رشته مدیریت امور بانکی

موقعیت شغلی رشته مدیریت امور بانکی
بازار کار رشته مدیریت امور بانکی
 در حال حاضر که کنکور به رقابتی سخت و نفس گیر میان داوطلبان مبدل شده ، می توان یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از داوطلبان را ، انتخاب یک رشته مناسب با بازار کار عالی ، به عنوان رشته تحصیلات دانشگاهی آنان ، نام برد. چرا که یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین انتخاب های این افراد در این مقطع از زندگی ، رقم خواهد خورد. اهمیت این موضوع ما را بر این وا داشته که در این مقاله به ارائه توضیحاتی در خصوص بازار کار یکی دیگر از رشته های پردرآمد و سودآور بپردازیم.

با توجه به تاثیر دانش بانکداری و امور مربوط به آن در فعالیت های اقتصادی حوزه های مختلف ، می توان رشته مدیریت امور بانکی را از رشته های پررونق و سودآور محسوب نمود.

معرفی رشته مدیریت امور بانکی 

رشته مدیریت امور بانکی از جمله رشته های پرطرفدار و محبوب در میان رشته های موجود ، محسوب می شود. که دانش آموزان هر سه گروه آموزشی علوم ریاضی ، علوم تجربی و علوم انسانی می توانند این رشته را به عنوان رشته دانشگاهی خود برگزینند ، چرا که این رشته میان هر سه گروه آموزشی نام برده شده ، مشترک است. خوب است بدانید ؛ از میان دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند ، افراد علاقه مند به مسائل مدیریتی و اقتصادی که دارای پایه قوی در مباحث ریاضی و آماری نیز می باشند ، در این عرصه نسبت به سایرین موفق تر هستند. رشته مدیریت امور بانکداری را می توان در مقاطع کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ، دنبال نمود. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 145 واحد درسی شامل ، 23 واحد عمومی ، 29 واحد دروس پایه و 93 واحد دروس تخصصی می باشد.

بازار کار و آینده شغلی رشته مدیریت امور بانکی

همان طور که می دانید نمی توان با قطعیت گفت که دانش آموختگان در یک رشته مشخص ، چگونه سرنوشت کاری در پیش روی دارند و بازار کار برای آنان در آینده به چه شکل خواهد بود ، چرا که آینده شغلی افراد به میزان پشتکار ، توانایی ، تسلط در حوزه تحصیلات دانشگاهی و … بستگی دارد و بنابراین نمی توان به طور قاطعانه یک آینده شغلی رویایی را برای تمامی فارغ التحصیلان رشته مدیریت امور بانکی ، در نظر گرفت.

فارغ التحصیلان این رشته پس از کسب مهارت های مورد نیاز و گذراندن دوره های مربوطه می توانند به ارائه خدماتی که پیش از آن در دانشگاه آموخته اند ، بپردازند. این خدمات را می توان فعالیت در شرکت های سرمایه گذاری ، عهده داری وظایف مختلف در بانکداری داخلی و بانکداری بین المللی (واردات ، صادرات و …) ، مدیریت مالی موسسات و بخش های متعلق به بانک ها ، امور حسابداری شعب و موسسات بانکی دولتی و خصوصی و … نام برد.

میزان حقوق و درآمد دانش آموختگان رشته مدیریت امور بانکی

بسیاری از افراد تصورات تا حدودی خیالی در رابطه با درآمد شغل های مرتبط با امور بانکی دارند و شاید بتوان دلیل آن را هم ، موقعیت شغلی این افراد و در ارتباط بودن آنان با سرمایه های هنگفت مالی ، نام برد. ولی در واقعیت امر چنین نیست ، در حقیقت کارکنان و متصدیان امور بانکی نیز تقریبا همانند سایر کارمندان ارگان ها و سازمان های دولتی ، حقوق دریافت می کنند.

چنین شرایط فوق العاده ای مربوط به مدیران و یا سرپرستان شعب بانکی می شود که پس از گذشت چندین سال و با کسب تجربه های بسیار به این جایگاه رسیده اند. تنها تفاوتی که میان کارکنان حوزه های بانکی و شاغلان سایر بخش های دولتی وجود دارد ، میزان تسهیلاتی است که هر چند سال یکبار و با بهره کم ، دریافت می نمایند. البته لازم به ذکر است که بین میزان حقوق دریافتی کارکنان بانک های خصوصی و دولتی تفاوت هایی وجود دارد که شرایط بهتری را برای کارمندان بانک های خصوصی به وجود آورده است.

دانشگاه های ارائه دهنده و ظرفیت آن ها برای پذیرش دانشجو در رشته مدیریت امور بانکی

طبق اطلاعیه های منتشر شده از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور و با توجه به دفترچه های نام نویسی آزمون سراسری 98 ، مشاهده می کنیم که رشته مدیریت مالی تنها در دانشگاه خوارزمی و دانشگاه غیرانتفاعی خاتم – تهران ، ارائه می شود.

داوطلبان باید توجه کنند که صرف نظر از اینکه طی کدام یک از گروه های آموزشی علوم ریاضی ، علوم تجربی و علوم انسانی در آزمون سراسری شرکت نموده اند ، می توانند در این رشته و به انتخاب خود ، در یکی از این دانشگاه ها تحصیل نمایند. ناگفته نماند رشته مدیریت امور بانکی علاوه بر دو دانشگاه فوق ، در دانشگاه های آزاد نیز ارائه می شود.

ظرفیت پذیرش دانشجو در آزمون سراسری 98
دانشگاه ارائه دهنده علوم ریاضی علوم تجربی علوم انسانی
دانشگاه خوارزمی – تهران 3 7 15
دانشگاه غیرانتفاعی خاتم – تهران 6 18 36

از بازار کار دیگر رشته های پردرآمد مدیریتی ، می توان بازار کار رشته مدیریت مالی را نام برد که این رشته نیز همانند رشته مدیریت امور بانکی ، موقعیت مناسب و درخوری را برای دانش آموختگان مستعد و فعال خود ، فراهم می آورد.

از آنجایی که انتخاب رشته از امور بسیار مهم در دوران تحصیلی دانش آموزان محسوب می شود و شاید کوچک ترین خطا در این رابطه برای دانش آموز ، مشکلات جبران ناپذیری را به وجود آورد ، لذا توصیه می کنیم با توجه به علایق شخصی و آگاهی کامل در رابطه با رشته مد نظر ، انتخاب رشته نمایید. ضمنا شما عزیزان می توانید در این خصوص با مرکز مشاوره تلفنی ایران مشاوره نیز تماس گرفته و از تجربیات مشاوران حرفه ای این حوزه ، بهره ببرید.


سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه
  1. سلام میشه بگین برای پذیرش در رشته امور بانکداری با سوابق تحصیلی باید معدل دوازدهم چن باشه حداقل؟

    • با سلام، برای قبولی در رشته های پذیرش صرفا بر اساس سوابق تحصیلی، عوامل مختلفی مانند ظرفیت دانشگاه، تعداد داوطلبان و … وجود دارد و معدل مشخصی ذکر نشده است.

دریافت مشاوره پیج کنکور