پس از سپری نمودن آزمون کتبی دکتری، فرآیند انتخاب رشته دکتری یکی از بزرگ ترین دغدغه های دانشجویان به شمار می رود. در واقع داوطلبان می بایست با بهره مندی از مشاوره انتخاب رشته دکتری و همچنین مطالعه دقیق دفترچه راهنما، از نکات مربوط به این فرآیند آگاه شوند تا با کمترین میزان اشتباه نسبت به ثبت کد رشته های خود اقدام نمایند.
فرآیند انتخاب رشته آزمون مقطع دکتری در بازه زمانی اعلام شده به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org انجام می پذیرد که در ادامه این مقاله، زمان و نحوه شرکت در آن به صورت تصویری برای شما عزیزان شرح داده شده است.
پذیرفته شدگان دوره روزانه آزمون دکتری سال 1400 حتی در صورت عدم ثبت نام و یا انصراف، مجاز به ثبت نام و انتخاب رشته در آزمون دکتری سال 1401 نخواهند بود.
زمان انتخاب رشته دکتری 1400
با اعلام نتایج آزمون دکتری 1400 شرکت کنندگان می توانند نتایج خود را در زمان مقرر از طریق سایت رسمی سازمان سنجش مشاهده نمایند و کسانی که با توجه به مندرجات کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته شده اند، این امکان را خواهند داشت تا در زمان بندی اعلام شده از سوی سازمان مذکور، نسبت به انجام فرآیند انتخاب رشته دکتری اقدام نمایند.
در نتیجه پس از گذشت چند روز از زمان برگزاری آزمون دکتری 1400 و انتشار نتایج اولیه شرکت کنندگان، افراد مجاز به انتخاب رشته می بایست به سایت sanjesh.org مراجعه نموده و کد رشته های انتخابی را در فرم اینترنتی موجود در پنل شخصی خود درج کنند.
البته بازه زمانی انتخاب رشته آزمون مقطع دکتری برای سال 1400 معلوم نیست اما به محض انتشار اطلاعیه ای در این باره، این مقاله بروزرسانی خواهد شد. همچنین شما عزیزان می توانید با پیوستن به کانال تلگرام دکتری ایران مشاوره در اسرع وقت از تاریخ آن مطلع شوید.
البته سازمان سنجش آموزش کشور به منظور فراهم نمودن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبانی که در مدت زمان مقرر موفق به انتخاب رشته نشده اند، زمان انتخاب رشته را به مدت چند روز تمدید خواهد نمود که بازه زمانی آن هم از طریق کانال تلگرامی اطلاع رسانی خواهد شد.
دفترچه انتخاب رشته دکتری 1400
باتوجه به ادغام ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه های آزاد و سراسری، کلیه داوطلبانی که در آزمون دکتری سراسری حضور داشته و موفق به پذیرش شده اند، می توانند در انتخاب رشته دکتری آزاد 1400 نیز شرکت نمایند و به انتخاب کد رشته های مورد نظر خود با توجه به دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد 1400 بپردازند.
اما پیش از اقدام به انتخاب رشته لازم است ابتدا دفترچه انتخاب رشته دکتری 1400 را از سایت سازمان سنجش دریافت نموده و مندرجات آن را با دقت مورد بررسی قرار دهید. تمامی نکات مربوط به فرآیند انتخاب رشته داوطلبان به همراه کد رشته محل های آزمون دکتری، در این دفترچه قید شده اند که لینک دانلود نسخه پی دی اف دفترچه برای شما عزیزان در جدول زیر قرار داده شده است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری |
دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری 99
(جهت دریافت دفترچه، روی لینک کلیک کنید.) |
دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری 1400 (به محض انتشار، لینک فوق فعال خواهد شد.) |
نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری 1400
داوطلبانی که با توجه به کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته در دوره های روزانه و غیر روزانه (به جز دوره دانشگاه آزاد که انتخاب رشته آن در سامانه مختص به خود انجام می گیرد) شده اند، باید در موعد مقرر به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کرده و مطابق راهنمای تصویری زیر به ثبت کد رشته های مورد نظر خود بپردازند.
- مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org و انتخاب گزینه “دکترای تخصصی” از منوی سمت راست
- ورود به صفحه “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی (نیمه متمرکز) Ph.D سال 1400”
- بعد از مطالعه نکات مطرح شده در این صفحه، بر روی گزینه “تایید و ادامه – گام بعدی” کلیک نمایید.
- سپس با وارد کردن اطلاعات خواسته شده از طریق یکی از دو روش ذیل و بعد فشردن دکمه “ورود به سیستم”، به صفحه انتخاب رشته هدایت خواهید شد.
روش اول: شماره پرونده، شماره پیگیری ثبت نام و عبارت امنیتی
روش دوم: شماره پرونده، شماره داوطلبی، کد ملی و عبارت امنیتی
- پس از ورود به سیستم، اطلاعات داوطلب قابل مشاهده می باشد و متقاضیان می توانند 50 تا از کد رشته های انتخابی خود را به ترتیب الویت در فرم درج نمایند.
- پس از کسب اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده لازم است، بر روی گزینه “تایید و ادامه” کلیک نمایید. فراموش نکنید که در پایان، شماره پرونده 6 رقمی و رسید انتخاب رشته 15 رقمی خود را از سامانه دریافت نمایید.
مواردی که لازم است در خصوص انتخاب رشته دکتری 1400 بدانید
گاهی متقاضیان به جهت این که رتبه تک رقمی کسب کرده اند، حساب ویژه ای روی رتبه آزمون کتبی باز می کنند اما توجه داشته باشید صرفا کسب رتبه عالی و تک رقمی هیچ ضمانتی برای پذیرفته شدن در دانشگاه های برتر و محبوب کشور برای شما به همراه نخواهد داشت. بنابراین تنها به رتبه کسب شده در آزمون بسنده نکنید و تنها با در نظر گرفتن این مورد دست به انتخاب رشته نزنید.
- داوطلبان در ابتدا باید برای اطلاع از این که در چه دوره هایی مجاز به انتخاب رشته شده اند، کارنامه خود را با دقت بررسی کنند. ممکن است داوطلبان در دوره های روزانه و بورس خارج از کشور و یا دوره های غیر روزانه مانند دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد، دانشگاه غیرانتفاعی و پردیس های خودگردان مجاز شده باشند.
- داوطلبان می بایست با توجه به پذیرش خود در دانشگاه های روزانه و یا غیر روزانه، 50 کد رشته محل را از دفترچه انتخاب رشته دکتری انتخاب کرده و در فرم انتخاب رشته ثبت نمایند. بهتر است که انتخاب ها بر اساس علاقه داوطلب اولویت بندی شوند.
- پس از تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری می بایست کد 15 رقمی دریافت شود و داوطلبان منتظر اطلاعیه های سازمان سنجش در جهت اعلام حدنصاب پذیرش دانشگاه ها در مقطع دکتری باشند.
- در اعلام نتایج مرحله دوم با توجه به لیست انتخاب رشته ها و تراز آزمون داوطلب، پذیرش انجام می شود و قبول شدگان را در زمانی که خود دانشگاه مشخص می کند به مصاحبه دکتری 1400 دعوت می نمایند.
- نتایج نهایی انتخاب رشته دکتری از طریق سایت سازمان سنجش اعلام خواهد شد.
پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 1400 و قرار گرفتن آن بر روی سایت سازمان سنجش، داوطلبان در صورتی که پذیرفته شده باشند، باید خود را برای مراحل بعدی آماده کنند اما داوطلبانی که پذیرفته نشده اند، می توانند شانس خود را مجددا در زمان تکمیل ظرفیت آزمون دکتری سراسری 1400 امتحان کنند. همچنین لازم است بدانید که برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری می بایست مبلغی را به عنوان هزینه مصاحبه دکتری پرداخت نمایید.
سوالات متداول
1- انتخاب رشته دوره دکتری 1400 در چه زمانی انجام می گیرد؟
در حال حاضر زمان انتخاب رشته برای سال 1400 مشخص نمی باشد.
2- تعداد انتخاب های مجاز در زمان انتخاب رشته دکتری به چه صورت می باشد؟
داوطلبان می توانند 50 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته ثبت نمایند.
3- آیا برای انتخاب رشته دکتری هزینه ای باید پرداخت شود؟
برای ثبت کد رشته ها نیازی به پرداخت هزینه نیست اما چنانچه قصد انتخاب رشته های دانشگاه آزاد را دارید باید اقدام به خرید کارت اعتباری نمایید.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
سلام
میشه ۱۰یا۱۲تا کد رشته را انتخاب کرد یا باید حتما ۵۰تا باشه؟
با سلام. با توجه به اطلاعات مندرج در دفترچه انتخاب رشته دکتری شما مجاز به انتخاب ۱ تا ۵۰ کد رشته محل در دانشگاه های سراسری می باشید.
سلام خسته نباشید من میخواستم بدونم که میشه با معدل ۱۲کتبی نهایی دیپلم وارد رشته میکروبیولوژی در دانشگاه ازاد شد لطفا لطفا جواب بدین خواهش میکنم
باسلام، مطابق با اطلاعیه ی سازمان سنجش، مجاز به ثبت نام در رشته و دانشگاه دلخواهتان می باشید، (بامعدل کتبی ۱۲ شانس قبولی شما در رشته ی میکروبیولوژی متوسط می باشد).
با سلام. من رشته کارشناسی و کارشناسی ارشدم حمل و نقل ریلیه چه رشته هایی رو برا دکترا میتونم برم؟
با سلام ، مطابق با دفترچه ثبت نام آزمون دکتری سراسری سال ۱۳۹۹ ، شما می توانید در رشته هایی مانند ( مهندسی عمران گرایش حمل ونقل ، مهندسی عمران گرایش راه و ترابری و … ) ادامه تحصیلی داشته باشید .
با سلام با تراز ۷۳۰۰و رتبه ۲۲۸۵۰ منطقه ۳احتمال قبولی در پرستاری یا مامایی کودک شهر ها را دارم ؟و احتمال قبولی پرستاری خودگردان الیگودرز چقدر است؟
سلام
بادرصدهای ۶۵ ادبیات ۹۰دینی۸۵عربی ۷۵ زبان ۷۵زمین ۹۵زیست ۹۰ریاضی ۹۰فیزیک۹۷شیمی درمنطقه ۳ چه رتبه ای میشه تخمین زد؟
با سلام.
بنده دارای کارشناسی ارشد برق هستم و قصد دارم در سال آینده در آزمون مقطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی و دکترای برق شرکت کنم
آیا تحصیل در دو مقطع مختلف به صورت همزمان و در دوره روزانه امکان پذیر است؟
باتشکر.
با سلام
امکان تحصیل همزمان در دو رشته تنها برای دانشجویان مقطع کارشناسی امکان پذیر است و دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری مجاز به تحصیل همزمان در دو رشته نمی باشند.
سام.من برای کنکور دانشگاه ازاد وارد سایت میشم اما میگه شما انتخاب رشته کردین
باسلام
بنده در آزمون دکتری رشته های روزانه را مجاز نشده ام اما باقی رشته های غیر انتفاعی و پیام نور و .. را مجاز شده ام الان سوالم این است که در زمان انتخاب رشته که کد ها را وارد میکنیم بالای صفحه برای هر رشته ای یک رنگ را انتخاب کرده اند برای مثلا رشته های غیرانتفاعی رنگ نارنجی و برای نوبت دوم رنگ قرمز و در آنجا برای رشته های مشترک رنگ آبی را انتخاب کرده است اما سوالم این است که چه کد رشته هایی برای رشته مدیریت بازرگانی جزو رشته های مشترک است که بتوانم شرکت کنم
سلام.ببخشید زمان اعلام نتایج مصاحبه دکتری دانشگاه تهران کی هستش؟
با سلام من رشته ام معماری است آیا میتوانم به غیر از معماری رشته شهرسازی رو هم انتتخاب کنم
باسلام. خیر نمی توانید چون هر داوطلبی باید در رشته امتحانی خود انتخاب رشته انجام دهد.
با سلام و احترام
سوالاتی در خصوص انتخاب رشته دکتری داشتم. ممنون میشم در صورت امکان شماره تماس یا وقت مشاوره برای من تعیین کنید.
باسپاس
با سلام.شماره های مرکز ایران مشاوره عبارتند از: ۹۰۹۹۰۷۲۹۳۸ و ۹۰۹۹۰۷۱۶۴۷ همچنین تماس فقط از طریق تلفن ثابت میسر میباشد.