خانه مشاوره تحصیلی جشنواره خوارزمی چیست؟

جشنواره خوارزمی چیست؟

ثبت نام جشنواره خوارزمی
جشنواره خوارزمی چیست؟

یکی از مهم ترین و جدی ترین رویدادهای علمی سالانه در داخل کشور، برگزاری جشنواره خوارزمی توسط سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران می باشد. این جشنواره علمی از شهرت داخلی و اعتبار بین المللی برخوردار بوده و در سه بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی دعوت به حضور علاقه مندان خلاق، مبتکر و مستعد جهت ارائه طرح ها و پژوهش های نوین می نماید. از میان این رقابت کاملا علمی، ادبی و هنری بهترین ها انتخاب و در کنار برخی مزایا، از برگزیدگان جشنواره خوارزمی تقدیر می شود.

جشنواره خوارزمی در سه بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی جهت حضور محققان، مبتکران و نخبگان در یک رقابت کاملا علمی و عملی برگزار می گردد.

جشنواره خوارزمی چیست؟

محمد بن موسی خوارزمی، ریاضی دان و منجم شاخص ایرانی قرن سوم هجری قمری که نامش عالم گیر می باشد، به درستی بر روی این جشنواره مهم گذارده شده است. به بیان روشن جشنواره خوارزمی، میدان مسابقه علمی پژوهشی است که هر فردی بنا به واجد بودن شرایط لازم، می تواند در یکی از بخش های سه گانه نوجوان، جوان و بین المللی ثبت نام و حضور پیدا کند.

شرکت کنندگان می توانند با ارائه طرح و پژوهش خود در زمینه های مهندسی مثل رشته مهندسی مکانیک، شاخه علوم پایه مثل رشته فیزیک و یا علاوه بر رشته های فنی مهندسی در رشته زبان و ادبیات فارسی و سایر رشته های متنوع به رقابت با برترین محققین و مبتکرین بپردازند.

تاریخچه و سیر تطوّر جشنواره خوارزمی

اولین دوره جشنواره خوارزمی در سال 66 برگزار گردید و در سال 68 ارائه طرح های دانش آموزی بر آن افزوده شد. پنجمین دوره آن در سال 70 منجر به حضور نخبگانی از بیش از 10 کشور خارجی گردید. با رشد فزاینده حضور داوطلبان و ارائه طرح های خلاقانه در دوره دهم برگزاری جشنواره خوارزمی مطابق با سال 75، برخی سازمان های بین المللی مثل UNESCO، TWAS، APCTT، IFIA و WIPO اقدام به اهداء جوایز و تقدیر نامه از برگزیدگان جشنواره نمودند که حاکی از جایگاه مهم و معتبر جشنواره خوارزمی در طی 10 سال پس از تاسیس آن می باشد.

اهداف برگزاری جشنواره خوارزمی

بدون شک محکم ترین پایه در عرصه قدرت مقوله ای است به نام علم و این امر صورت نمی پذیرد مگر در طی تحقیق و تفحص و ایجاد بسترهایی جهت ارائه آخرین پژوهش های انجام شده. جشنواره های علمی یکی از راه هایی است جهت تشویق تولید علم و ارتقاء آن به فناوری های نوین که جشنواره خوارزمی از مهمترین این بسترها است. برخی از مهم ترین اهداف و نتایج حاصل از برگزاری جشنواره خوارزمی در جدول زیر ارائه شده است.

اهداف و نتایج حاصل از برگزاری جشنواره خوارزمی
ایجاد روحیه و شادابی علمی در جوانان جهت خلاقیت و نوآوری طی پژوهش
شناسایی نخبگان و افراد مستعد در جهت حمایت از آنان
ایجاد رقابت علمی در سطحی وسیع در عموم رشته ها جهت پیشرفت روز افزون و بومی کردن علوم
بالا بردن ارزش محققان، مبتکران و مخترعان در سطح جامعه به عنوان افراد تاثیر گذار
بالا بردن پشتکار جوانان در عدم خستگی از پژوهش های دیربازده
ایجاد رنسانس علمی فرهنگی و بازگشت به دوران انقلاب علمی در اوایل دوره تمدن اسلامی
ایجاد بستری آکادمیک برای گفتگو و تعامل میان دانشمندان و پژوهشگران ملل مختلف

مزایای شرکت در جشنواره خوارزمی

برای تشویق جوانان و پژوهشگران جهت اهمیت دادن به عرصه تحقیق و پژوهش، ارائه تسهیلات مالی و حمایت های معنوی از حداقل کارهایی است که می توان انجام داد. اگر چه یک پژوهشگر، فعالیت های علمی و آزمایش های عملی را به خاطر نفس کاوشگری و علم گرایی دنبال می کند اما اگر حمایت های درستی صورت بگیرد، عموم دانش آموزان، جوانان و محققان را به رقابتی سالم در این عرصه دعوت می نماید. برخی از مزایا و تسهیلات ارائه شده به شرکت کنندگان در جشنواره خوارزمی که بایستی بیشتر از این موارد ارائه گردد به شرح زیر می باشد:

  • ورود رتبه های اول جشنواره دانش آموزی خوارزمی به دانشگاه سراسری بدون کنکور
  • ضریب حمایتی کنکور در قالب سهمیه استعدادهای درخشان از رتبه های دوم و سوم جشنواره دانش آموزی خوارزمی جهت ورود به دانشگاه
  • اهدای جوایز نقدی به برگزیدگان جشنواره خوارزمی
  • اهدای تقدیر نامه و جوایز توسط ریاست جمهوری
  • معرفی برگزیدگان به بنباد ملی نخبگان و سایر مراکز علمی و پژوهشی
  • معرفی و فراهم نمودن بسترهایی جهت دریافت وام

زمان بندی ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره خوارزمی

به طور کلی جشنواره خوارزمی به سه بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی تقسیم گردیده که بخش دانش آموزی آن نیز به دو قسمت فرعی دانش آموزی نوجوان (متوسطه اول) و قسمت جوان (متوسطه دوم) تقسیم می شود. بنابراین زمان ثبت نام هر سه بخش در جشنواره خوارزمی متفاوت از هم بوده همانطور که تعداد دوره های برگزاری آن ها با احتساب آخرین دوره آن که در سال 1401 برگزار خواهد شد در بخش بین المللی، 36 دوره و در بخش جوان، 24 دوره می باشد. در جدول زیر زمان ثبت نام جشنواره خوارزمی به تفکیک بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی قابل مشاهده می باشد.

جدول زمان بندی ثبت نام و ارسال آثار در جشنواره خوارزمی 1401
عنوان بخش دانش آموزی (دوره 24)
بخش جوان (دوره 24)بخش بین المللی (دوره 36)
مهلت ثبت نام و ارائه طرح7 اسفند 1400 تا 15 اردیبهشت 1401از فروردین 1401 تا 31 تیر 14015 اردیبهشت 1401 تا 31 شهریور 1401
تمدید مهلت ثبت نامتا 16 خرداد 1401تا 31 مرداد 1401
تمدید مجدد مهلت ثبت نامتا 22 تیر 1401

این فرآیند برای هر سه بخش جشنواره خوارزمی جهت ثبت نام داوطلبان، هر ساله در زمان های جداگانه از هم صورت پذیرفته که معمولا طبق زمان بندی مندرج در جدول فوق می باشد. فراخوان ثبت نام در بخش جوان و بین المللی از طریق سایت جشنواره خوارزمی و در بخش دانش آموزی از طریق سایت سمپاد اعلام می شود.

نحوه ثبت نام در جشنواره خوارزمی

فرآیند ثبت نام در سه بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی جشنواره خوارزمی به دو طریق مختلف انجام می گیرد که در ادامه مطلب به تفکیک، نحوه ثبت نام هر سه بخش را خدمت خوانندگان گرامی ارائه خواهیم داد. ثبت نام در قسمت نوجوان (متوسطه اول) بخش دانش آموزی جشنواره خوارزمی از طریق سامانه همگام امکان پذیر خواهد بود.

ثبت نام جشنواره دانش آموزی خوارزمی

  • جهت حضور در جشنواره خوارزمی بایستی ابتدا به سایت جشنواره جوان خوارزمی به آدرس Kharazmi.sampad.gov.ir مراجعه کرده و از سرفصل “سامانه جامع جشنواره” بر روی گزینه “ثبت نام” کلیک نمایید.مرحله اول ثبت نام بیست و چهارمین دوره جشنواره دانش آموزی خوارزمی
  • با وارد کردن اطلاعات مربوطه و پس از ثبت نام در سامانه، مجددا به صفحه اول برگشته و از سرفصل “سامانه جامع جشنواره” گزینه “ورود” را انتخاب کنید.مرحله دوم ثبت نام بیست و چهارمین جشنواره دانش آموزی خورازمی
  • با درج کد ملی، کلمه عبور و نیز علامت دار کردن کد امنیتی “من ربات نیستم”، بر روی گزینه “ورود” کلیک نمایید.مرحله سوم ثبت نام بیست و چهارمین جشنواره دانش آموزی خورازمی
  • در پایان دانش آموزان با تکمیل اطلاعات مربوطه، فیلمی 3 دقیقه ای بابت معرفی طرح و ایده خود در سامانه بارگذاری می نمایند.

ثبت نام جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی

      • در ابتدا با وارد کردن آدرس khwarizmi.ir در مرورگر خود جهت ثبت نام بر روی گزینه “مشاهده سامانه” کلیک نمایید.مرحله اول ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
      • سپس گزینه “ثبت نام در سامانه” را انتخاب کنید.مرحله دوم ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
      • پس از تکمیل و وارد کردن تمامی اطلاعات شخصی در کادرهای مربوطه، گزینه “ثبت نام” را بفشارید.مرحله سوم ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
  • حال شما در سامانه جشنواره خوارزمی ثبت نام کرده اید و جهت شرکت در جشنواره، گزینه “ورود به سامانه” را انتخاب نمایید.مرحله چهارم ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
  • با درج ایمیل و کلمه عبور، بر روی گزینه “ورود” کلیک کنید.مرحله پنجم ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
  • با وارد شدن به سامانه، یکی از گزینه های “جشنواره بین المللی خوارزمی” یا “جشنواره جوان خوارزمی” را کلیک کرده و عبارت “طرح جدید” را انتخاب نمایید. مرحله ششم ثبت نام در دوره 24 و 36 جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
  • در فرم ثبت نام باز شده، تمامی اطلاعات لازم را وارد و مراحل نام نویسی خود را در چهار سرفصل مربوطه با عناوین اطلاعات طرح، اطلاعات تکمیلی، پرداخت هزینه و فایل های پیوست تکمیل نمایید.

شرایط ثبت نام جشنواره خوارزمی

شرایط ثبت نام جشنواره خوارزمی در هر سال تفاوتی چندانی با سال های دیگر ندارد مگر موارد خاص که در ادامه شرایط آخرین دوره برگزاری جشنواره خوارزمی که در بخش دانش آموزی و جوان دوره 24 و در بخش بین اللملی دوره 36 می باشد را به تفکیک ارائه می دهیم.

شرایط ثبت نام جشنواره دانش آموزی خوارزمی

  • ثبت نام برای کلیه دانش آموزان در حال تحصیل در دوره متوسطه دوم (دهم، یازدهم و دوازدهم) در همه شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش و البته دانش آموزان استثنایی، امکان پذیر می باشد.
  • شرط سنی حضور دانش آموزان در جشنواره حداکثر 20 سال تمام می باشد.
  • عدم اجازه ثبت نام دانش آموزان آزاد در جشنواره خوارزمی
  • طرح های پژوهشی بایستی از قبل ساخته، اجرا شده و قابلیت نمایش مجدد را مخصوصا در مرحله ارائه حضوری داشته باشند.

شرایط ثبت نام جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی

  • شرط سنی حضور در جشنواره جوان، حداقل 18 و حداکثر 35 سال تمام می باشد و برای بخش بین اللملی جشنواره خوارزمی محدودیت سنی وجود ندارد.
  • تمامی طرح های ارائه شده در جشنواره بایستی تکمیل شده باشند و نظریه ها و ایده ها مورد ارزیابی داوران قرار نمی گیرند. توجه شود که ارائه مقالات و تألیف کتاب مورد ارزیابی قرار نخواهد گرفت.
  • طرح های ارائه شده در حوزه فنی و مهندسی باید دارای نمونه ساخته شده و تاییدیه از مراجع ذیصلاح باشد.
  • تمامی طرح های ارائه گردیده بایستی در زیر مجموعه یکی از تعاریف و مفاهیم طرح های بنیادی، کاربردی، توسعه ای، نوآوری و فناوری و ابتکار قرار گیرد.

برای پذیرش طرح های مربوط به علوم انسانی جشنواره ای علمی به نام فارابی وجود دارد که داوطلبان می توانند با مراجعه به دبیرخانه جشنواره فارابی نسبت به ارائه طرح های خود اقدام نمایند چرا که طرح های علوم انسانی در جشنواره خوارزمی پذیرش نمی شوند.

مدارک مورد نیاز ثبت نام جشنواره خوارزمی

جهت ثبت نام در جشنواره خوارزمی نیاز به مدارکی می باشد که تماما باید در سایت مربوطه بارگذاری شوند. به همین منظور مدارک مورد نیاز ثبت نام در جشنواره دانش آموزی، جوان و بین المللی خوارزمی به طور جداگانه خدمت خوانندگان گرامی معرفی می شود.

مدارک ثبت نام جشنواره دانش آموزی خوارزمی

  • مشخصات طراحان و اساتید راهنمای طرح
  • تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه طراحان
  • ارائه طرح در قالب فایل PowerPoint
  • گزارش کامل طرح در قالب فایل Word و PDF
  • ارائه مستندات طرح، تأییدیه از مراجع علمی، بیان پیشینه تحقیق، ذکر منابع، عکس و فیلم های مرتبط
  • بارگذاری ویدئو 3 دقیقه ای مبنی بر معرفی کامل طرح توسط طراح یا طراحان
شرایط ویدئو ارسالی 3 دقیقه ای
قالب ویدئو MP4 باشد
افقی بودن ویدئو
وضوح صدا و تصویر
حداکثر 3 دقیقه باشد
حضور طراحان در ویدئو
در ابتدای ویدئو حتما جمله “این ویدئو جهت شرکت در جشنواره جوان خوارزمی تهیه می شود” بعد از معرفی طراحان بیان شود

مدارک ثبت نام جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی

  • ارائه مستندات علمی طرح به همراه گزارش های علمی
  • ارائه مقالات، جوایز، قراردادهای پژوهشی و صنعتی، تأییدیه ها و نقشه ها
  • ارائه نمونه ساخته شده، عکس و فیلم و سایر موارد مشابه

تمامی مدارک ثبت نام به صورت الکترونیکی ارسال می گردد. همچنین هزینه ثبت نام جشنواره جوان خوارزمی مبلغ 200 هزار تومان می باشد. هزینه پرداختی جهت ثبت نام در جشنواره بین المللی خوارزمی برای اشخاص حقیقی مبلغ 400 هزار تومان و برای اشخاص حقوقی مبلغ 2 میلیون تومان بابت ارائه هر طرح لحاظ می گردد.

لیست رشته های ثبت نام در جشنواره خوارزمی

طبق تاریخچه جشنواره خوارزمی در نهمین دوره برگزاری جشنواره در سال 1374 اولین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی برگزار گردید و به همین جهت ارائه طرح های مرتبط با موضوع علوم پزشکی در جشنواره خوارزمی کاهش یافت و در صورت ارائه، بیشتر به سمت رشته مهندسی پزشکی گرایش پیدا کرد.

در دوره بیست و دوم جشنواره خوارزمی مطابق با سال 1386 نخستین جشنواره فارابی در راستای تحقیقات علوم انسانی و اسلامی برگزار گردید و ارائه طرح های مرتبط با علوم انسانی نیز در جشنواره خوارزمی کاهشی شد. بنابراین رشته های پزشکی و علوم انسانی به طور تخصصی در جشنواره مربوط به خود ارائه می شوند.

با همه این اوصاف رشته های پذیرش شده در جشنواره خوارزمی تخصصی تر و بیشتر در حیطه علوم پایه و مهندسی ارائه می گردد که به طور مجزا برای هر دو بخش جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی لیست رشته ها را معرفی می نماییم.

لیست رشته های ثبت نام در جشنواره دانش آموزی خوارزمی

لیست رشته ها و گروه های علمی جشنواره دانش آموزی خوارزمی
برق و الکترونیککشاورزی و منابع طبیعیعلوم دینی و قرآن پژوهی
کامپیوترفیزیک و نجومسلول های بنیادی
مکاترونیکشیمیفناوری نانو
مکانیکعلوم اجتماعی و روانشناسیزبان و ادبیات فارسی
عمران و معماریریاضیعلوم شناختی
علوم زیستی و پزشکیهنرهوش مصنوعی

لازم به ذکر است رشته هوش مصنوعی در دوره بیست و چهارم جشنواره دانش آموزی خوارزمی به لیست گروه های علمی افزوده شده است.

لیست رشته های ثبت نام در جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی

لیست رشته های جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی
گروه های تخصصیگرایش های مرتبط
برق و کامپیوتربرق و الکترونیک – قدرت – سیستم های کنترل و ابزار دقیق – روباتیک و سیستم های هوشمند – مخابرات – مهندسی پزشکی – بیوالکتریک – تجارت الکترونیک چند رسانه ای و گرایش های مرتبط.
فناوری اطلاعات و ارتباطاتمخابرات (میدان و سیستم) – کامپیوتر (سخت افزار و نرم افزار) – فناوری اطلاعات (شبکه های کامپیوتری و چند رسانه ای) – امنیت و رمزنگاری – ماهواره و گرایش های مرتبط.
هوا فضافناوری های هوایی، فضایی و ماهواره ای – دینامیک پرواز – سازه های هوافضایی – پرتاب کننده ها – سیستم های پیشرانه و گرایش های مرتبط.
مکانیکطراحی جامدات – حرارت و سیالات – ساخت و تولید – ماشین ابزار – صنایع خودرو – ابزار سازی – تأسیسات حرارتی و نیروگاه ها – تأسیسات آبرسانی و فاضلاب – تهویه و تبرید – دستگاه های اندازه گیری – موتورهای احتراق داخلی – انرژی – بیومکانیک – کنترل – کنترل موقعیت – عایق ها – دینامیک سازه – کنترل حرارتی – تجهیزات زمینی و گرایش های مرتبط.
فناوری های شیمیاییپالایش – پتروشیمی – پلیمر – صنایع معدنی و آنالیز – گاز – نفت – نساجی – چرم و پوست – چسب و رنگ – محیط زیست – صنایع غذایی و دارویی و گرایش های مرتبط.
مواد، متالورژی و انرژی های نوتولیدات فلزات غیرآهنی – متالورژی صنعتی – متالورژی استخراجی – ریخته گری – سرامیک – شکل دادن فلزات – فولاد سازی – خواص مواد – متالورژی پودر – سازه های فتوولتائیک – مواد کامپوزیتی – عایق ها – انرژی های نو و گرایش های مرتبط.
عمرانآب – نقشه برداری – فتوگرامتری – پل سازی – طراحی کاربردی – ساختمان سازی – راه و ترابری – عمران روستایی – مکانیک خاک و پی سازی – سازه – زلزله – سازه های دریایی – سازه های هیدرولیکی و گرایش های مرتبط.
مهندسی صنایع و مدیریت فناوریبرنامه ریزی و تحلیل سیستم ها – تولید صنعتی – ایمنی صنعتی – فناوری صنعتی – برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها – مدیریت مهندسی – برنامه ریزی استراتژیک – مدیریت فناوری – انتقال فناوری و گرایش های مرتبط.
علوم پایهریاضی – فیزیک – شیمی – زمین شناسی – زیست شناسی – ژنتیک – جانورشناسی – گیاه شناسی – ژئوفیزیک – هواشناسی و گرایش های مرتبط.
زیست فناوری و علوم پایه پزشکیصنایع غذایی – پزشکی و دارویی – مهندسی ژنتیک – علوم سلولی و مولکولی – مهندسی فرایندهای زیستی و گرایش های مرتبط.
محیط زیستفناوری های نوین زیست محیطی – محیط زیست و انرژی – محیط زیست و تنوع زیستی – تغییرات آب، هوایی و اقلیمی – سوانح و بحران های زیست محیطی – برنامه ریزی و آمایش سرزمین – آب و فاضلاب (فناوری های نوین در پایش و حذف آلاینده های صوت) – خاک (حذف آلاینده های خاک با استفاده از فناوری های فیزیکی، شیمیایی، و میکروبیولوژیکی و …) – مدیریت پسماند و بازیافت و گرایش های مرتبط.
کشاورزی و منابع طبیعیجنگل – مرتع – چوب شناسی و صنایع چوب – شیلات – محیط زیست – حفاظت خاک و آبخیزداری – زراعت – دامپروری – صنایع روستایی – اصلاح نباتات – خاک شناسی – گیاه پزشکی – باغبانی – اقتصاد کشاورزی – ترویج و آموزش کشاورزی – آبیاری – ماشین های کشاورزی – صنایع فراورده های کشاورزی – حشره شناسی و گرایش های مرتبط.
معماری و شهرسازیمعماری – مرمت – مدیریت ساخت – انرژی و معماری – معماری منظر – تکنولوژی معماری – معماری داخلی – شهرسازی و برنامه ریزی شهری و گرایش های مرتبط.
هنرهنرهای تجسمی (نقاشی، مجسمه سازی، ارتباط تصویری، تصویر سازی) – هنرهای نمایشی (بازیگری، کارگردانی، نمایش عروسکی، طراحی صحنه، ادبیات نمایشی) – عکاسی – موسیقی (موسیقی ایرانی، موسیقی کلاسیک یا جهانی) – طراحی صنعتی و گرایش های مرتبط.
فناوری نانوکلیه زمینه های مرتبط در گرایش های علمی مختلف.
مکاترونیکمکانیک هوافضا – روبات های صنعتی – ارتعاشات و کنترل و عیب یابی – اتوماسیون صنعتی – کنترل و مدیریت اتوماتیک مصرف انرژی – کنترل سامانه های هیدروپنوماتیک – مدیریت و کنترل مصارف انرژی در ساختمان – خودروهای هایبرید و الکتریکی – ابزار دقیق و سامانه های اندازه گیری – تجهیزات مهندسی پزشکی – سامانه های کنترل و گرایش های مرتبط.

چه نهاد‌هایی از جشنواره خوارزمی حمایت می کنند؟

نهاد های بین المللی که از جشنواره خوارزمی حمایت می کنند شامل موارد زیر می باشند:

  • Third World Academy For Science (TWAS)
  • United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
  • United Nation Development Programme (UNDP)
  • World Intellectual Propetry Organization (WIPO)
  • Commission on Science and Technology for Sustainable Development in the South (COMSATS)
  • Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization (ISESCO)
  • Cool International Federation of Inventors Associations (IFIA)
  • Organization of Islamic Conference Standing Committee on Scientific & Technological Cooperation (COMSTECH)

 

سوالات متداول

1- جشنواره خوارزمی چیست؟

جشنواره خوارزمی دارای 3 بخش دانش آموزی، جوان و بین المللی است که محققان و مبتکران به رقابت علمی در آن می پردازند.

2- برای ثبت نام در جشنواره خوارزمی چه شرایط و مدارکی مورد نیاز می باشد؟

شرایط و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در جشنواره خوارزمی به تفکیک بخش های مختلف آن در مقاله به تفصیل درج گردیده است.

3- چه رشته هایی در جشنواره خوارزمی پذیرش می گردد؟

برای مشاهده لیست کامل گروه های علمی و رشته های تخصصی به متن مقاله مراجعه نمایید.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره