خانه معرفی رشته ها بازیگری | معرفی رشته بازیگری + درآمد و بازار کار این رشته

بازیگری | معرفی رشته بازیگری + درآمد و بازار کار این رشته

بازیگری | معرفی رشته بازیگری + درآمد و بازار کار این رشته

رشته بازیگری را می توان یکی از پرطرفدارترین رشته های کنکور هنر دانست که ضمن کمک به داوطلبان جهت یادگیری این حوزه به صورت اصولی و دقیق، باعث می شود تا افراد برای فعالیت در این زمینه آمادگی لازم را کسب نمایند. در واقع هدف از ارائه این رشته تربیت کسانی است که بتوانند هنر خود را در رسانه های گوناگون مانند تلوزیون، تئاتر و رادیو به نمایش گذاشته و سطح فرهنگ و هنر کشور را افزایش دهند.

این رشته در دانشگاه های مختلف سراسری و آزاد ارائه می شود که متقاضیان می توانند در ایران تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته بازیگری ادامه تحصیل بدهند. همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند بازار کار خوبی داشته باشند که در این مقاله به توضیحاتی جزئی تر درباره آن پرداخته ایم.

مطابق با دفترچه منتشر شده از سوی سایت سازمان سنجش آموزش کشور، رشته بازیگری در مقطع کارشناسی ارشد به صورت بدون گرایش ارائه می شود.

معرفی رشته بازیگری

یک بازیگر باید شناخت خوبی نسبت به مردم و جامعه خود داشته باشد و بتواند با مطالعه رفتار و حالات مردم، بازی خوبی را ارائه دهد. کار گروهی در بازیگری از اهمیت ویژه ایی برخوردار است و افراد علاقه مند به بازیگری باید بتوانند کار تیمی را به خوبی انجام دهند. از دیگر موارد لازم برای یک بازیگر نیز می توان به استقامت، انرژی و توان بدنی برای ساعات کاری طولانی و نامنظم و سازگاری و انتقاد پذیری اشاره نمود.

همان طور که ذکر شد، رشته بازیگری یکی از رشته های کنکور هنر است که در دانشگاه های روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی و آزاد برای این رشته پذیرش دانشجو صورت می پذیرد. قبولی در رشته بازیگری به صورت نیمه متمرکز انجام می شود، بنابراین داوطلبان باید علاوه بر آزمون کتبی در آزمون عملی نیز موفق عمل نمایند. همچنین برخی از دانشگاه ها به صورت بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی (معدل دیپلم) دانشجو می پذیرند که معمولا این نوع پذیرش در دانشگاه های علمی کاربردی انجام می شود.

دروس رشته بازیگری

دروس ارائه شده در مقطع کارشناسی رشته بازیگری به سه دسته دروس پایه، اصلی و تخصصی تقسیم بندی می شود که در جدول زیر اسامی برخی از این دروس ذکر شده است.

دروس رشته بازیگری
دروس پایهدروس اصلیدروس تخصصی
جامعه شناسی عمومیبنیاد نمایش در غرب وشرقنمایش در آسیا
اصول و مبانی ارتباطاتمبانی کارگردانیحرکات موزون
آشنایی با تاریخ و ادبیات کهن و معاصر جهانمبانی ادبیات نمایشینظریات معاصر در نمایش غرب وشرق
فرهنگ و ادبیات عامهتاریخ و نمایش در ایرانماسک و گریم
فلسفه مقدماتی شرق و غربمبانی طراحی صحنهکارگاه بازیگری
شناخت موسیقینمایش عروسکیمبانی فلسفه
دیدن و تحلیل نمایش
نقد در نمایش
اسطوره و نمایش

ادامه تحصیل در رشته بازیگری

فراموش نکنید که برای موفقیت در رشته بازیگری بهتر است از تجارب و آموخته های دیگران بهره گرفت و با خلاقیت خود دست به آفریدن نقش زد که یک بازیگر باید علاوه بر خلاق و نو آور بودن، انعطاف پذیری بالایی نیز داشته باشد. همچنین از دیگر ویژگی های لازم برای این متقاضیان می توان به صدای رسا و بدون لرزش، آمادگی جسمی خوب و حس قوی برای ایجاد و تصور فضای ذهنی نمایش اشاره کرد.

رشته بازیگری علاوه بر مقاطع کاردانی و کارشناسی، در مقطع کارشناسی ارشد نیز در ایران دانشجو می پذیرد که مطابق با دفترچه منتشر شده از سوی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org این رشته در مقطع کارشناسی ارشد به صورت بدون گرایش ارائه می گردد.

از نکات مثبت ادامه تحصیل در رشته بازیگری می توان به حضور در فضای آکادمیک اشاره کرد. درواقع دانشجویان در فضایی قرار می گیرند که دغدغه تمام افراد تقریبا یکسان بوده و سبب ایجاد انگیزه و علاقه بیشتری برای کار در این زمینه می شود. همچنین امکان کار کردن در تئاتر دانشگاه به وجود می آید که دانشجویان با استفاده از این فرصت می توانند در رشته بازیگری پیشرفت خوبی داشته باشند.

آینده شغلی رشته بازیگری

فارغ التحصیلان رشته بازیگری علاوه بر بازی کردن در فیلم ها و سریال های گوناگون، می توانند در آموزشگاه های آزاد و فرهنگسراها به تدریس این رشته بپردازند. همچنین این افراد می توانند در صورت داشتن قلمی شیوا و خلاق به نوشتن نمایشنامه بپردازند تا با اجرای آن ها در فرهنگسراها درآمد کسب کنند. توجه نمایید که یک بازیگر می تواند در کنار فعالیت های بالا، به صدا گذاری، تبلیغات و… نیز بپردازد.

برای بازیگری نمی توان درآمد ثابتی مشخص کرد، چرا که دستمزد ها بسته به نوع کار، تعداد ساعت و همچنین با توجه به مهارت، تجربه و شهرت بازیگر متفاوت است. در نتیجه به طور کلی درآمد بازیگران به صورت دوره ای متغیر می باشد و با توجه به پیشنهاد های دریافتی ممکن است درآمد آنها افزایش یا کاهش یابد. به همین دلیل برخی از بازیگران در کنار حرفه بازیگری، کار دیگری را نیز انجام می دهند.

دانشگاه های ارائه دهنده رشته بازیگری

از آنجایی که دانشگاه ها هر ساله معمولا ظرفیت کمی را برای این رشته در نظر می گیرند، پس ضروری است که داوطلبان پیش از اقدام به ثبت نام کنکور سراسری از لیست دانشگاه های ارائه دهنده این رشته باخبر شوند. بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور از طریق دفترچه انتخاب رشته کنکور هنر رشته بازیگری در چهار دانشگاه تهران، دانشگاه زابل، دانشگاه هنر و دانشگاه شهید با هنر کرمان ارائه می شود که دو دانشگاه تهران و هنر را می توان از برترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته دانست. در سطح جهانی نیز می توان به دانشگاه های معتبری مانند دانشگاه هاروارد در آمریکا، دانشگاه کمبریج در انگلستان و دانشگاه استندفورد در کالیفرنیا و… اشاره کرد.

دانش آموزان علاقه مند به این رشته می توانند با تحصیل در هنرستان های مربوطه برای کنکور هنر و رشته بازیگری از سال های اول آمادگی لازم را کسب نمایند. همچنین شایان ذکر است که در پذیرش رشته بازیگری رقابت بالایی وجود دارد و داوطلبان برای تحصیل در دانشگاه تهران معمولا باید رتبه سه رقمی کسب کنند. از طرف دیگر آزمون عملی برای این رشته از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و ممکن است در برخی موارد حتی از رتبه کسب شده نیز اهمیت بیشتری پیدا کند، بنابراین به خاطر داشته باشید که تنها قبول شدن در کنکور یا همان آزمون کتبی، برای تحصیل در این رشته کافی نیست.

 

سوالات متداول

1- آیا موفقیت در آزمون کتبی برای تحصیل در رشته بازیگری کافی است؟

خیر، داوطلبان برای تحصیل در رشته بازیگری علاوه بر کسب حد نصاب آزمون ورودی باید در آزمون عملی نیز موفق شوند.

2- چه مقاطعی از رشته بازیگری در ایران ارائه می شود؟

رشته بازیگری در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در ایران ارائه می شود.

3- چه گرایش هایی برای مقطع کارشناسی ارشد رشته بازیگری ارائه می شود؟

این رشته در مقطع ارشد به صورت بدون گرایش ارائه می شود.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره پیج کنکور