفیت موجود، طی باز زمانی مشخصی تاریخ، ساعت و محل دقیق مصاحبه دکتری را به هر یک از داوطلبان اعلام می کنند.

جلسه مصاحبه سر موقع آغاز می شود و لازم است داوطلب باید 30 دقیقه قبل از شروع جلسه در محل حاضر باشد. ارزیابی علمی دکتری شامل مطرح کردن سؤالات عمومی و تخصصی از سوی اساتید مربوطه است. فرد می بایستی مدارک مورد نیاز جهت ارائه در مصاحبه حضوری را آماده کند و همراه خود داشته باشد.

مدارک لازم جهت حضور در مصاحبه دکتری

دانشگاه های مختلف ممکن است مدارک متفاوتی برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری درخواست دهند. با این حال، ارائه برخی از این مدارک ضروری بوده و میان تمامی دانشگاه ها مشترک است. متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت رسمی دانشگاه های انتخابی، از مدارک مورد نیاز مطلع گردند.

  • اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه
  • فیش واریزی هزینه مصاحبه دکتری
  • مدارک تحصیلی مقاطع گذشته کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات دروس
  • کارنامه اولیه و کارنامه انتخاب رشته دکتری
  • توصیه نامه از اساتید مقطع کارشناسی ارشد
  • رزومه کامل تحصیلی و شغلی
  • مدرک زبان (آیلتس، تولیمو، EPT، تافل یا …)
  • گواهی سابقه عضویت در هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به صورت رسمی قطعی و  یا رسمی – آزمایشی مورد تایید بالاترین مقام مسئول

شایان ذکر است با توجه به این که فارغ‌التحصیلان دوره روزانه گواهی موقت دریافت می‌کنند، بنابراین دانشگاه‌ های مقصد در این موارد، الزامی برای ارائه اصل دانش نامه و ریز نمرات تایید شده ندارند.

همان طور که گفته شد، یکی از مدارک لازم برای شرکت در جلسه مصاحبه دکتری داشتن مدرک زبان است که بسته به نوع آن ها در دانشگاه های مختلف مورد پذیرش واقع می شوند.

مدارک آزمون های زبان مورد قبول مقطع دکتری
نوع مدرکوضعیت پذیرش در دانشگاه های کشور
مدرک آزمون آیلتس (IELTS)مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد)
مدرک آزمون تافل (TOEFL)مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد)
آزمون تولیمو (TOLIMO)مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد)
مدرک آزمون MSRTمورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد)
مدرک آزمون MHLEمورد قبول در دانشگاه های وزارت بهداشت
مدرک آزمون EPTمورد قبول در دانشگاه های آزاد اسلامی
مدرک زبان دانشگاه تهرانمورد قبول در برخی از دانشگاه های سراسری وزارت علوم (به جز دانشگاه آزاد)

در خصوص امتیاز دهی به مدرک زبان هیچ مدرکی بر دیگری ارجحیت ندارد. اما بدیهی است که در صورت بالاتر بودن نمره هر آزمون، امتیاز بیشتری به داوطلب تعلق خواهد گرفت. اعتبار هر مدرک زبان 2 سال است؛ اما با این وجود اگر مدرک زبانی با نمره بالا دارید که اعتبار آن به اتمام رسیده است، آن را در جلسه مصاحبه به همراه داشته باشید.

به همراه داشتن برخی مدارک برای حضور در مصاحبه الزامی نیست، اما داشتن آن ‌ها برای کسب امتیاز و موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری اثرگذار و بسیار حائز اهمیت است.

  • گواهی مستندات سوابق پژوهشی (گواهی پذیرش مقاله، کلیه مقالات تحت داوری و یا حتی کتاب های نیمه کاره)
  • گواهی رتبه برتر (اول تا سوم) مقاطع قبل
  • گواهی سابقه تدریس در دانشگاه ها
  • گواهی انجام طرح های پژوهشی و تحقیقات حرفه ای
  • گواهی کلیه افتخارات علمی کسب شده در زمینه آموزشی و یا پژوهشی
  • گواهی شرکت در کارگاه های آموزشی
  • کتاب های تالیف یا ترجمه شده
  • گواهی ثبت اختراع و عناوین علمی
  • تعیین حیطه کاری پایان نامه مقطع دکتری

نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری 1403

شیوه پذیرش داوطلبان مصاحبه دکتری 1402
نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری 1402

نحوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به دو صورت آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور انجام می شود. نحوه امتیازدهی به داوطلبان هر نوع پذیرش متفاوت خواهد بود و طبق قانون “سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور”، انجام می گیرد.

شیوه پذیرش داوطلبان در دوره های “آموزشی – پژوهشی” و “پژوهش محور”

مواد موثر

 آموزشی – پژوهشی

پژوهش محور

نمره آزمون کتبی50 درصد نمره کل30 درصد نمره کل
مصاحبه و سنجش علمی30 درصد نمره کل30 درصد نمره کل
سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری20 درصد نمره کل20 درصد نمره کل
تهیه طرحواره20 درصد نمره کل

تمامی دانشگاه ها بر اساس شیوه نامه ای که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به آن ها ارسال می شود، نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری) را تعیین می کنند و بعد از برگزاری مصاحبه، حدنصاب نمره داوطلبان را برای بررسی نهایی به سازمان اعلام می دارند.

لازم به ذکر است که دانشگاه ها می توانند برای داوطلبان معرفی شده به مرحله مصاحبه، آزمون کتبی و شفاهی برگزار نمایند که نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می شود. در نهایت بر اساس نمره کل، نتایج نهایی پذیرش مقطع دکتری مشخص شده و در سایت مربوطه منتشر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص توضیحات کارنامه دکتری، می توانید به این لینک مراجعه کنید.

سوالات مصاحبه دکتری ۱۴۰۳

در جلسه مصاحبه دکتری سراسری 1403 طبق روال هر جلسه مصاحبه، سوالات زیادی پیرامون موضوعات مختلف مطرح می شود که همین امر عاملی برای ایجاد نگرانی و استرس داوطلبان می باشد. لازم به ذکر است که سوالات مصاحبه دکتری سوالات مشخصی نبوده و قابل پیش بینی نخواهند بود ولی با توجه به تجربیات سال های گذشته می توان حدس زد که هر ساله یک سری سوالات متداول حول موضوعات مشابه مطرح خواهند شد.

  • مطمئنا ابتدای جلسه اساتید از شما می خواهند خودتان را به انگلیسی معرفی کنید. در پاسخ به این سوال می بایست نام و نام خانوادگی خود را بیان کرده و سپس رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را معرفی کنید و پس از آن یک شرح حال مختصر از مسیر تحصیلی خود را عنوان کنید.
  • بعضی از دانشگاه های سراسری یک سری سوالات علمی در رابطه با پایان نامه دانشجو مطرح می کنند. البته این به معنی پرسش سوالات علمی سطح بالا نیست؛ اما چیزی که در این جا اهمیت دارد قدرت تحلیل داوطلب در رابطه با موضوعات علمی خصوصا موضوع پایان نامه تحقیقاتی خود می باشد.
  • در ادامه سوالات دیگری در رابطه با پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد، طرح های تحقیقاتی، پروژه های انجام شده و در دست انجام و عنوان مد نظر برای رساله دکتری بیان خواهد شد.
  • دسته دیگر پرسش ها در مورد رزومه تحصیلی و شغلی شما خواهد بود. بنابراین داشتن یک رزومه قوی می تواند موثر واقع شود. فراموش نکنید که اشتغال به کار غیر مرتبط و یا ساعت کاری بالای داوطلبان تاثیر منفی در نتیجه نهایی خواهد گذاشت.
  • سوالاتی پیرامون مسائل مذهبی و عقیدتی نیز مطرح خواهد شد که پاسخ شما به این پرسش ها بی اهمیت نخواهد بود.

نکات مهم

  • با ظاهری آراسته و مرتب در جلسه مصاحبه حضور یابید و از عطر ملایم استفاده کنید.
  • هنگام برخورد با اساتید با اعتماد به نفس کامل احوال پرسی کنید، لبخند را فراموش نکنید و از برقراری ارتباط چشمی نیز غافل نشوید.
  • هنگام پاسخ به سوالات از شتاب زدگی بپرهیزید و سعی کنید در کمال آرامش و اعتماد به نفس به پرسش ها پاسخ دهید.
  •  سعی کنید در جواب سوالات اساتید پاسخ های کوتاه، مختصر و مفید ارائه دهید و از دادن پاسخ های طولانی و اغراق آمیز پرهیز کنید.

متقاضیانی که انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۳ را انجام داده اند، جهت اطلاع از نحوه انجام مصاحبه و باقی مراحل گزینش می بایست به سایت دانشگاه محل پذیرش مراجعه نمایند. جهت اطلاع از روند مصاحبه این دانشگاه می توانید لینک مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد 1403 را مطالعه نمایید.

 

سوالات متداول

1- مصاحبه دکتری سال ۱۴۰۳ در چه زمانی برگزار می شود؟

هنوز زمان دقیق انجام مصاحبه دکتری ۱۴۰۳ اعلام نشده است.

2- هزینه مصاحبه دکتری سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه قابل پرداخت برای مصاحه دکتری سال ۱۴۰۳ هنوز اعلام نشده است.

3- آزمون کتبی دکتری ۱۴۰۳ چند درصد در پذیرش داوطلب موثر است؟

آزمون کتبی به میزان 50 درصد در شیوه آموزشی - پژوهشی و به میزان 30 درصد در شیوه پژوهش محور موثر می باشد.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۶ نظر
  1. سارا

    سلام.
    آیا شرکت در مصاحبه دارای محدودیت است؟ مثلا داوطلبی که به چهار مصاحبه دعوت شده، می تواند برای هر چهار مورد ثبت نام کند؟
    و اینکه اگر داوطلبی در مصاحبه مردود شود، محرومیتی برای اون ایجاد می شود؟ مثلا می تواند سال بعد مجددا برای مصاحبه (در صورت دعوت) به آن دانشگاه برود؟

    • ایران مشاوره

      سلام و درود
      بله، هر دو این موارد امکان پذیر می باشد.

  2. احمدی

    با سلام و درود چاپ کتاب هم تاثیر مثبتی در مصاحبه دکتری دارد حتی تبدیل پایان نامه به کتاب بنده کتابم رو در انتشارات آریا دانش چاپ کردم و راضی بودم

    • ایران مشاوره

      با سلام، بله چاپ، تالیف یا ترجمه کتاب، به عنوان امتیاز در مصاحبه دکتری برای شما در نظر گرفته میشود.

  3. علی

    سلام تو رشته های مهندسی داشتن اختراع اجباری هست لطفا جواب بدید

    • ایران مشاوره

      سلام و درود، خیر، در مصاحبه دکتری داشتن مواردی مانند ثبت اختراع، مدرک زبان، توصیه نامه و … به عنوان امتیازی برای سوابق پژوهشی در نظر گرفته میشود.

مشاوره دکتری پیج دکتری