سامانه خدمات اینترنتی مرکز خدمات حوزه های علمیه تحت عنوان “سخا” با هدف ارائه خدمات الکترونیکی به طلاب راه اندازی شده است. هر یک از طلاب می توانند با ایجاد یک حساب کاربری در سامانه فوق، از خدمات الکترونیکی این سامانه بهره مند شوند. امکاناتی همچون دریافت وام، استفاده از تسهیلات بیمه، پرداخت اقساط و… از طریق سامانه سخا در اختیار کاربران قرار می گیرند. در ادامه مقاله قصد داریم نحوه ورود و عملکرد این سامانه را مورد بررسی قرار دهیم.
لینک مستقیم ورود به سامانه سخا
از جمله خدمات سامانه سخا به نشانی service.csis.ir، تشکیل پرونده طلاب جدیدالورود می باشد.
راهنمای ورود به سامانه سخا حوزه علمیه
ورود به سامانه سخا و بهره مندی از خدماتی که به موجب آن مهیا گردیده است تنها از طریق نشانی service.csis.ir امکان پذیر می باشد. در بدو ورود به سامانه نیاز است که رمز عبور و نام کاربری خود را وارد نمایید. به همین دلیل اگر اولین بار است که به این سامانه مراجعه می کنید، لازم است ابتدا مراحل عضویت در سایت را به انجام برسانید. طلاب می توانند مطابق با راهنمای تصویری زیر نسبت به ایجاد حساب کاربری در سامانه سخا اقدام نمایند.
- ابتدا وارد سامانه سخا به نشانی service.csis.ir شوید و از گزینه های موجود در صفحه، روی عبارت “نام کاربری و کلمه عبور ندارم / فراموش کرده ام” کلیک کنید.
- در صفحه پیش رو، اگر تابعیت ایرانی دارید کد ملی و در صورت غیر ایرانی بودن، شماره گذرنامه خود را وارد کنید. پس از ثبت شماره تماس خود و فشردن دکمه “دریافت پیام کوتاه”، پیامکی حاوی اطلاعات رمز عبور و نام کاربری ارسال می شود که می توانید با استفاده از آن ها وارد سامانه شوید.
- پس از عضویت در سایت، مجددا به صفحه نخست بازگشته و رمز عبور و نام کاربری خود را در کادرهای مربوطه وارد نمایید و سپس دکمه “تایید” را بفشارید.
- پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، بخش های مختلفی را مشاهده می کنید که هر یک عملکرد جداگانه ای را دارند.
توجه داشته باشید که طلاب جدیدالورود نیز می توانند با کلیک روی گزینه “تشکیل پرونده طلاب جدیدالورود” در صفحه نخست سامانه و سپس وارد کردن اطلاعاتی همچون مرجع تعیین کننده حوزوی، کد ملی (در صورت غیر ایرانی بودن، وارد نمودن شماره پاسپورت الزامی است.) و شماره پرونده تحصیلی، اقدامات لازم را در راستای تشکیل پرونده خود به انجام برسانند.
معرفی خدمات سامانه سخا حوزه علمیه
طلاب گرامی می توانند با مراجعه به حساب کاربری خود به بخش های مختلف سایت دسترسی پیدا کرده و از امکانات الکترونیکی آن بهره مند شوند. از جمله خدماتی که به واسطه این سامانه در اختیار کاربران قرار می گیرند عبارت اند از:
پذیرش و به روز رسانی
این بخش از سامانه مربوط به اطلاعات پرونده ای طلبه می باشد. لازم است اطلاعات این قسمت در صورت نیاز توسط طلبه به روز شده و نواقص آن رفع گردد. در قسمت بالای این صفحه می توانید تعداد نواقص موجود را مشاهده کرده و با کلیک روی آن، به توضیحات مرتبط با هر نقص دسترسی پیدا کنید.
همان طور که در تصویر فوق مشاهده می کنید، این قسمت دارای پنج بخش اطلاعات پایه، اطلاعات حوزوی، افتخارات و موفقیت ها، تخصص ها و مهارت ها و تحصیلات غیر حوزوی می باشد. موارد مرتبط با اطلاعات پایه به شرح زیر می باشند.
اطلاعات هویتی: مشاهده و ویرایش اطلاعات شخصی طلبه و افراد تحت تکفل وی از طریق این قسمت امکان پذیر می باشد.
اطلاعات ارتباطی: در این بخش می توان اطلاعات آدرس اقوام و آشنایان درجه یک را ویرایش و یا تکمیل کرد.
اطلاعات معیشتی: این قسمت شامل اطلاعات مربوط به وضعیت شغلی و درآمد طلبه می باشد.
اطلاعات پذیرشی: این بخش نشان دهنده وضعیت پذیرشی طلاب می باشد.
اطلاعات سلامتی: طلبه می تواند با استفاده از این بخش، وضعیت سلامتی خود و هم چنین افراد تحت تکفل خود را به ثبت برساند.
علاوه بر موارد مذکور، طلاب می توانند در صورت داشتن هر گونه مدرک مبنی بر تدریس در مراکز پژوهشی، حوزوی و… اطلاعات مرتبط با آن را از طریق بخش “اطلاعات حوزوی” تکمیل نمایند. دیگر بخش ها نیز برای تکمیل اطلاعات و ارائه مدارک مورد نیاز در رابطه با اموری همچون حفظ قرآن، داشتن سابقه تحصیلات کلاسیک و دانشگاهی، برخورداری از یک تخصص یا مهارت خاص و… طراحی شده اند.
صندوق قرض الحسنه
با کلیک روی این گزینه، با صفحه ای رو به رو می شوید که شامل گزینه های درخواست وام، تایید ضمانت، کاردکس وام، وجوه امانی، پرداخت اقساط و خدمات کارت می باشد. با انتخاب هر یک از این گزینه ها، به بخش مرتبط با آن هدایت می شوید. همان گونه که در تصویر مشاهده می کنید، فایل هایی نیز جهت راهنمایی کاربران جهت دریافت وام و دیگر مباحث پیرامون آن، در این بخش قرار داده شده اند.
تسهیلات بیمه
کلیه خدمات بیمه از طریق این بخش در اختیار طلاب قرار می گیرند. تمامی امور مربوط به انواع بیمه خدمات رفاهی، بیمه تامین اجتماعی، طرح سلامت، بیمه تکمیلی و عمر، بیمه خدمات درمانی و… با استفاده از این قسمت قابل انجام و پیگیری می باشند.
در کنار تمامی این امکانات، سامانه سخا خدمات دیگری را نیز مانند ارائه تسهیلات مستمری، مشاهده لیست درخواست ها و… در اختیار طلاب گرامی قرار می دهد. توجه داشته باشید که در صورت فراموشی رمز عبور می توانید با انتخاب گزینه “نام کاربری و کلمه عبور ندارم / فراموش کرده ام” و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، مجددا رمز عبور خود را دریافت نمایید. هم چنین با کلیک روی گزینه “تغییر کلمه عبور” که در صفحه ابتدایی حساب کاربری خود مشاهده می کنید، می توانید در صورت تمایل نسبت به تغییر رمز عبور خود اقدام کنید.
سوالات متداول
1- سامانه سخا چه کاربردی دارد و برای چه افرادی مورد استفاده می باشد؟
این سامانه ویژه طلاب است و تمامی خدماتی که به صورت الکترونیکی قابل انجام شدن هستند، توسط آن ارائه می شوند.
2- آدرس اینترنتی سامانه سخا حوزه علمیه کدام است؟
طلاب جهت ورود به سامانه خدمات اینترنتی مرکز خدمات حوزه های علمیه باید به آدرس service.csis.ir مراجعه کنند.
3- نام کاربری و کلمه عبوری که حین ورود مورد نیاز است را فراموش کرده ام، آیا می توانم آن ها را بازگردانم؟
بله امکان پذیر است. جهت بازگردانی آن ها باید بر روی گزینه تغییر کلمه عبور در صفحه ابتدایی سامانه، کلیک نمایید.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
سلام
میخواستم بدونم برای تائید سریال شناسنامه سریالو چطوری وارد کنم که سامانه قبول کنه؟
اصلا هر مدل مینویسم سامانه قبول نمیکنه.
ممنون
با سلام، شما باید سریال شش رقمی درج شده در شناسنامه را بدون وارد کردن سری، درج کنید.
سلام طاعات قبول
میخواستم بپرسم آیا برای رفع مشکلات کسانی که طلبه نیستن برنامه دارید
ممنون که پاسخ می دین
با سلام، لطفا در صورت امکان با مرکز تماس بگیرید یا سوال خود را واضح تر مطرح کنید.
سلام علیکم
بنده جزو اتباع عراق بودم و با کد جامعه المصطفی در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم ثبت نام کردم
الان طبق قانون مادر ایرانی، شناسنامه ایرانی درآوردم و میخواهم تغییر وضعیت دهم و با کدملی ایرانی ادامه تحصیل بدم
تاکنون پرونده ای در سامانه سخا نداشتم و میخواهم تشکیل پرونده دهم اما کد ملی ام را شناسایی نمیکند
راهنمایی میکنید که چگونه تغیییر وضعیت دهم تا بتوانم در سامانه تشکیل پرونده دهم؟
با سلام، شما می توانید جهت بررسی درخواست خود به مراکز پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.