هر دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بعد از به پایان رساندن واحدهای درسی و ارائه و دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد معمولا مدت زمانی را به انتظار رسیدن دانشنامه تخصصی خود سپری می کند و در این دوران اگرچه فارغ التحصیل شده اما مدرک تحصیلی خود را دریافت نکرده است. این افراد در صورت نیاز فوری به مدرک تحصیلی خود می توانند برای دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد خود اقدام نمایند.
دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری معمولا از طریق سامانه گلستان دانشگاه محل تحصیل امکان پذیر می باشد.
فهرست محتوا
گواهی موقت کارشناسی ارشد چیست؟
بهتر است قبل از پرداختن به گواهی موقت تعریفی از دانشنامه در ذهن خود داشته باشید. به طور خلاصه دانشنامه مدرک اصلی و اساسی پایان تحصیل دانشجو است که سپری کردن و قبولی در واحدهای یک رشته دانشگاهی خاص را توسط فرد تایید می کند. برای افرادی که خواهان تحصیل در خارج از کشور یا مهاجرت هستند این مدرک تنها مدرک معتبر و قابل ترجمه می باشد.
معمولا به خاطر دلایلی نظیر مشکلات نظام وظیفه، بدهکاری به صندوق رفاه دانشجویی یا سپری نشدن تعهدات خدمتی – به ویژه در دانشگاه های دولتی- دانشنامه به افراد ارائه نخواهد شد. حال اگر فردی برای کاریابی یا امور دیگر نیازمند اثبات تحصیل خود در مقطع کارشناسی ارشد باشد باید از طرق یاد شده در مقاله حاضر نسبت به دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد خود اقدام نماید.
شرایط دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد
معمولا شرایط دریافت گواهی موقت تحصیل توسط معاونت آموزشی دانشگاه ها در اطلاعیه هایی که در سایت دانشگاه منتشر می گردند توضیح داده می شوند. ممکن است شرایط دریافت در دانشگاه های مختلف تفاوت جزئی با هم داشته باشند اما در اصل با هم یکسان و شامل موارد زیر می باشند.
- شرایط دانشجو در سامانه اطلاعات جامع “فارغ التحصیل” باشد.
- تسویه حساب آموزشی دانش آموخته در سامانه انجام شده باشد (اطلاعات تسویه حساب در گزارش 522 قابل مشاهده می باشد.)
- برای فارغ التحصیلان آقا دارا بودن مدرک یکی از شرایط 9 گانه نظام وظیفه که در ادامه به آن اشاره گردیده است ضروری می باشد:
- کارت پایان خدمت هوشمند
- کارت معافیت دائم
- برگه معافیت موقت
- گواهی اشتغال به تحصیل و دارا بودن معافیت در مدت زمان آن
- گواهی استخدام از نیروهای مسلح
- گواهی اشتغال به خدمت نظام وظیفه منتشره از نیرو های مسلح
- گواهی اشتغال به خدمت متعهدین خدمت
- برگه آماده به خدمت بدون غیبت
- گواهی صادره از واحدهای وظیفه عمومی
- ممکن است در برخی موارد متعهدین خدمت به آموزش و پرورش، قوه قضاییه و…. یا دانشجویان بورسیه ای امکان دریافت گواهی موقت تحصیل را به سبب تعهد خدمت نداشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد
برای دریافت گواهی خدمت به طور معمول نیاز است که اسکن مدارک زیر را در سایت آموزشیار یا سامانه گلستان بارگذاری نمود.
- برگه تسقیط اقساط برای دانشجویانی که از صندوق رفاه دانشجویی وام دریافت نموده اند.
- 6 قطعه عکس 4*3
- کپی از صفحه اول و در صورت وجود توضیحات از صفحه دوم شناسنامه
- کپی کارت ملی
- مدارک مربوط به نظام وظیفه برای آقایان
- تاییدیه تحصیلی و ریز نمرات
نحوه دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری
بسته به روال کاری در دانشگاه محل تحصیل ممکن است نحوه درخواست گواهی موقت به یکی از دو طریق زیر باشد:
سامانه گلستان دانشگاه
بعد از مراجعه به سامانه گلستان از طریق مراحل زیر می توانید برای درخواست گواهی موقت تحصیلی اقدام گنید:
- در صفحه اول سایت گزینه “پیشخوان خدمت” را انتخاب کنید.
- در صفحه باز شده روی گزینه “درخواست مدرک تحصیلی” کلیک نمایید.
- در این بخش برای نوع مدرک درخواستی “مدرک موقت” را علامت زده و در بخش مربوط به نظام وظیفه آقایان موردی که با شرایط شما انطباق دارد انتخاب نموده و تایید کنید.
- در بخش باز شده “درخواست جدید” را انتخاب نموده و اطلاعات نمایش داده شده را از لحاظ صحت بررسی و کد پستی خود را با دقت وارد نمایید.
- در قسمت بارگذاری مدارک، موارد خواسته شده را بارگذاری کنید.
- در صورت انجام موارد فوق صفحه “پرداخت الکترونیکی” برای شما باز خواهد شد؛ در این صفحه پس از پرداخت مبلغ خواسته شده و خرید تمبر گزینه “تایید” و ” اعمال تغییرات” را انتخاب نمایید.
پس از ثبت اطلاعات، درخواست شما توسط کارشناسان بررسی شده و در صورت تایید از طریق دبیرخانه دانشگاه به ادرس وارد شده پست خواهد گردید.
مراجعه حضوری
در حال حاضر تعداد محدودی از دانشگاه ها ممکن است از این روش استفاده کنند اما اگر در اطلاعیه دانشگاه محل تحصیل امکان ثبت درخواست از طریق سامانه گلستان وجود نداشته باشد می توان به معاونت اموزشی دانشگاه مراجعه کرده و ضمن ارائه مدارک درخواست خود را به صورت حضوری ثبت نمود.
نحوه دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
دریافت گواهی موقت تحصیلی در دانشگاه آزاد نیازمند ثبت درخواست از طریق سایت آموزشیار و نیز دریافت امضا و طی مراحل اداری از طریق مراجعه حضوری می باشد. برای طی مراحل غیر حضوری لازم است به صورت زیر عمل شود:
- ورود به سامانه آموزشیار دانشگاه
- رفتن به قسمت “امور مالی” و تسویه حساب ها و پرداخت اقساط صندوق رفاه دانشجویی و…
- مراجعه به منوی “درخواست ها” و انتخاب قسمت “درخواست مجوز”
- بارگذاری مدارک خواسته شده
- ثبت ” درخواست فارغ التحصیلی”
پس از طی مراحل یاد شده در سامانه لازم است که به کارشناس آموزش رشته تحصیلی خود مراجعه کرده و به صورت حضوری درخواست خود را ارائه نموده و پس از دریافت امضا از امور مالی، صندوق رفاه و کتابخانه پرونده خود را تکمیل کنند.
مدت زمان اعتبار گواهی موقت کارشناسی ارشد
با توجه به نوع دانشگاه محل تحصیل ممکن است مدت زمان اعتبار گواهی موقت تحصیلی شما متفاوت باشد. برای مثال در دانشگاه های سراسری متوسط مهلت اعتبار این مدرک دو سال و برای دانشگاه آزاد مدت اعتبار مدرک 6 ماه خواهد بود. گاهی اوقات نیز ممکن است تاریخ انقضاء مدرک موقت تا زمان دریافت دانشنامه تحصیلی اصلی ذکر شده باشد.
دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد المثنی
در صورت مفقودی گواهی موقت تحصیلی در برخی از دانشگاه ها امکان دریافت مجدد آن وجود دارد ولی تعدادی از دانشگاه ها نیز وجود دارند که این مدرک را ارائه نمی دهند. برای این کار معمولا فرم درخواستی وجود دارد که ضمن تکمیل اطلاعات شخص باید به امضای سه نفر برسد که یکی از این امضاها باید توسط یک مرجع رسمی (نظیر دفتر اسناد، کلانتری یا یکی از ادارات دولتی) تایید شود. پس از ارائه فرم درخواست ضمن دریافت تعهدنامه فرآایند صدور گواهی موقت المثنی آغاز خواهد شد.
سوالات متداول
1- گواهی موقت کارشناسی ارشد برای چه مواردی کاربرد دارد؟
برای موارد مرتبط با کاریابی، نظام وظیفه و... کاربرد دارد اما نمی توان برای موارد نیازمند ترجمه مدرک از آن استفاده نمود.
2- دریافت گواهی موقت کارشناسی ارشد از چه طریقی میسر است؟
بسته به نوع دانشگاه می توان از طریق سامانه گلستان یا سایت آموزشیار مطابق با دستورالعمل های مندرج در متن مقاله اقدام نمود.
3- مدت زمان اعتبار گواهی موقت کارشناسی ارشد در چه حدودی است؟
برای دانشگاه های سراسری مدت اعتبار این گواهی دو سال و برای دانشگاه آزاد به میزان 6 ماه می باشد.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…