خانه مشاوره تحصیلی نظام آموزشی پودمانی چیست؟

نظام آموزشی پودمانی چیست؟

پومان چیست؟
نظام آموزشی پودمانی چیست ؟
با پیشرفت علم و رشد صنعت همواره نیاز به افراد متخصص در زمینه های مختلف بیش از گذشته احساس شده و امر آموزش و فراگیری مهارت های مورد نیاز در جایگاه ویژه ای قرار می گیرند. از جمله سیستم های آموزشی که در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است نظام آموزشی پودمانی می باشد که هدف از آن ، رفع نیاز مبرم جامعه به کسب مهارت های لازم در کوتاه ترین زمان ممکن است. اگر به دنبال کسب اطلاعات پیرامون نظام آموزشی پودمانی می باشید و سوالاتی همچون تفاوت بین رشته های پودمانی و رشته های ترمی ذهن شما را به خود مشغول کرده است ، توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

امکان تحصیل همزمان با خدمت سربازی تنها از طریق تحصیل در رشته های پودمانی فراهم می باشد.

نظام آموزشی پودمانی چیست؟

پیش از آن که به ویژگی های نظام آموزشی پودمانی بپردازیم ، لازم است به معنای لغوی “پودمان” پی ببریم. پودمان در فرهنگ فارسی معین معادل واژه انگلیسی “module” می باشد. به عبارت دیگر ، پودمان واحد یا مولفه استانداردی از یک سیستم به شمار می رود که برای استفاده آسان ، طراحی یا ساخته می شود. بنابراین مهم ترین ویژگی هر پودمان ، عدم وابستگی آن به سایر پودمان ها است و در واقع هر پودمان آموزشی به منزله درسی مستقل بوده و امکان فراگیری مباحث آن ، فارغ از هر درس دیگری امکان پذیر می باشد.

دانشگاه علمی کاربردی دارای دو سیستم آموزشی ترمی و پودمانی است. در نظام آموزشی پودمانی ، مهارت های مورد نیاز در قالب پودمان های مستقل که بر اساس دو یا چند درس مرتبط شکل گرفته اند ، آموزش داده می شوند. هر یک از این پودمان ها دارای مهارت خاص و مستقلی هستند که دانشجویان پس از گذراندن دروس مربوطه و کسب نمره قبولی در آزمون جامع می توانند مدرک کاردانی یا کارشناسی ناپیوسته خود را اخذ نمایند.

تفاوت رشته های تحصیلی نظام آموزشی ترمی و پودمانی

رشته های تحصیلی پودمانی همانند دیگر رشته های نظام آموزشی ترمی به صورت بدون کنکور ارائه می شوند و دارندگان دیپلم نظام قدیم (چهار ساله ، شش ساله نظری و فنی و حرفه ای) یا دیپلم سه ساله نظام جدید و همچنین داوطلبانی که دارای دیپلم نظام جدید فنی و حرفه ای و یا کاردانش هستند ، می توانند در موعد مقرر نسبت به ثبت نام در رشته های پودمانی اقدام کنند. از جمله مهم ترین تفاوت های رشته های تحصیلی ترمی و پودمانی آن است که سربازان می توانند در حین انجام خدمت خود ، صرفا در رشته های پودمانی به تحصیل بپردازند و چنین امری برای تحصیل در رشته های ترمی میسر نمی باشد.

تحصیل در رشته های پودمانی شامل تمامی قوانین و مقررات دانشگاهی بوده و امکان تطبیق واحد ، تغییر رشته و همچنین انتقالی برای دانشجویان فراهم می باشد. نمره قبولی در هر درس از پودمان های آموزشی نیز برابر با 12 بوده و این در حالی است که در رشته های ترمی ، اخذ نمره 10 به عنوان نمره قبولی تلقی می گردد. ناگفته نماند که در پایان دوره پودمان نیز آزمون جامعی برگزار می شود که اعطای مدرک کاردانی یا کارشناسی به دانش آموختگان ، مشروط به کسب نمره قبولی در این آزمون می باشد.

شیوه اجرای دوره کاردانی در نظام آموزشی پودمانی

در نظام آموزشی پودمانی ، اجرای دوره ها به صورت آموزش های خاص صورت می گیرد و دروس مربوط به هر یک از پودمان های آموزشی با توجه به برنامه درسی آن پودمان به صورت حین کار ، غیر حضوری ، مکاتبه ای ، الکترونیکی و یا آموزش هایی با فناوری های نوین ارائه می شوند. دانشجویان می توانند با توجه به علاقه خود و مطابق با برنامه درسی هر دوره ، در یک یا دو پودمان از پودمان های آموزشی ارائه شده ثبت نام نمایند و به فراگیری مهارت های مورد نظر بپردازند.

البته ممکن است برخی پودمان ها دارای پیشنیاز باشند که لازم است هنگام نام نویسی این نکته را نیز در نظر بگیرید. آزمون پایانی هر پودمان نیز به صورت چهار گزینه ای بوده و به صورت همزمان برای کلیه دروس یک پودمان برگزار می گردد. همان طور که اشاره شد ، هر یک از پودمان های آموزشی از دو یا چند درس مرتبط با یکدیگر تشکیل شده اند که در حال حاضر ، پذیرش داوطلبان سرباز در هر یک از دوره های پودمانی مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی فراهم می باشد.


سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره