خانه مشاوره تحصیلی ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۲ | دادگستری و قوه قضائیه

ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۲ | دادگستری و قوه قضائیه

راهنمای ثبت نام آزمون وکالت دادگستری و قوه قضائیه ۱۴۰۲
ثبت نام آزمون وکالت 1402

افرادی که در رشته حقوق تحصیل کرده اند، برای دریافت پروانه وکالت باید در آزمون وکالت شرکت نمایند. متقاضیانی که در این آزمون پذیرفته می شوند، بعد از گذراندن دوره کارآموزی، پروانه وکالت پایه یک دریافت خواهند کرد. البته ممکن است افرادی که دارای سابقه کار حقوقی و قضایی هستند، از گذراندن دوره کارآموزی معاف شوند و پروانه وکالت برای آن ها صادر شود.

در ضمن این آزمون توسط دو نهاد و به صورت جداگانه برگزار می شود، همچنین پیش از ثبت نام، داوطلبان آزمون وکالت باید از تمامی شرایط آزمون وکالت آگاهی داشته باشند، سپس در زمان ثبت نام آزمون وکالت نسبت به نام نویسی خود به صورت اینترنتی از طریق سایت ثبت نام آزمون وکالت اقدام کنند.

 

✅ لینک مستقیم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۲

(مهلت ثبت نام به اتمام رسیده است)

 

✅ لینک مستقیم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه 1402

( به محض آغاز ثبت نام، لینک فوق فعال می گردد.) 

 

زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۲ تا روز چهارشنبه مورخ 27 اردیبهشت ماه تمدید گردید.

زمان ثبت نام آزمون وکالت 1402

همانطور که گفته شد، داوطلبان برای دریافت پروانه وکالت می توانند به دو طریق اقدام نمایند، البته زمان و جزئیات ثبت نام این دو آزمون همچنین نهاد برگزار کننده آن ها متفاوت می باشد که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

زمان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

هر ساله تعداد زیادی از متقاضیان در آزمون وکالت دادگستری که زیر نظر کانون وکلای دادگستری ایران و همچنین سازمان سنجش برگزار می گردد، شرکت می کنند. سابقا زمان ثبت نام آزمون وکالت در نیمه دوم سال و در مهر ماه در نظر گرفته می شد اما از سال گذشته فرایند ثبت نام به اردیبهشت ماه انتقال یافته است. در ادامه می توانید با مراجعه به جدول زیر از زمانبندی ثبت نام این آزمون مطلع گردید.

جدول زمانبندی ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1402
امور مربوطهزمان
مهلت اولیه ثبت نام آزموناز 13 الی 22 اردیبهشت ماه 1402
تمدید مهلت ثبت نامتا روز چهارشنبه 27 اردیبهشت ماه 1402
زمان دریافت کارت ورود به جلسهاز روز سه شنبه 10مرداد 1402
زمان رفع نقص کارت ورود به جلسهاز طریق سایت سازمان سنجش نهایتا تا 13 مرداد ماه 1402
رفع نقص حضوری در روز 12 مرداد 1402
زمان برگزاری آزمون13 مرداد ماه 1402

زمان ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

بسیاری از افراد متقاضی دریافت پروانه وکالت با شرکت در آزمون وکالتی که توسط قوه قضائیه برگزار می شود، هستند. در سال گذشته ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه در فروردین ماه به انجام رسید و داوطلبان با مراجعه به سایت ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه نام نویسی خود را به انجام رساندند. با وجود انتشار اخباری مبنی بر برگزاری آزمون وکالت قوه قضائیه در تاریخ 3 شهریور 1402، هنوز اطلاعی از زمان ثبت نام آن در سال ۱۴۰۲ در دسترس نیست.

در صورت انتشار هر گونه اخبار جدید مطلب به روزرسانی شده و از طریق کانال تلگرام ایران مشاوره اطلاع رسانی خواهد گردید.

مراحل ثبت نام آزمون وکالت 1402

همان طور که ذکر شد، فرآیند ثبت نام این آزمون به صورت اینترنتی و به وسیله دو نهاد برگزار کننده جداگانه انجام می شود که مراحل هر یک از آن ها با دیگری متفاوت خواهد بود.

نحوه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

نام نویسی آزمون مذکور برای نهاد دادگستری از طریق سایت ثبت نام آزمون وکالت انجام می گیرد که مراحل آن به شرح زیر می باشد.

  • ابتدا به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه نمایید و در منوی راست بر روی “سایر آزمون های استخدامی” کلیک کنید.

مرحله اول ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  •  در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر بر روی عبارت “ثبت نام آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت، کانون وکلای دادگستری سال ۱۴۰۲” کلیک نمایید.

مرحله دوم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • مجددا عبارت “ثبت نام آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت، کانون وکلای دادگستری سال 1402” را انتخاب کنید.

مرحله سوم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • برای تکمیل ثبت نام، هزینه ثبت نام در آزمون را بپردازید. برای خرید کارت از صفحه پیش روی خود گزینه “خرید کارت اعتباری” را انتخاب نمایید.

مرحله چهارم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • در این مرحله همانند تصویر بر روی لینک فعال شده “سریال ثبت نام آزمون کارورزی وکالت سال 1402” کلیک کرده و سپس دکمه “تایید و ادامه” را بفشارید.

مرحله پنجم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • در صفحه باز شده، مشخصات خواسته شده را وارد نمایید و پس از انتخاب درگاه پرداخت، گزینه “تایید و ادامه” را انتخاب کنید.

مرحله ششم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • صفحه ای که برای شما نمایان می شود، یک “شماره پیگیری پرداخت” قابل مشاهده است که پس از فشردن دکمه “ادامه روند پرداخت” به درگاه پرداخت هزینه ثبت نام منتقل شوید.

مرحله هفتم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • سپس با صفحه زیر مواجه خواهید شد که ضروری است اطلاعات کارت بانکی خود را به طور صحیح وارد نمایید و بعد دکمه “پرداخت” را بفشارید تا هزینه ثبت نام آزمون وکالت پرداخت شود.

مرحله هشتم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • پس از پرداخت هزینه ثبت نام، یک “شماره سریال خرید کارت” در اختیار شما قرار خواهد گرفت. به صفحه نخست مراجعه کرده، همانند تصویر تیک را فعال نمایید و بر روی گزینه “تایید ادامه – گام بعدی” کلیک کنید.

مرحله نهم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

  • در مرحله آخر شماره سریال خرید کارت اعتباری و کد امنیتی را وارد نموده، سپس دکمه “تایید” را بفشارید.

مرحله دهم ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

پس از ورود به صفحه بعدی، بایستی تصویر مدارک خود را طبق ضوابط مندرج در قسمت شرایط بارگذاری نمایید و اطلاعات شخصی خود را به طور صحیح در کادرهای مخصوص وارد کنید. توجه داشته باشید که در پایان فرآیند ثبت نام، سامانه یک کد پیگیری در اختیار شما قرار می دهد که ضروری است کد را یادداشت کرده و نزد خود نگه داری نمایید. همچنین لازم است از اطلاعات ثبت نامی خود یک پرینت تهیه نمایید تا در صورت قبولی در آزمون آن را به مراجع مصاحبه کننده ارائه کنید.

نحوه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

سایت ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه در سال های اخیر تغییرات زیادی داشته است. برای مدتی این فرایند توسط سایت قوه قضاییه و مدتی نیز توسط سایت سازمان سنجش به انجام می رسد. همچنین در سال گذشته این فرایند از طریق سایت مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد به انجام رسید.

مطابق با آخرین اخبار منتشره، ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه در سال ۱۴۰۲ نیز از طریق azmoon.iau.ac.ir و با طی مراحل زیر انجام خواهد شد.

  • ابتدا به سایت azmoon.iau.ac.ir مراجعه نموده و روی لینک فعال “ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانوه قوه قضائیه سال 1402” که در لیست سامانه ها موجود می باشد، کلیک کنید.

مرحله اول ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • در این مرحله برای پرداخت هزینه ثبت نام آزمون، از منوی گزینه های سمت چپ صفحه، کلید “خرید کارت” را بفشارید.

مرحله دوم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • سپس در صورتی که تحت پوشش نهاد های حمایتی نیستید، گزینه “خرید کارت اعتباری ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه سال 1402” انتخاب نمایید.

مرحله سوم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • حالا اطلاعات خواسته شده را در کادر های مشخص شده درج نموده و کلید “ثبت اطلاعات و نهایی نمودن خرید” را بفشارید.

مرحله چهارم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • پس از انتقال به درگاه الکترونیکی پرداخت، لازم است اطلاعات مربوط به کارت بانکی عضو شبکه شتاب خود را در کادرهای مربوطه درج نموده و کلید پرداخت را انتخاب کنید.

مرحله پنجم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • اکنون می بایست جهت تکمیل روند ثبت نام، به صفحه اول بازگشته، و بر روی گزینه “ثبت نام” کلیک نمایید.

مرحله ششم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • در اینجا با وارد نمودن شماره کارت اعتباری و اطلاعات خواسته شده کلید ” ورود به ثبت نام” را انتخاب کنید.

مرحله هفتم ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

  • پس از اتمام مراحل فوق، فایل اسکن شده مدارک خواسته شده را در بخش های مشخص شده بارگذاری نموده و سپس به تکمیل فرم پیش نویس تقاضانامه اقدام نمایید. نهایتا فراموش نکنید که کد پیگیری صادر شده از سوی سامانه را یادداشت کرده و نزد خود نگه دارید.

دانلود دفترچه ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۲

دفترچه شرایط ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه و دادگستری ۱۴۰۲
دانلود دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه و دادگستری 1402

هر ساله با شروع بازه ثبت نام آزمون وکالت دفترچه ای محتوی اطلاعات مورد نیاز متقاضیان در مراحل ثبت نام و پذیرش منتشر می گردد و داوطلبان با مراجعه به آن و طی کردن دستورالعمل های مذکور می توانند ثبت نام خود را با موفقیت به انجام برسانند.

دفترچه آزمون وکالت دادگستری

دفترچه مربوط به آزمون وکالت دادگستری از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش در بازه ثبت نام قابل دریافت می باشد. همچنین می توانید با کلیک روی لینک زیر دفترچه مذکور را دانلود نمایید.

دفترچه آزمون وکالت قوه قضائیه

دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه هر ساله با شروع فرایند ثبت نام این آزمون در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. در حال حاضر زمان ثبت نام این آزمون مشخص نمی باشد بنابراین دفترچه آن در دسترس نیست اما به محض انتشار، دفترچه مزبور در مطلب مندرج خواهد شد.

همچنین برای اطلاع حدودی از ضوابط و راهنماهای آزمون می توانید از دفترچه سال گذشته که از طریق لینک زیر قابل دانلود است استفاده نمایید.

دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه ۱۴۰۲ (به زودی فعال می شود.)

شرایط و مدارک ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۲

مطابق توضیحات گفته شده، تبعا شرایط نام نویسی برای آزمون وکالت دادگستری نیز با قوه قضائیه متفاوت خواهد بود پس در ادامه ذکر هر کدام از آن ها به صورت جداگانه خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که اطلاعات زیر مطابق با آخرین دوره برگزاری آزمون می باشد و در صورت تغییر شرایط مطلب به روز رسانی خواهد شد.

شرایط ثبت نام آزمون وکالت دادگستری

در هنگام نام نویسی آزمون وکالت این نهاد، داوطلبان بایستی از شرایط آزمون وکالت و میزان تاثیر سهمیه در آزمون وکالت جهت ثبت نام اطلاع داشته باشند چرا که تنها در صورت واجد شرایط بودن می توانند نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام نمایند. در ادامه مقاله به ذکر برخی از این شرایط می پردازیم.

  • فرد داوطلب باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
  • اعتقاد و التزام عملی به مبانی و احکام دین اسلام (اقلیت های مذهبی از این شرط معاف اند.)
  • نداشتن پیشینه محکومیت موثر کیفری
  • نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروه های الحادی
  • عدم وابستگی به رژیم پهلوی و طاغوت
  • نداشتن عضویت یا هواداری از گروه های ضد جهموری اسلامی
  • عدم استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • افراد فاقد گواهی پایان خدمت موقت یا دائم حق شرکت در آزمون را نخواهند داشت.
  • داشتن مدرک لیسانس یا بالاتر رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق و یا مدرک درجه دو حوزه که به تایید مراجع صالح می باشد.
  • افرادی که دارای مدرکی با درجه بالاتر در یکی از رشته های فوق بوده اما فاقد مدرک کارشناسی آن ها باشند، حق شرکت در آزمون را نخواهند داشت.
  • مدرک معادل حوزوی، زمانی قابل قبول است که از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مورد تایید باشد.
  • افرادی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته حقوق بوده و این مدرک با مدرک کاردانی آن ها مرتبط می باشد، مشروط بر آن که واحدهای دوره کارشناسی حقوق را گذرانده باشند، اجازه شرکت در آزمون را دارند.
  • پروانه کارآموزی وکالت دادگستری در حوزه قضائی استان تهران فقط به افرادی اعطا می‌شود که در زمان ثبت نام، سن آن ها از چهل سال تمام بیشتر نباشد و برای سایر حوزه‌های قضایی پروانه کارآموزی به کسانی داده می‌شود که هنگام ثبت‌نام سنشان از پنجاه سال تمام بیشتر نباشد.
  • دارا بودن حداقل 24 سال سن برای شرکت کنندگان این آزمون الزامی است.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در آزمون وکالت دادگستری

برای ثبت نام در این آزمون، افراد بایستی مدارک تحصیلی و شخصی مورد نیاز خود را آماده سازند و به صورت اینترنتی در سایت سازمان سنجش آموزش کشور در زمان مقرر بارگزاری نمایند. مدارک ثبت نام آزمون وکالت شامل موارد زیر می شوند:

  • اسکن تصویر مدرک پایان تحصیل لیسانس (با فرمت jpg و سایز حدودا 595*842)
  • اسکن عکس فرد متقاضی در اندازه 3×4 (بدون حاشیه زائد، فرمت jpg، حداقل سایز 200*300 و حداکثر 300*400، حداکثر حجم 70 کیلوبیات، واضح و بدون اثر مهر و منگنه، حتی الامکان سیاه و سفید و در صورت رنگی بودن دارای پس زمینه سفید باشد.)
  • اسکن تصویر مدرک پایان خدمت سربازی و یا معافیت دائم برای آقایان (بدون حاشیه زائد، با فرمت jpg و سایز حدودی 213*312)
  • شماره سریال کارت اعتباری خریداری شده

لازم به ذکر است داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند، علاوه بر بارگذاری آن باید فایل اسکن مدرک کاردانی خود را نیز هنگام ثبت نام آپلود نمایند.

شرایط ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه

داوطلبان شرکت در آزمون وکالت قوه قضائیه باید شرایط زیر را دارا باشند:

  •  تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
  • حداقل 24 سال و حداکثر 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت
  • داشتن دانشنامه معتبر کارشناسی از دانشکده های معتبر داخلی و یا خارجی ( مدرک خارجی به شرط ارزشیابی رسمی) یا معادل حوزوی آن در رشته های حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی.
  • افرادی که فاقد مدرک حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا معادل آن از دروس حوزوی (مدرکی که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است) و دانشگاهی با تایید مرجع صالح هستند و فقط دارای مدارک بالاتر رشته های مذکور می باشند، چنانچه در آزمون شرکت کنند مدرک بالاتر آن ها جایگزین مدرک کارشناسی مربوطه نبوده و مورد قبول واقع نخواهد شد.
  • دارندگان مدرک کارشناسی ارشد پیوسته حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی، با مدرک کارشناسی مرتبط، مجاز به شرکت در آزمون هستند.

تبصره 

  • داوطلبانی که در حال گذراندن خدمت نظام وظیفه خود می باشند و یا در مهلت قانونی اعزام به خدمت پس از اتمام معافیت تحصیلی هستند، مدارک این وضعیت باید ارسال شود. داوطلبان در هنگام ثبت نام نباید مشمول شرایط غیبت از خدمت وظیفه عمومی باشند.
  • داوطلبانی که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستند، فقط در صورت ارائه گواهی فراغت از تحصیل خود تا تاریخ مقرر مجاز به شرکت در آزمون هستند.
  • توجه داشته باشید با آگاهی نسبت به شرایط فوق، جهت ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون وکالت قوه قضائیه اقدام نمایید، زیرا وجه مورد نظر پس از واریز قابل استرداد نخواهد بود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در آزمون وکالت قوه قضائیه

متقاضیان برای تکمیل فرآیند نام نویسی خود، باید مدارک ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه را مطابق با مشخصات مندرج در آگهی مربوطه، ارسال نمایند. مدارک لازم جهت ثبت نام که باید اسکن هر یک از آن ها در سامانه بارگذاری شوند، عبارت اند از:

  • عکس پرسنلی 4 * 3 با حجم حداکثر 70 کیلو بایت
  • تصویر پشت و روی کارت ملی
  • تصویر صفحه اول و صفحه توضیحات شناسنامه
  • گواهی فراغت از تحصیل و یا اشتغال به تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر رشته های مرتبط
  • مدرک نشان دهنده وضعیت نظام وظیفه برای آقایان (کارت پایان خدمت، گواهی معافیت دائم یا موقت) یا مدارک مربوط به افراد در حال خدمت
  • پروانه وکالت ویژه دارندگان پروانه وکالت که برای تغییر حوزه قضایی خدمت در آزمون شرکت می کنند.

نکته: تمامی این مدارک باید بافرمت JPG ذخیره شده باشد. همچنین دقت داشته باشید که در صورت ارسال عکس اشتباه از سوی متقاضی، ثبت نام وی باطل شده و مطابق با قوانین و مقررات با او برخورد خواهد شد.

ظرفیت پذیرش متقاضیان در آزمون وکالت 1402

در حال حاض ظرفیت پذیرش کار آموز آزمون وکالت در هر دو مرجع قوه قضائیه و دادگستری مشخص نمی باشد. اگر که پذیرش بر اساس ظرفیت مشخصی انجام شود احتمال می رود که اخبار مرتبط با آن در بازه اعلام نتایج آزمون وکالت به سمع و نظر داوطلبان رسانده شود. در این صورت مطلب به روز رسانی شده و اخبار مرتبط از طریق کانال تلگرام ایران مشاوره اطلاع رسانی می گردد.

منابع امتحانی آزمون وکالت ۱۴۰۲

برای متقاضیان شرکت در آزمون وکالت اطلاع داشتن از منابع امتحانی امری ضروری و مهم است. سرفصل های درسی در آزمون ها ثابت هستند اما ممکن است در هر دوره و نیز بسته به مرجع برگزاری تفاوتهایی در سرفصل ها ایجاد گردد.

منابع آزمون وکالت دادگستری

مطابق با اطلاعیه منتشره از سایت اسکودا آزمون وکالت دادگستری 1402 شامل موارد زیر خواهدبود.

منابع آزمون وکالت دادگستری 1402
حقوق مدنی
قانون مدنی

قوانین روابط موجر و مستاجر سال‌های 1356 و ۱۳۷۶

قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب سال 1400

قانون مسئولیت مدنی

قانون امور حسبی

قانون پیش فروش ساختمان

قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسائل نقلیه

قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان

آیین دادرسی مدنی
قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب

قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی

قانون اجرای احکام مدنی

قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

قانون شوراهای حل اختلاف

قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت 1376

حقوق تجارت
قانون تجارت شامل قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷ و اصلاحات بعدی آنها

قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی

قانون راجع به ثبت شرکت‌ها

قانون صدور چک با اصلاحات بعدی

احکام مرتبط از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی

قانون تجارت الکترونیکی

قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران

قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذیصلاح به عنوان حسابدار رسمی

قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی

حقوق جزا
قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵-۱۳۹۲ (شامل قانون جرایم رایانه‌ای) با اصلاحات و الحاقات بعدی از جمله قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری

قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر

قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌نمایند

قانون صدور چک با اصلاحات بعدی

قانون مبارزه با پولشویی

قانون جرایم سیاسی

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن مصوب ۱۳۹۸

احکام جزایی قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۱۳۶۰ و قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ و قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱

آیین دادرسی کیفری
قانون آیین دادرسی کیفری

قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب

قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی

آیین دادرسی کیفری
قانون آیین دادرسی کیفری

قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب

قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی

اصول فقه
اصول علمیه

تعارض ادله

امارات

الفاظ

اوامر

نواهی

عام و خاص

مفهوم و منطوق

مطلق و مفید

مجمل و مبین

حقوق اساسی
قانون اساسی

منابع آزمون وکالت قوه قضائیه

در حال حاضر به دلیل عدم انتشار اطلاعیه های مرتبط با آزمون وکالت قوه قضائیه 1402 اطلاع دقیقی از منابع این آزمون در دسترس نیست اما با توجه به اطلاعات سال گذشته ممکن است امتحان شامل مواد زیر باشد:

منابع آزمون وکالت قوه قضائیه ۱۴۰۲
حقوق مدنی

قانون مدنی مصوب سال ۱۳۰۷ با اصلاحات بعدی

قانون امور حسبی مصوب سال ۱۳۱۹ با اصلاحات بعدی

قانون مسئولیت مدنی مصوب سال 1339

قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶

قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376

قانون تملک آپارتمان‌ها مصوب سال ۱۳۴۳ با اصلاحات بعدی

قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389

قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال ۱۳۹۵

آیین دادرسی مدنی

قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال 1379 با اصلاحات بعدی

قانون اجرای احکام مدنی مصوب سال ۱۳۵۶ با اصلاحات بعدی

قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب سال ۱۳۹۴

قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392

قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱

قانون شوراهای حل اختلاف مصوب سال 1394

آیین نامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب سال ۱۳۹۷

حقوق تجارت

قانون تجارت مصوب سال ۱۳۱۱

لایحه قانونی اصلاح موادی از قانون تجارت مصوب سال 1347

قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۷۰ با اصلاحات بعدی

قانون صدور چک مصوب سال 1397

قانون اداره تصفیه ورشکستگی مصوب سال 1318

حقوق جزای عمومی و اختصاصی

قانون مجازات اسلامی مصوب سال۱۳۹۲ (مطابق با آخرین اصلاحات اخیر) به همراه بخش تعزیرات از قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375

قانون کاهش مجازات حبس تعزیری (مصوب ۱۳۹۹)

قانون جرایم رایانه ای مصوب سال 1388

قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال ۱۳۸۶ با اصلاحات بعدی

قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی مصوب سال 1369 با اصلاحات بعدی

قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری مصوب سال ۱۳۶۷

آیین دادرسی کیفری

قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392

آیین نامه اجرای احکام مصوب رییس قوه قضائیه سال ۱۳۹۸

فقه
کتاب الوکاله

کتاب القضاء

کتاب الشهادات

کتاب الاقرار

کتاب الایمان

حقوق ثبت

قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال ۱۳۱۰ با اصلاحات بعدی

قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب سال 1357

قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰

قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1322

حقوق اساسی
قانون اساسی به همراه نظریات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان

با توجه به اطلاعیه های منتشره زمان برگزاری آزمون وکالت دادگستری روز 13 مرداد 1402 می باشد. داوطلبان این آزمون می توانند با مطالعه دقیق و اصولی منابع آزمون وکالت و تمرین نمونه سوالات آزمون وکالت و سوالات دوه های گذشته قدمی به قبولی در این آزمون مهم نزدیک تر شوند.

نکات مهم ⭐

ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۲ از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.

فرایند ثبت نام آزمون وکالت داد گستری 1402 در بازه 13 الی 22 اردیبهشت ماه انجام شده و تا 27 اردیبهشت تمدید گردید.

تاریخ برگزاری آزمون وکالت دادگستری روز 13 مرداد 1402 است.

آزمون وکالت قوه قضائیه در تاریخ 3 شهریور ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد گردید.

ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه از طریق سایت مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.iau.ac.ir انجام می شود.

زمان ثبت نام آزمون وکالت قوه قضائیه 1402 هنوز مشخص نمی باشد.

 

سوالات متداول

1- ثبت نام آزمون وکالت برای سال ۱۴۰۲ در چه بازه زمانی انجام می شود؟

ثبت نام این آزمون از طریق دادگستری در بازه 13 الی 22 اردیبهشت ماه صورت گرفته و تا 27 اردیبهشت ماه تمدید گردید اما زمان آن برای قوه قضائیه نامشخص است.

2- ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۲ چگونه انجام می گیرد؟

ثبت نام این آزمون برای هریک از دو مرجع قوه قضاییه و دادگستری از طریق یک سایت مجزا انجام می شود که جزئیات آن در مقاله ذکر شده است.

3- شرایط ثبت نام در آزمون وکالت ۱۴۰۲ چیست؟

بسته به اینکه ارگان مربوطه دادگستری یا قوه قضائیه است شرایط متفاوتی وجود دارد که در مقاله به آن اشاره گردید.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۳۳ نظر
  1. محمد

    سلام ببخشید حدقل سن برا ازمون وکالت چنده و ایا می که متود ۲۲/۰۸/۷۳ هستم میتونم در ازمون شرکت کنم یا نه بخی جا ها گفته شده حدقل ۲۵ سال در زمان ثبت نام اون موقع یعنی من بخاطر یک ماه نمیتونم شرکت کنم

    • ایران مشاوره

      با سلام و درود
      شرایط سنی برای آزمون وکالت قوه قضاییه داشتن حداقل ۲۴ سال تمام شمسی و حداکثر ۶۵ سال تمام شمسی در زمان صدور پروانه وکالت می باشد.

  2. حسن رشیدی

    با سلام. آیا شاغلین هم می توان در ازمون وکالت شرکت نمایند

    • ایران مشاوره

      با سلام و احترام، بله، در صورت داشتن شرایط ثبت نامی می توانید در آزمون شرکت کنید.

  3. اصغر

    سلام وقت بخیر
    ایا از منابعی که معرفی کردید همه رو باید بخونیم؟ یا یکیش کافیه

    • ایران مشاوره

      با سلام و درود، توصیه میشود برای تضمین قبولی تمام منابع ذکر شده را مطالعه فرمایید.

  4. رضا

    با سلام
    من برای ثبت نام وکالت ۴۱ سالم میشه ایا میتوانم در تهران ازمون بدهم – ایا مراکز دیگه میپذیرند؟
    تشکر

    • ایران مشاوره

      سلام و درود
      بله برای حوزه های دیگر امکان ثبت نام خواهید داشت؛
      شرایط سنی آزمون وکالت برای حوزه تهران حداکثر ۴۰ سال و سایر حوزه ها ۵۰ سال تمام می باشد.

  5. منا

    سلام من دانشجوی ارشد حقوق نفت و گاز هستم، مدرک کارشناسیم دست دانشگاهیه که دارم ارشدشو میخونم و الان به اون دانشگاه دسترسی ندارم چون شهرستانم چه طور میتونم ثبت نام کنم؟ میتونم از دانشگاهی که کارشناسیمو گرفتم گواهی بگیرم؟

    • ایران مشاوره

      سلام و درود
      بله؛ در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه، امکان ارائه گواهی موقت نیز امکان پذیر می باشد.

  6. محمدرضا

    اگر کسی سنش بالای ۵۰ سال باشه توی چه حالتی میتونه برای آزمون ثبت نام داشته باشه؟

    • ایران مشاوره

      با سلام و درود، در چنین حالتی اگر واجد سایر شرایط باشید، شما می توانید برای آزمون وکالت قوه قضائیه ثبت نام کنید.

  7. فاطره

    سلام بنده درحال تحصیل رشته حقوق مقطع کارشناسی،و
    ترم اخر هستم میخواستم بدونم میشه اذر امسال ازمون بدم؟و تااومدن جواب ازمون مدرکم رو هم میگیرم

    • ایران مشاوره

      با سلام و احترام، اگر شما در همین ترم و تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ فارغ التحصیل میشوید، میتوانید در آزمون شرکت کنید.

نمایش دیدگاه های بیشتر
دریافت مشاوره