خانه معرفی رشته ها رشته فلسفه

رشته فلسفه

آینده شغلی رشته فلسفه
بازار کار رشته فلسفه
یکی از دغدغه های تمام کنکوری ها ، انتخاب رشته صحیح و متناسب با روحیه و توانایی های آن ها می باشد. یکی از رشته هایی که جزو زیرگروه های انسانی می باشد ، فلسفه” است. به طور کلی فلسفه ، علم پاسخ گویی به سوالات بنیادی بشر می باشد. حال بسته به این که پرسش ها در چه زمینه ای باشند جنبه فلسفی متفاوتی به خود می گیرند. به عنوان مثال اگر موضوع بحث به ارزش های دینی و معنوی مربوط باشد فلسفه دینی مورد نظر می باشد یا اگر ارزش های اخلاقی مورد سوال قرار گیرند ، فلسفه جنبه اخلاقی گرفته و با عنوان فلسفه اخلاق شناخته می شود. دانشجویان فلسفه در مقطع کارشناسی بیشتر مطالبی را فرا می گیرند که مرتبط با فلسفه عرب می باشند. هم چنین با سیر تاریخی آن از فلسفه یونان تا زمان حال آشنا می شوند. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه ها ، پرورش استاد و پژوهشگر فلسفه می باشد که با تمام مکاتب و آرای فلسفی غرب آشنا بوده و توانایی مقایسه آن با فلسفه اسلامی را داشته باشند. یکی دیگر از دلایل تدریس فلسفه در دانشگاه ، تربیت افرادی است که در این زمینه ، صاحب نظر بوده و حرفی برای گفتن داشته باشند.

رشته فلسفه یکی از رشته های گروه آزمایشی انسانی است که اشتغال در زمینه مرتبط ، بسیار به تلاش و استعداد فردی فارغ التحصیلان بستگی دارد.

وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان رشته فلسفه

به طور کلی فارغ التحصیلان این رشته آینده شغلی مناسبی ندارند. آن ها می توانند در دانشگاه ها یا مراکز مختلف به تدریس بپردازند و یا در مراکز پژوهشی مانند دایره المعارف ها و پژوهشگاه علوم انسانی به فعالیت بپردازند. اما مراکز پژوهشی هم بیشتر به جذب فارغ التحصیلان مدارج بالاتر فلسفه می پردازند و یک لیسانسه فلسفه که علاقه به این کار داشته و بسیار کوشا باشد ، می تواند به عنوان دست یار پژوهشگر به فعالیت بپردازد.

با وجود عدم تضمین آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته فلسفه اما می توان گفت که هرچه تلاش فردی در طی تحصیل بیشتر باشد احتمال موفقیت فرد در زمینه اشتغال هم بیشتر خواهد بود. چرا که یکی از مولفه های لازم پذیرش در کشورهای خارج داشتن مقالات پژوهشی یا هرگونه فعالیت علمی در این رشته است. هرچه راحت تر در کشوری پذیرش شوید شانس اشتغال شما هم بیشتر خواهد شد. یکی از بهترین دانشگاه های خارج از کشور در زمینه فلسفه ، “دانشگاه پیتزبورگ” است که در شهری به همین نام در یکی از ایالت های آمریکا قرار دارد.

از طرفی افرادی که دارای مدرک لیسانس یا فوق لیسانس رشته فلسفه هستند می توانند در آزمون استخدامی که در طی سال برگزار می شود شرکت کرده و به ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش در عنوان شغلی که متقاضی دارندگان مدرک تحصیلی از رشته فلسفه می باشد ، اقدام نمایند.

گرایش های کارشناسی ارشد فلسفه

فارغ التحصیلان رشته فلسفه از مقطع کارشناسی می توانند تا مدارج بالاتر ادامه تحصیل دهند. رشته هایی که در مقطع کارشناسی ارشد برای این افراد در سال 98 ارائه شد مطابق جدول زیر می باشد.

جدول رشته ها و گرایش های ارشد فلسفه
مجموعه امتحانیرشتهگرایش
مجموعه فلسفهفلسفه
تطبیقی
منطق
اخلاقفلسفه اخلاق
اخلاق کاربردی
اخلاق اسلامی
فلسفه هنر
مجموعه الهیات و معارف اسلامی – فلسفه و کلامفلسفه و کلام اسلامی
فلسفه و حکمت اسلامی
فلسفه دین
مجموعه علوم اجتماعیفلسفه علوم اجتماعی
مجموعه علوم تربیتیتاریخ و فلسفه آموزش و پرورشتعلیم و تربیت اسلامی
مجموعه تاریخ و فلسفه علمفلسفه علم
تاریخ علمریاضی در جهان اسلام
طب و داروسازی در جهان اسلام

گرایش های دکتری رشته فلسفه

از جمله رشته هایی که فارغ التحصیلان فلسفه می توانند در مقطع دکتری ادامه دهند به شرح زیر است.

جدول رشته ها و گرایش های دکتری فلسفه
مجموعه امتحانیرشتهگرایش
فلسفهفلسفهفلسفه معاصر
فلسفه عصر جدید
فلسفه یونان و قرون وسطی
فلسفه تحلیلی
فلسفه دین
فلسفه اخلاق
فلسفه اخلاق تطبیقی
فلسفه تطبیقی
فلسفه حقوق
فلسفه هنر
حکمت هنرهای دینی
فلسفه علوم اجتماعی
فلسفه اقتصاد اسلامی
فلسفه منطقفلسفه منطق
منطق با رویکرد فلسفی
فلسفه علمفلسفه علم و فناوری
فلسفه فیزیک
فلسفه علم
فلسفه تعلیم و تربیتفلسفه تعلیم و تربیت

علاوه بر رشته های فوق ، رشته های دیگری نیز وجود دارند که امکان تحصیل در آن ها برای فارغ التحصیلان گرایش های مختلف فلسفه وجود دارد. جهت اطلاع دقیق از لیست این رشته ها می توانید به دفترچه ثبت نام دکتری مراجعه نمایید.

توانایی های مورد نیاز جهت تحصیل در رشته فلسفه

تحصیل در رشته فلسفه هم ، مانند تمام رشته های دیگر نیاز به مهارت ها و توانایی هایی دارد که دارا بودن آن ها در کنار علاقه فردی می تواند زمینه ساز موفقیت بیشتر داوطلبان باشد. افراد باید نسبت به سوالاتی از قبیل علت و معلولی تمام پدیده های جهان کنجکاو بوده و جهت رسیدن به پاسخ آن ها علاقه کافی را داشته باشد.

علاقمندان باید از لحاظ ریاضی نیز توانمند باشند. همان طور که ریاضیات نیاز به توانایی استدلال قوی دارد فلسفه هم ، این چنین است. به علاوه قدرت ذهنی افراد و میزان خلاقیت آن ها بسیار اهمیت دارد. یکی دیگر از موارد مهم آشنایی با زبان انگلیسی و عربی است.

دانشگاه های ارائه دهنده رشته فلسفه

لیست دانشگاه هایی که در مقطع کارشناسی سال 98 رشته فلسفه را ارائه داده اند به شرح زیر است.

  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) – قزوین
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه شهید باهنر – کرمان
  • دانشگاه شهید بهشتی – تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی – تهران
  • دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
  • دانشگاه یاسوج

دانشگاه هایی که این رشته را ارائه می دهند ممکن است محدود باشند اما رشته هایی نظیر فلسفه و حکمت اسلامی ، فلسفه و عرفان اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی توسط مراکز بیشتری ارائه می شوند که از دفترچه انتخاب رشته کنکور رشته انسانی قابل مشاهده است. اگر تا کنون در راستای انتخاب رشته مورد نظر خود تصمیمی نگرفته اید می توانید از لینک های بازار کار رشته روانشناسی ، بازار کار رشته حقوق ، بازار کار رشته حسابداری ، بازار کار رشته اقتصاد و … بهره ببرید.


سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره پیج کنکور