معرفی و بررسی آینده شغلی رشته مهندسی معماری
اگر بخواهیم بدون مقدمه به معرفی رشته مهندسی معماری بپردازیم باید بگوییم این رشته برای افرادی که علاقه شدیدی به ساخت و ساز و هنر دارند بهترین گزینه برای تحصیل خواهد بود. معماری را می توان سبک طراحی و شیوه ساخت و ساز ساختمان ها و دیگر سازه های فیزیکی دانست که هنر و فن طراحی و ساختن بنا ها، فضا های شهری و دیگر فضا های درونی و بیرونی برای پاسخ هماهنگ به نیازهای کارکردی و زیباشناسانه است.رشته معماری شامل دو جنبه هنری و فنی است که دروسی مثل طراحی، زیبایی شناسی و نحوه زیبا کردن حجمها ،نماها و پلان ها به هنر مرتبط است و دروسی مثل سازه های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، ایستایی، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی اختصاص به جنبه فنی این رشته دارد.مدیریت پروژه های ساخت و ساز ، بستن قرارداد با پیمانکاران ، نظارت بر کار تکنسین ها و کارگران ،مشورت با مشتری به منظور تعیین نیاز مشتری ،تهیه نمودن طرح ها و نقشه های پروژه با استفاده از نرم افزارهای طراحی و مدل سازی کامپیوتری ، همکاری های لازم و مشارکت با سایر مهندسان از جمله وظایف مهندسان معمار می باشد.
اگر قصد تحصیل در رشته مهندسی معماری را دارید لازم است بدانید که این رشته در مقطع کارشناسی در مجموع 140 واحد درسی را در برمی گیرد که 20 واحددرسی آن مربوط به دروس عمومی،29 واحد درسی آن مربوط به دروس پایه،60 واحد مربوط به دروس اصلی، 27 واحد دروس تخصصی و 4 واحد درسی آن هم به دروس اختیاری اختصاص دارد.در جدول زیر لیست دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی معماری را در اختیارتان قرار داده ایم.
لیست دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی معماری |
|
دروس پایهرشته مهندسی معماری |
هندسه کاربردی کارگاه مصالح – هندسه مناظر ریاضیات و آمار – درک و بیان محیط بیان معماری 1 و 2 – انسان ، طبیعت ، معماری مقدمات طراحی معماری 1 و 2 |
دروس اصلیرشته مهندسی معماری |
مبانی نظری معماری آشنایی با معماری جهان -مدیریت و تشکیلات کارگاه مصالح ساختمانی – نقشه برداری تنظیم شرایط محیطی – برداشت از بناهای تاریخی آشنایی با معماری معاصر – تاسیسات الکتریکی (نور و صدا) مقاومت مصالح و سازه های فلزی – تاسیسات مکانیکی سازه های بتنی- ایستایی متره و برآورد – ساختمان 1 و 2 روستا 1 و 2 – طرح معماری 1 و 2 و 3 |
دروس تخصصیرشته مهندسی معماری |
آشنایی با مبانی برنامه ریزی کالبدی تحلیل فضاهای شهری – آشنایی با مرمت ابنیه طرح معماری 4 و 5 – طراحی فنی طرح نهایی |
کار مهندس عمران و مهندس معمار چه تفاوت ها و شباهت هایی با یکدیگر دارند؟
مهندس معمار با تکیه بر علم مهندسی، ذوق هنری و شناختی که از فرهنگ، آداب و رسوم، جغرافیای انسانی و طبیعی محل مورد نظر دارد به طراحی نقشه های ساختمان های جدید و برنامه بازسازی و محافظت از ساختمان های قدیمی ، طرح ریزی ترکیب و نحوه قرار گیری مجموعه ای از ساختمان ها و فضا های اطراف آن ها می پردازد. همچنین نظارت مستقیم بر فعالیت دیگر مهندسان عمران – تأسیسات الکتریکی – تأسیسات مکانیکی بر عهده مهندس معمار می باشد.مهندس معمار کار طراحی ساختمان ها و بناها را مطابق با ایده های فردی، نیازهای جامعه، قوانین و مقررات موجود و خواست و سلیقه کارفرما انجام می دهد.
از جمله تفاوت های کار مهندس عمران و مهندس معمار می توانیم به این مورد اشاره کنیم که مهندسان عمران به جنبه ی فنی یک سازه بسیار بیشتر اهمیت می دهند در حالی که مهندسان معمار علاوه بر اصول فنی، به جنبه های زیبایی شناختی، روانشناسی و فرهنگی آن بنا نیز توجه دارند.در واقع کار مهندس معمار و مهندس عمران در برخی از پروژه های موجود در کشور با یکدیگر تداخل دارد و گاهی به جای مهندس معمار از مهندس عمران و برعکس استفاده می شود. اما در مجموع حوزه کاری مهندس معمار از یک مهندس عمران محدودتر می باشد. با کلیک بر روی لینک می توانید از آخرین رتبه قبولی مهندسی معماری دانشگاه سراسری مطلع شوید و یا در صورت داشتن هر گونه سوالی در خصوص تمامی رشته ها با مشاوران مشاوره تحصیلی ایران مشاوره تماس بگیرید.
گرایش های رشته مهندسی معماری در مقاطع بالاتر |
|
گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری |
گرایش معماری – معماری، گرایش معماری – منظر، گرایش تکنولوژی معماری، گرایش معماری – انرژی، گرایش معماری – مرمت بناها و بافت های تاریخی و گرایش معماری -مدیریت پروژه و ساخت |
گرایش های مقطع دکتری رشته مهندسی معماری |
طراحی مجموعه ها و ساختمان های نیروگاهی با تمرکز بر نیروگاه های هسته ای |
بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی معماری
در رابطه با بازار کار رشته مهندسی معماری لازم است بدانید که در صورتی که فارغ التحصیلان این رشته از توانایی و مهارت بالایی برخوردار باشند آینده شغلی درخشانی در انتظارشان خواهد بود و با بیکاری مواجه نخواهند شد.فارغ التحصیلان این رشته می توانند در حوزه های طراحی (طراحی های اولیه ، طراحی اجزا و اجرای کار ) نظارت بر انجام عملیات ها (انجام دادن کار در عملیات اجرایی ساختمانی و همچنین مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژهای معماری و شهرسازی) ، رهبری و سرپرستی دفترهای مشاور معماری و شهرسازی ، طراحی پارکها و میادین شهری ، انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در زمینه طراحی فضا ، اشتغال در کلیه سازمان های دولتی نظیر شهرداری، انجام کارهای طراحی دکوراسیون داخلی، تأسیس و سرپرستی مؤسسات پیمانکاری و احداث ساختمان ،مسکن و شهرسازی، بنیاد مسکن، بانک ها و … به فعالیت بپردازند.در صورت تمایل می توانید با کلیک بر روی لینک از بازار کار دیگر رشته ها از جمله بازار کار رشته مهندسی پزشکی ،بازار کار رشته هوشبری و بازار کار رشته اتاق عمل مطلع شوید.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
سلام
میشه با دیپلم کاردانش نظام جدید در دانشگاه دولتی رشته مهندسی معماری بدون کنکور مقطع کارشناسی پیوسته ثبت نام کرد بر اساس سوابق تحصیلی؟؟؟
سلام و درود
بله، در صورت ارائه رشته مورد نظر در دانشگاه های دولتی، این امکان برای شما وجود خواهد داشت.
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم فرق مهندسی معماری با مهندسی حرفه ای معماری چیه؟
با سلام و درود
بطور معمول تفاوتی ندارند و صرفا اسم رشته در دانشگاه های متفاوت است و تا ۹۰ درصد واحد های پاس شده یکی می باشد.
سلام وقت بخیر میخواستم بدونم تفاوت رشته معماری برای دانش آموزان رشته ریاضی و رشته معماری فنی حرفه ای در چیه؟
با سلام و احترام، مطابق با دفترچه ی انتخاب رشته ی کنکور سراسری و کاردانی فنی و حرفه ای، معماری در رشته ی فنی و حرفه ای به صورت کاردانی و دوساله و کد رشته های معماری در دفترچه ی انتخاب رشته ی ریاضی معمولاً به صورت کارشناسی و چهارساله ارائه می شود. تفاوت بعدی را می توانید در چارت درسی این دو رشته ملاحظه کنید.
سلام خسته نباشید
من پایه نهمم و میخوام رشته ریاضی معماری بخونم…ولی واقعا تویه آینده و درآمد شغل برای یه دختر مطمئن نیستم.میتونید از درآمد حدودیش بگید؟
سلام وقت بخیر، میزان درآمد شما بستگی به مهارت شما و مقطع تحصیلاتتان بستگی دارد، اگر توانایی شرکت در آزمون های نظام مهندسی را داشته باشید درآمد خوبی خواهید داشت.
سلام من کنکوری تجربی هستم میخواستم بدونم اگر برم دانشگاه و بخواهم معماری بخوانم انهم بدون کنکور اما هندسه ام خوب نیست به نظرتون میشه
با سلام و وقت بخیر، با داشتن مدرک دیپلم نظام جدید(۶-۳-۳) و ارائه رشته معماری در دانشگاه ها محدودیتی برای شرکت نخواهید داشت.
سلام خسته نباشید
من کلاس یازدهمم و رشتم تجربیه میخواستم بدونم من با کنکور رشته تجربی میتونم مهندسی معماری دانشگاه فردوسی مشهد برم یا باید کنکور ریاضی بدم؟؟
با سلام، برای تحصیل در رشته ی مهندسی معماری، شما باید در کنکور سراسری گروه آزمایشی ریاضی شرکت نمایید.