خانه کنکور رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری چیست؟

رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری چیست؟

رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری چیست؟

کارنامه کنکور که نحوه دسترسی به آن از طریق سایت سنجش می باشد ممکن است در نگاه اول، بسیار پیچیده و غیر قابل درک باشد که به همین دلیل مطالعه توضیحات کارنامه کنکور جهت آگاهی از جایگاه خود در میان رقبا و شانس پذیرش در رشته و دانشگاه الزامی است. یکی از موارد مندرج در کارنامه، رتبه کشوری بوده که با وجود رتبه سهمیه نهایی موجب سردرگمی شده و سوالاتی مانند اینکه رتبه اصلی کدام است؟ ایجاد می کند.

رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری نشان دهنده جایگاه داوطلب در میان تمام شرکت کنندگان بدون اعمال سهمیه می باشد.

رتبه کشوری چیست؟

در نگاه نخست به نتایج اولیه کنکور موارد بسیاری با عنوان رتبه به چشم می خورد اما نکته اصلی این است که داوطلب بداند چه رتبه ای جهت پذیرش در دانشگاه ها مورد نظر قرار می گیرد. یکی از رتبه های موجود در کارنامه، رتبه کشوری داوطلب بوده و ممکن است برخی بر این باور باشند که این رتبه همان رتبه اصلی و معیار سنجش دانشگاه ها است.

درحالی که این طرز تفکر تقریبا اشتباه است و رتبه مذکور تنها به منظور نشان دادن جایگاه شما بین تمام شرکت کنندگان آزمون سراسری و بدون اعمال سهمیه، ذکر شده است. بنابراین جهت پذیرش در دانشگاه های دولتی مورد توجه قرار نمی گیرد. در واقع رتبه در سهمیه کنکور که با هدف برقراری عدالت آموزشی میان شرکت کنندگان در کنکور لحاظ شده از اهمیت بیشتری برخوردار است.

همان طور که در کارنامه زیر مشاهده می کنید، در آخرین کادر کارنامه نهایی کنکور سراسری 1402 رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه، آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی (دوره روزانه و نوبت دوم) و  رتبه کل در سهمیه نهایی درج شده است.کارنامه نهایی کنکور

تاثیر رتبه کشوری در انتخاب رشته دانشگاه سراسری و آزاد 1402

از آنجایی که رتبه کشوری بدون اعمال هیچگونه سهمیه ای لحاظ شده است، در پذیرش داوطلبان نیز نقش مهمی ایجاد نمی کند. در کارنامه کنکور 1402 رتبه اصلی که معیار پذیرش افراد در انتخاب رشته می باشد، همان رتبه در سهمیه نهایی بوده و پذیرفته شدگان در زمان انتخاب کد رشته محل خود بایستی به این مورد توجه ویژه ای داشته باشند.

تفاوت رتبه کشوری و رتبه در سهمیه نهایی 1402

همان طور که گفته شد، جایگاه کشوری داوطلب در کارنامه کنکور سراسری برای پذیرش در دانشگاه ها چندان اهمیتی ندارد. مختصراً می توان گفت بزرگترین و مهمترین تفاوت رتبه کشوری و رتبه در سهمیه نهایی این است که رتبه کشوری رتبه شما در بین تمامی شرکت کنندگان کنکور سراسری می باشد، در حالی که رتبه در سهمیه رتبه شما در میان داوطلبانی است که سهمیه ای مشابه سهمیه کنکور شما دارند.

به طور مثال داوطلبی را در نظر بگیرید که از سهمیه منطقه 3  برخوردار است. رتبه کشوری این داوطلب 50 هزار و رتبه در سهمیه وی 10 هزار است.  این بدان معناست که داوطلب مذکور از بین کلیه شرکت کنندگان در کنکور 1402 موفق به کسب رتبه 50 هزار و در بین داوطلبان سهمیه منطقه 3 موفق به کسب رتبه 10 هزار شده است. جهت اطلاع از میزان تاثیر سهمیه مناطق میتوانید به لینک تاثیر سهمیه مناطق در کنکور مراجعه نمایید.

 

سوالات متداول

1- رتبه کشوری چه معنا و مفهومی دارد؟

رتبه کشوری هر داوطلب نشان دهنده جایگاه وی در میان تمام شرکت کنندگان بدون اعمال سهمیه می باشد.

2- کدام رتبه کارنامه کنکور سراسری در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری تاثیر بیشتری دارد؟

در پذیرش نهایی داوطلبین رتبه در سهمیه نهایی مد نظر قرار می گیرد.

3- تفاوت رتبه کشوری و رتبه در سهمیه نهایی چیست؟

رتبه کشوری رتبه در بین تمامی شرکت کنندگان کنکور است، در حالی که رتبه در سهمیه رتبه در میان داوطلبانی است که سهمیه ای مشابه دارند.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کنکور پیج کنکور