حدود یک ماه پس از زمان برگزاری کنکور ارشد سراسری نتایج اولیه آن در قالب یک کارنامه که حاوی رتبه، وضعیت مجاز و یا غیرمجاز شدن به انتخاب رشته، درصد تمامی دروس و… است، از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود. داوطلبان بعد از دریافت اعلام نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد در صورتی که مجاز به انتخاب رشته شوند، می توانند دفترچه راهنمای آن را از سایت مذکور دانلود و مطالعه نمایند.
سپس کد رشته محل های مربوط به گروه آزمایشی خود را برحسب علاقه و در نظر گرفتن تمامی شرایط ممکن از دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد استخراج کرده و در سایت سازمان سنجش به ثبت برسانند. مرحله انتخاب رشته در تمامی مقاطع تحصیلی از جمله ارشد از اهمیت بسیاری برخوردار است و حساسیت های مختص خود را دارد. در واقع عدم آگاهی از نحوه صحیح انتخاب رشته باعث می شود که با وجود کسب رتبه قبولی در کنکور ارشد، داوطلبان نتوانند در دانشگاه و رشته مورد نظر خود پذیرفته شوند.
✅ لینک مستقیم انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
(به محض آغاز فرایند لینک فوق فعال خواهد شد.)
فهرست محتوا
نکات مهم در فرآیند انتخاب رشته ارشد 1404
انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ احتمالا در خرداد ماه خواهد بود.
خرداد ماه 1404
11 خرداد 1403
16 خرداد 1403
21 خرداد 1403
زمان انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
طبق روال هرساله، حدودا یک ماه پس از تاریخ برگزاری کنکور ارشد مرحله انتخاب رشته فرا رسیده و زمان انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد از طریق دفترچه ثبت نام و اطلاعیه های منتشر شده در سایت مربوطه اطلاع رسانی شود.
بنابراین داوطلبانی که با انتشار نتیجه اولیه مجاز به انتخاب رشته ارشد سراسری شده اند، می بایست در خرداد ماه ۱۴۰۴ نسبت به تکمیل فرم اینترنتی انتخاب رشته خود اقدام کنند. همچنین مهلت انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد تمدید می شود و فرآیند ثبت کد رشته محل های مورد نظر از طریق سایت انتخاب رشته ارشد امکان پذیر خواهد بود. شما می توانید با دنبال کردن این مقاله و کانال تلگرام کارشناسی ارشد اطلاعات لازم را در سریع ترین زمان در دسترس داشته باشید.
زمان ویرایش انتخاب رشته
ویرایش انتخاب رشته در مهلت مقرر شده برای انتخاب رشته و همچنین در زمان تمدید مهلت انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد، امکان پذیر است. لازم به ذکر است داوطلبان می توانند با عضویت در پیج اینستاگرام کارشناسی ارشد در اسرع وقت از جزئیات کنکور ارشد اطلاع یابند.
بررسی تاثیر کارنامه اولیه در انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد در قالب کارنامه برای استفاده داوطلبان جهت انجام انتخاب رشته منتشر می شود. این کارنامه شامل اطلاعاتی همچون:
- اطلاعات فردی داوطلب
- اطلاعات رشته امتحانی اول و دوم (در صورت انتخاب رشته دوم در زمان ثبت نام)
- درصد دروس
- معدل موثر
- رتبه و تراز (نمره کل) و… می باشد. که در ادامه به توضیح بخش های مهم آن مطابق تصویر ذیل می پردازیم. ناگفته نماند که آشنایی با بخش های مختلف کارنامه مذکور و تحلیل آن می تواند بر نحوه انتخاب رشته ارشد داوطلبان موثر واقع شود.
به صورت کلی کارنامه کنکور کارشناسی ارشد به را به دو قسمت الف و ب می توان تقسیم نمود که شرح هر یک به صورت زیر می باشد:
قسمت الف:
در این قسمت تمامی اطلاعات ثبت نامی داوطلب شامل شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنس، شماره شناسنامه و … به صورت کامل ذکر شده است. لذا صحیحی بودن تمامی اطلاعات درج شده از جمله معدل کارشناسی دارای اهمیت بالایی بوده به صورتی که مغایرت معدل وجود داشته باشد فرد از فرآیند انتخاب رشته حذف خواهد شد.
قسمت ب:
این قسمت از کارنامه اطلاعات رشته امتحانی اول به صورت کامل ذکر شده است و خود به سه بخش اطلاعات آزمون، نمرات اکتسابی و وضعیت داوطلب در هر کد ضریب را مشخص می کند.
اطلاعات آزمون
در این بخش اطلاعاتی همچون شماره داوطلبی، علاقه مندی پیام نور و غیر انتفاعی، معدل موثر، و… ذکر شده است.
نمرات اکتسابی
این قسمت حاوی درصد های دروس رشته مورد نظرتان می باشد که با توجه به آن ها بخش سوم و مهم کارنامه که رتبه و تراز و … است شکل می گیرد.
وضعیت داوطلب در هر کد ضریب
این بخش مهم ترین قسمت کارنامه است که در انتخاب رشته بسیار حائز اهمیت می باشد. در این زمینه، وضعیت داوطلبان در گرایش های مختلف باید مورد توجه قرار گیرد چرا که در هر گرایش که با عنوان کد ضریب در کارنامه درج شده است، تراز، رتبه و درنهایت وضعیت مجاز بودن داوطلب را در آن کد برای دانشگاه های روزانه و غیر روزانه مشخص شده است. پس به تبع گرایشی که دارای رتبه بهتری است، در اولویت انتخاب رشته قرار خواهد گرفت.
برای آن که بدانید آیا با رتبه و تراز به دست آمده شانس قبولی در گرایش مورد نظر را خواهید داشت یا خیر، باید رتبه خود را با آخرین رتبه مجاز در دوره های روزانه، شبانه، غیر انتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد مقایسه نمایید.
البته ذکر این نکته نیز ضروری است که آخرین رتبه مجاز، تقریبا 3 برابر محدوده رتبه قبولی در هر گرایش بوده که باعث می شود داوطلبانی که در این محدوده قرار دارند، مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد باشند. در نتیجه افرادی شانس قبولی بیشتری خواهند داشت که فاصله رتبه آن ها با آخرین رتبه مجاز نصف و یا کم تر باشد.
البته این احتمال نیز وجود دارد که به جهت دلایل مختلفی همچون عدم انتخاب رشته برخی از داوطلبان، بخشی از ظرفیت، در اختیار شرکت کنندگانی که رتبه آن ها نزدیک به این محدوده باشد، قرار گیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید روی لینک مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد کلیک کنید.
نحوه انتخاب رشته ارشد 1404
کسانی که بر اساس توضیحات کارنامه کارشناسی ارشد خود مجاز به انتخاب رشته شده اند، می بایست بعد از مطالعه دفترچه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور جهت ثبت کد رشته های مورد نظر خود مراجعه نمایند. پس از استخراج کد رشته محل ها و آشنایی با نحوه انتخاب رشته ارشد می توانید نسبت تکمیل فرم خود مطابق با راهنمای تصویری زیر اقدام نمایید.
- ابتدا به سایت سنجش به آدرس اینترنتی sanjesh.org مراجعه کرده و گزینه “کارشناسی ارشد” را از منوی موجود در پایین صفحه انتخاب نمایید.
- از قسمت اطلاعیه های آزمون کارشناسی ارشد گزینه “سامانه جامع آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ (انتخاب رشته های تحصیلی)” را انتخاب نمایید.
- بر روی لینک فعال “سامانه جامع آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1404 (انتخاب رشته های تحصیلی)”
- از منوی سمت راست صفحه بر روی آیکون “ورود به سیستم” کلیک نمایید.
- در این مرحله لازم است با کمک یکی از روش های زیر وارد سیستم شده و انتخاب رشته خود را انجام دهید.
- روش 1: استفاده از شماره پرونده و کد پیگیری ثبت نام
- روش 2: درج شماره پرونده، کد ملی و سال تولد داوطلب
- لمس گزینه “انتخاب رشته” در قسمت میز کار
- در این مرحله اطلاعات خواسیته شده را وارد نمایید.
- نهایتا 100 کد رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد کرده و در نهایت کلید “تایید و ادامه” را بفشارید.
هزینه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
انجام انتخاب رشته کنکور سراسری نیاز به پرداخت هیچگونه هزینه ای به جهت وارد نمودن کد رشته محل ها ندارد. فقط آن دسته از داوطلبانی که در هنگام ثبت نام کنکور ارشد سراسری علاقه مندی خود را نسبت به انتخاب کد رشته محل های غیرانتفاعی و پیام نور اعلام نکرده اند، می توانند با واریز مبلغ معین و دریافت کارت اعتباری آن، کد رشته های مربوط به این دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را در فرم انتخاب رشته خود درج نمایند.
دانلود دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴
دفترچه ثبت نام این آزمون برای دانشگاه های سراسری و آزاد با هم مشترک است، چرا که جهت ورود به این دانشگاه ها یک آزمون برگزار می شود. اما دفترچه دوم یعنی فایل پی دی اف انتخاب رشته دانشگاه های سراسری و آزاد با هم متفاوت است که برای دانشگاه های سراسری در سایت sanjesh.org و برای دانشگاه آزاد در سایت azmoon.org قرار می گیرد.
این دفترچه شامل:
- جزییات مرتبط با انتخاب رشته
- شرایط و ضوابط
- سهمیه ها
- شیوه های آموزشی
- شرایط پذیرش سهمیه استعداد درخشان ارشد
- جداول کد رشته محل ها
- فایل های پیوست (شهریه ها، فرم ها و…) می باشد
خرداد ماه 1404
11 خرداد 1403
16 خرداد 1403
21 خرداد 1403
با حداقل چه رتبه ای مجاز به انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد 1404 خواهیم شد؟
یکی از مواردی که توجه به آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است این مورد است که با چه رتبه ای می توان مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد شد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بدانید که عوامل متعددی بر روی مجاز و یا عدم مجاز بودن نسبت به انتخاب رشته در این مقطع می تواند مهم باشد به طور مثال میزان رتبه پذیرش در دانشگاه های دولتی، آزاد، غیر انتفاعی و … با یکدیگر متفاوت می باشد.
شما می توانید برای اطلاع از مجاز و یا عدم مجاز بودن نسبت به انتخاب رشته، از قسمت ب کارنامه امتحانی خود متوجه شوید. همچنین برای انتخاب رشته صحیح و اصولی می توانید از مشاوران حرفه ای مجموعه ایران مشاوره کمک بگیرید.
فرم پیش نویس انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد 1404
داوطلبان به منظور جلوگیری از ایجاد هر گونه خطا و اشتباه در وارد نمودن کد رشته محل های انتخابی خود، می توانند از فرم پیش نویس انتخاب رشته موجود در انتهای دفترچه، بهره ببرند. با استفاده از این فرم که تصویر آن در ذیل موجود است، متقاضیان این امکان را خواهد داشت که، پیش از وارد نمودن موارد انتخابی خود در سایت انتخاب رشته ارشد، به بررسی چگونگی چیدن 100 رشته مورد نظر و ترتیب آنها پرداخته و بهترین مدل اولویت بندی را انتخاب نمایند.
مشاوره انتخاب رشته صحیح کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
برای انجام یک انتخاب رشته اصولی رعایت و توجه به برخی نکات از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. در این قسمت به بررسی برخی از مواردی که شما را در انجام این فرآیند کمک می کند، خواهیم پرداخت.
- رشته های انتخابی خود را حتما دسته بندی کنید چرا که از جمله مزایای دسته بندی کد رشته ها این است که شما شانس خود را برای پذیرش در رشته ها و دانشگاه های برتر امتحان کرده و در عین حال چیزی را از دست نداده اید.
- انتخاب های خود را به سه صورت خوش بینانه، واقع بینانه و کف قبولی تقسیم بندی کنید.
- انتخاب های خوش بینانه را در اولویت قرار دهید و انتخاب های میانی یا واقع بینانه خود را با دقت و تمرکز بیشتری در بخش دوم بچینید، چرا که احتمال قبولی شما در آن ها بیشتر است. در آخر می توانید رشته هایی که صد در صد در آن ها پذیرفته می شوید، به فرم انتخاب رشته خود اضافه کنید.
- 50 درصد انتخاب هایتان باید به صورت منطقی و از کد رشته های میانی یا واقع بینانه باشد.
همچنین یکسری از عوامل بر انجام اصولی این فرآیند مهم و حیاتی، موثر می باشند که مهم ترین آن ها در جدول زیر شرح داده شده است.
عوامل موثر بر انتخاب رشته اصولی کارشناسی ارشد 1404 | |
عامل تاثیر گذار | دلیل اثرگذاری |
علاقه به رشته انتخاب شده | در ابتدا باید حتما به این نکته توجه داشته باشید که رشته انتخابی خود را بر اساس علاقه تان انتخاب نمایید. چرا که قرار است بخش مهمی از آینده تحصیلی و کاری شما به وسیله این انتخاب تعیین شود. |
توجه به شهریه و هزینه تحصیل | با توجه به اینکه تحصیل در دانشگاه های سراسری تنها در دوره روزانه رایگان است، اطلاع از هزینه ثبت نام در مابقی دوره ها و تناسب آن با بودجه در نظر گرفته شده برای تحصیل، بسیار قابل توجه خواهد بود. |
اطلاع از مسیر رفت و آمد | تحصیل در دانشگاهی غیر از شهر محل زندگی علاوه بر آن که مستلزم صرف زمان و هزینه بیشتری است، نیازمند جلب رضایت خانواده و آشنایی با شهر مقصد نیز خواهد بود. |
اهمیت کیفیت دانشگاه | همان طور که می دانید دانشگاه های سراسری موجود در کشور از نظر کیفیت آموزشی و جایگاه علمی در رتبه یکسانی قرار ندارند. پس با بررسی هیئت علمی دانشگاه می توانید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. |
نکات ضروری درباره انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
انتخاب رشته یکی از مراحل مهم کنکور کارشناسی ارشد می باشد که بایستی آن را به درستی انجام دهید. توجه به نکاتی که در دفترچه انتخاب رشته ارشد ذکر شده، می تواند شما را در این مسیر راهنمایی کند که البته در ادامه متن، نکات طلایی موثر در انتخاب رشته ارشد را توضیح داده ایم.
- توصیه می کنیم که پیش از انجام انتخاب رشته ابتدا از سهمیه ها، امتیازات، نحوه و میزان میزان تاثیر معدل در کنکور کارشناسی ارشد مطلع شوید و سپس با آمادگی کامل به سراغ انتخاب رشته بروید.
- در مرحله انتخاب رشته، به شما داوطلبان امکان انتخاب 100 کد رشته محل داده خواهد شد، بنابراین باید با توجه و تکیه بر نکات گفته شده با دقت هر چه تمام تر به اولویت بندی این کد رشته محل ها بپردازید.
- آن دسته از داوطلبانی که رشته محل های دارای آزمون عملی و مصاحبه را انتخاب نموده اند، می بایست مطابق با زمان بندی اعلام شده در آزمون عملی کارشناسی ارشد شرکت نمایند.
از جمله اقداماتی که می تواند داوطلبان را در مسیر انتخاب رشته یاری کند، بررسی کارنامه شرکت کنندگان کنکور کارشناسی ارشد سال گذشته می باشد. در واقع این امر موجب می شود که هر یک از متقاضیان بدانند با توجه به رتبه و ترازی که کسب کرده اند، در کدام یک از دانشگاه های مد نظر خود شانس پذیرش بیشتری دارند. با توجه به این موضوع داوطلب می تواند با آگاهی بیشتری عمل کرده و انتخاب های منطقی تری را در اولویت قرار دهد. همچنین لازم است بدانید که در صورت تمایل به انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد می بایست روندی متفاوت را در پیش بگیرید که می توانید با کلیک روی لینک ارائه شده از آن اطلاع یابید.
سوالات متداول
1- انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ چه زمانی انجام می شود؟
داوطلبان می توانند در خرداد ماه 1404 جهت انتخاب رشته اقدام نمایند.
2- انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ از طریق چه سایتی انجام می گردد؟
داوطلبان پس از آشنایی با نحوه انتخاب رشته ارشد و تکمیل فرم مربوطه می بایست به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org مراجعه نمایند.
3- هر داوطلب مجاز به انتخاب چند رشته در فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد می باشد؟
معمولا امکان انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل برای هر داوطلب وجود دارد.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید…
سلام من سال ۸۲-۸۳ فارغ التحصیل شدم و معدل کاردانی و کارشناسی هم یادم نیست کاردانی رو وارد نکردم کارشناسی رو هم حدودی وارد کردم ایا برا انتخاب رشته به مشکل میخورم؟
سلام دوست خوبم
زمان انتخاب رشته سعی کنید ویرایش کنید.