خانه وام ها وام ازدواج ۱۴۰۲

وام ازدواج ۱۴۰۲

وام ازدواج ۱۴۰۲

با توجه به وجود شرایط سخت برای تشکیل خانواده و موانع بسیاری که بر سر راه جوانان وجود دارد، افرادی که قصد ازداواج دارند به دنبال راهی برای تسهیل شرایط موجود می گردند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری موسسات مالی امکانی را برای متقاضیان فراهم نموده است تا با مراجعه به سامانه ثبت نام وام ازدواج به نشانی ve.cbi.ir و با اطلاع از شرایط دریافت آن، مراحل ثبت نام اینترنتی را طی نموده و موفق به دریافت این تسهیلات گردند. در ادامه این مطلب مراحل مربوط به نام نویسی، شرایط و مدارک لازم، نحوه پیگیری وام، شرایط ضامن و … توضیح داده ایم.

تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به افراد بالای ۵۰ سال تعلق نمی‌گیرد.

وام ازدواج چیست و مبلغ آن چقدر است؟

وام ازدواج یک کمک هزینه به تازه عروس و دامادانی است که امکان پرداخت هزینه های ضروری پیرامون تشکیل زندگی جدید را ندارند. از جمله مزایایی که این وام در بر می گیرد، سود کم، اقساط طولانی مدت و مبلغ نسبتا کم هر قسط می باشد. در رابطه با مبلغ این وام باید بگوییم با توجه به اینکه شرایط تورم و اقتصاد ثابت نمی باشد، مبلغ وام ازدواج هرساله متناسب با نرخ رشد ارز و تورم محاسبه می گردد که این مبلغ در سال 1402، 180 میلیون تومان اعلام شده است.

این وام تقریبا در تمامی بانک ها با سود 4 درصد محاسبه شده و مدت زمان باز پرداخت آن نیز حداکثر 120 ماه می باشد. البته تعداد اندکی از موسسات مبلغ کمتر، تعداد اقساط کمتر و مدت زمان بازپرداخت کمتری را شامل می شوند. در نظر داشته باشید دریافت این وام مشمول شرایط خاص خود نیز بوده که در صورت برخورداری از آن ها می توانید برای دریافت آن اقدام نمایید.

بانک ها و موسسات ارائه دهنده وام ازدواج

بانک های و موسسات ارائه دهنده وام ازدواج 1402، تعداد اقساط، شرایط سپرده گذاری (پیش پرداخت)، نوع ضمانت و مبلغ اقساط مشخصی دارند. البته این شرایط برای اکثر بانک ها یکسان بوده و تنها بانک مهر ایران (طرح پیوند مهر ایران) و طرح پیوند بانک رفاه کارگران مشمول شرایط متفاوتی هستند. در جدول زیر یک دسته بندی مشخص از اطلاعاتی که در بند قبل ذکر کردیم، ارائه داده ایم. لازم به ذکر است به زوجینی که آقا زیر 25 سال و خانم زیر 23 سال است، مبلغ 220 میلیون تومان وام تعلق می گیرد که به دنبال آن نیز مبلغ اقساط افزایش می یابد.

در بانک مهر ایران با عنوان (طرح پیوند مهر ایران)، سودی بابت وام 40 میلیون تومانی در نظر گرفته نشده است و تنها 4 درصد کارمزد دریافت می شود. همچنین در رابطه با وام 20 میلیون تومانی (طرح پیوند رفاه) باید بگوییم از جمله شرایط الزامی آن این است که 60 درصد حقوق و مزایای فرد، اقساط وام دریافتی را پوشش دهد.

لیست بانک ها و موسسات ارائه دهنده وام ازدواج ۱۴۰۲
نام موسسهسپرده‌گذاری (پیش‌پرداخت)تعداد اقساطنوع ضمانتاصل واممبلغ هر قسط
طرح پیوند بانک رفاه کارگرانبدون پیش پرداخت36 ماهضامن رسمی20 میلیون564,162 تومان
 بانک مهرایران (طرح پیوند مهر ایران)الزامی36 ماهضامن رسمی40 میلیون1,111,111 تومان
 بانک پارسیانبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
 بانک پاسارگادبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
 بانک تجارتبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک سامانبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
 بانک سپهبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک صادراتبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک ملتبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک ملیبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک کار آفرینبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان1 میلیون و 560 هزار تومان
بانک رفاه کارگرانبدون پیش پرداخت120 ماههضامن رسمی180 میلیون تومان

1 میلیون و 560 هزار تومان

کدام بانک برای دریافت وام ازدواج بهتر است؟

ممکن است برای متقاضیان دریافت وام این سوال پیش آید که برای دریافت وام کدام بانک ها مناسب تر هستند و شرایط بهتری دارند؟ با توجه به تجربه افرادی که پیش تر از تسهیلات قرض الحسنه بهره برده اند، بانک مسکن را در این امر خوش آوازه می دانند. همچنین بانک ملی، تجارت، رفاه، کشاورزی و مابقی نیز در این دسته بندی قرار دارند.

زمان انتظار برای اخذ وام چقدر است؟

ممکن است با این پرسش روبه رو باشید که دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج چقدر طول می کشد؟ باید بگوییم از مرحله ثبت نام تا دریافت وام ازدواج به شلوغی صف انتظار دریافت آن بستگی دارد اما آن دسته از مراکز مالی مانند بانک ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، قرض‌الحسنه مهر ایران و صندوق قرض‌الحسنه پارسیان که شامل طرح ضربتی (این طرح در بازه های زمانی مختلف به جهت کاهش افراد در انتظار دریافت، اجرایی می شود) هستند زودتر وام می دهند. برای اطلاع از این امر باید در هر بازه زمانی اخبار مربوط به بانک مرکزی را پیگیری نمایید.

شرایط دریافت وام ازدواج 1402

همانطور که اشاره کردیم اعطای وام ازدواج ۱۴۰۲ مشمول شرایط به خصوصی است که برخورداری از آن ها از سوی زوج های جوان الزامی است.

شرایط زوجین

  • داوطلبین باید تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
  • دارا بودن کارت ملی (موقت یا دائم) و کد پستی محل سکونت برای دریافت وام الزامی است.
  • به هر یک از متقاضیان تنها یک مرتبه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد. (حتی در ازدواج دوم هم این امکان وجود ندارد)
  • تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به آن دسته از زوج هایی که تاریخ عقد آن ها بعد از اول فروردین ماه سال 98‬ باشد و تا تاریخ فعلی وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، پرداخت می‌شود.
  • زوجینی که از سال قبل در نوبت دریافت وام ازدواج قرار داشتند، در صورتی که تاریخ عقد آن ها بعد از اول فروردبن ماه سال 98‬ باشد، می‌توانند در سقف‌های مصوب بودجه 1402 از وام ازدواج استفاده کنند.
  • افراد بالای 50 سال مشمول تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج نیستند.

تبصره ۱: به استناد مفاد جز (۱) بند (الف) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، به هر یک از زوجین مبلغ 180 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.
تبصره ۲: متقاضیانی که سن ازدواج آن ها در آقا زیر ۲۵ سال و در خانم زیر ۲۳ سال است، مبلغ 220 میلیون تومان وام تعلق می‌ گیرد.
تبصره ۳: شهروندان ایرانی خارج از کشور که دارای گواهی ازدواج، صادره توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران هستند می توانند درخواست وام ثبت کنند و در صورتی که گواهی ازدواج آن ها توسط کنسولگری ایران در کشور مذکور ممهور شده باشد، این گواهی به عنوان سند ازدواج تلقی می‌ شود.

شرایط ضامنین

  • ضامنی که توسط زوجین معرفی می شود اگر فرد معتبری باشد، کفایت می کند.
  • ضامنی که کارمند باشد باید حداقل 40 درصد خالص دریافتی وی تسهیلات قرض الحسنه را پوشش بدهد.
  • فرد ضامن اگر دارای شغل آزاد باشد باید در بانک مربوطه مجوز شغلی مناسب ارائه دهد.

 سامانه دریافت وام ازدواج + نحوه ثبت نام

بانک مرکزی جهت ارائه خدمات به متقاضیان تسهیلات وام ازدواج، سامانه ای تحت عنوان سایت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به نشانی ve.cbi.ir طراحی و اجرا نموده است تا مراجعه به این نشانی درخواست خود را ثبت نموده و پس از انجام مراحل نام نویسی نیز وضعیت وام خود را از طریق همین سامانه استعلام کنند. ممکن است این سوال برای متقاضیان پیش آید که ثبت درخواست از کدام بانک ها به وسیله این سایت امکان پذیر است؟ با وجود تمام بانک ها سامانه مجزایی طراحی نموده اند اما امکان ثبت درخواست برای تمام بانک ها از طریق همین سامانه وجود دارد.

 

لینک مستقیم ورود به سامانه دریافت وام ازدواج

 

مراحل ثبت نام اینترنتی

  • نشانی ve.cbi.ir (سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج) را در مرور گر خود جست و جو نموده و در صفحه نخست بر روی عبارت “سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج” کلیک کنید.مرحله اول دریافت وام ازدواج
  • در صفحه اصلی از منوی سمت راست گزینه “ثبت نام جدید” را انتخاب کنید.مرحله دوم دریافت وام ازدواج
  • موارد خواسته شده را تکمیل نموده سپس کلید “ادامه” را بفشارید.مرحله سوم دریافت وام ازدواج

در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل فوق، کد رهگیری ده رقمی مخصوص به متقاضی، به شماره همراه شخص ثبت نام کننده ارسال می شود که باید آن را نزد خود نگهدارند.

مراجعه حضوری به بانک

پس از تکمیل مراحل فوق در صورتی که جهت اعطای وام، شعبه ای معین شده باشد، متقاضی باید با به همراه داشتن مدارک لازم در زمان مقرر که در همین سامانه اعلام می شود، حضورا به شعبه بانک مراجعه کرده و تشکیل پرونده داده و مراحل مربوطه را به اتمام برساند. توجه داشته باشید که در صورت عدم مراجعه به موقع ثبت نام آن ها منتفی می گردد.

مدارک مورد نیاز ثبت نام وام ازدواج کدام اند؟

  • اصل و کپی سند ازدواج
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه‌ زوجین
  • اصل و کپی شناسنامه‌ ضامن ها
  • اصل و کپی کارت ملی زوجین
  • اصل و کپی کارت ملی ضامن
  • کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت آقا و خانم
  • کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت هنگام ثبت نام

مدت زمان باز پرداخت وام ازدواج

متقاضیان دریافت این وام معمولا دغدغه پرداخت اقساط را داشته و گاها از شرایط باز پرداخت این وام مطلع نیستند. مدت زمان باز پرداخت این وام به صورت زیر است:

  • بازپرداخت اقساط وام ازدواج، 10 ساله با نرخ کارمزد 4 درصد است .
  • اقساط این قرض الحسنه 120 ماهه بوده و به صورت ماهانه پرداخت می شود
.

اقساط وام ازدواج چقدر است؟

در ابتدای این مقاله به مبلغ وام و مدت زمان بازپرداخت وام ازدواج اشاره کردیم. همانطور که متوجه شدید اکثر بانک ها و موسسات مالی در سال 1402، به زوج های جوان بالای 25 سال مبلغ 180 میلیون تومان وام اعطا می کنند که قانونا باید در مدت 120 ماه با سود 4 درصد به بانک برگردانند. بنابراین مبلغ اقساط ماهانه ای که محاسبه گردیده، 1 میلیون و 560 هزار تومان می باشد. در نظر داشته باشید در صورت واجد شرایط دریافت وام 150 میلیونی بودن، مبلغ اقساط به تناسب افزایش می یابد.

نحوه پیگیری وام ازدواج از طریق شماره ملی و کد رهگیری

پس از ثبت درخواست این وام، یکی از مسائلی که دغدغه زوجین است پیگیری وام ازدواج بوده و برای بسیاری از آن ها این سوال وجود دارد که چگونه و از چه طریقی می توان متوجه وضعیت حال و حاضر وام درخواستی بود؟ ممکن است گاهی اوقات در پروسه بررسی مدارک نقصی وجود داشته باشد یا مسائل این چنینی پیش بیاید، پس استعلام از وام درخواستی اهمیت دارد. در این قسمت قصد داریم به نحوه استعلام و پیگیری وام ازدواج بپردازیم.

  1. وارد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به نشانی ve.cbi.ir شوید و از منوی سمت راست موجود در صفحه بر روی عبارت “مشاهده وضعیت” کلیک نمایید.پیگیری وضعیت وام ازدواج مرحله اول
  2. در صفحه ای که پیش روی شما قرار می گیرد لازم است در کادر های مربوطه “شماره ملی” و “کد رهگیری” را به طور صحیح وارد کرده و سپس کد امنیتی را درج کرده و وضعیت وام خود را مشاهده نمایید.پیگیری وضعیت وام ازدواج مرحله دوم

دستور العمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران

ماده 1: وام ازدواج برای این افراد به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه افراد عادی پرداخت می شود.

  •  تبصره 1: به هر یک از زوجین که مشمول ماده (50) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مبلغی معادل 360 میلیون تومان به جهت کمک هزینه ازدواج پرداخت می شود.
  •  تبصره 2: متقاضیانی که سن ازدواج آن ها پسر زیر 25 سال و دختر زیر 23 سال می باشد جزو خانواده ایثارگران هستند، مبلغ 440 میلیون تومان وام ازدواج تعلق می گیرد .

ماده 2: مشابه افراد عادی، تنها یک بار بهره مندی از این وام وجود دارد.

ماده 3: افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می باشند.

ماده 4: مدت زمان بازپرداخت تسهیلات ازدواج، همانند سایر داوطلبان حداکثر 10 سال (120 ماه) می باشد.

ماده 5: پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.

 ماده 6: رعایت تمام شرایط و ضوابط اعطای وام ازدواج، الزامی می باشد.

 ماده 7: اعتبار سنجی خانواده جانبازان و ایثارگران به جهت اعطای وام براساس بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده 1 دستور العمل قانون خدمات رسانی به ایثارگران انجام می گردد.

) خانواده شاهد: خانواده‌های شهدا یا اسرای انقلاب اسلامی.
(ح) خانواده ایثارگران: خانواده‌های جانبازان و آزادگان شامل همسر، فرزند و پدر و مادر آن ها.
(ط) در صورت فوت جانبازان و آزادگانی که مشمول این قانون هستند، خدمات مربوطه، به خانواده آنان تعلق می‌گیرد.

 

سوالات متداول

1- مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۲ چه مقدار می باشد؟

این مبلغ برای زوجینی که آقا زیر 25 سال و خانم زیر 23 سال است 220 میلیون بوده و برای سایرین 180 میلیون می باشد.

2- مدت زمان باز پرداخت وام ازدواج چقدر است؟

مهلت باز پرداخت وام ازدواج، 120 ماهه با سود 4 درصد می باشد.

3- آیا دریافت وام ازدواج نیاز به ضامن دارد؟

بله. معرفی ضامن معتبر از سوی زوجین برای دریافت این وام ضروری است.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره