خانه مشاوره تحصیلی میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد
میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد

برخی از دانشگاه های آزاد علاوه بر ظرفیت اصلی خود دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو به صورت ظرفیت مازاد می نمایند، دانشجویانی که متقاضی تحصیل در این رشته ها هستند می بایست شهریه بیشتری نسبت به سایرین پرداخت کنند. علاوه بر این مدرک رشته های ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد اسلامی هیچ گونه تفاوتی با مدرک سایر رشته های این دانشگاه ندارد و میزان اعتبار مدرک این دانشگاه به اندازه میزان اعتبار مدرک دانشگاه آزاد می باشد. 

شهریه دانشگاه آزاد ظرفیت مازاد به میزان شهریه دانشگاه های پردیس خودگردان می باشد و مدرک آن در واقع همان مدرک دانشگاه آزاد می باشد.

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقاطع مختلف

آن دسته از دانشگاه هایی که پردیس خودگردان ندارند، مجاز هستند تا طبق مقررات، دانشجوی مازاد بر ظرفیت اصلی رشته های خود پذیرش کنند. شاید غیر از میزان شهریه دانشگاه آزاد مازاد ظرفیت، آن چه که برای متقاضیان رشته های ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد اهمیت پیدا می کند اطلاع از این موضوع است که مدرک این دانشگاه به چه میزان دارای اعتبار می باشد و چه فرقی با مدارک سایر دانشگاه ها دارد.

اگر دانشجوی رشته های ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد هستید، و یا قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه را دارید، باید بدانید که مدرک آن، همان مدرک دانشگاه آزاد است و به همان اندازه در بازار کار، برای تحصیل در خارج از کشور و … دارای اعتبار می باشد.

در ادامه مطلب به مقایسه مدارک دانشگاه ها در مقاطع مختلف می پردازیم، این مقایسه کاملا به صورت کلی می باشد و وقتی می گوییم رتبه ی دانشگاه آزاد مقصودمان میانگینی از رتبه ی تمامی دانشگاه های آزاد سطح کشور است. رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس تعداد اساتید عضو هیئت علمی، میزان مقالات منتشر شده در مجلات علمی معتبر، تعداد آزمایشگاه ها، کتابخانه ها و … صورت می گیرد.

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقطع کارشناسی

در مقطع کارشناسی اعتبار مدارک دانشگاهی به ترتیب زیر است:

  • دانشگاه های روزانه (نوبت اول)
  • دانشگاه های شبانه (نوبت دوم)
  • دانشگاه های پردیس بین الملل (خودگردان)
  • دانشگاه های آزاد (دانشگاه های آزاد شامل دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد نیز می باشند.)
  • غیرانتفاعی

(دانشگاه های آزاد، پردیس خودگردان و غیر انتفاعی تقریبا در یک سطح قرار دارند بنابراین می توان هر سه ی آن ها را در رتبه ی سوم نیز قرار داد.)

  • دانشگاه های پیام نور
  • دانشگاه های علمی کاربردی

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد، سطح علمی اساتید و امکانات دانشگاهی، به خصوص برای رشته هایی که نیازمند کارگاه ها و آزمایشگاه ها هستند، اهمیت بیشتری نسبت به مقطع کارشناسی دارد. بنابراین این موارد روی رتبه بندی اعتبار مدارک دانشگاه ها در این مقطع دارای اهمیت بیشتری می شوند. در مقطع کارشناسی ارشد رتبه بندی دانشگاه ها و در نتیجه رتبه بندی میزان اعتبار مدارک آن ها به صورت زیر است:

  • دانشگاه های روزانه
  • دانشگاه های شبانه
  • دانشگاه های پردیس بین الملل (خودگردان)
  • دانشگاه های آزاد (دانشگاه های آزاد شامل دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد نیز می باشند.)
  • دانشگاه های غیر انتفاعی
  • دانشگاه های پیام نور

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقطع دکتری

تعداد دانشگاه هایی که در مقطع دکتری دانشجو می پذیرند به نسبت مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بسیار کمتر می باشد. اگر هدفتان از کسب مدرک دکتری هیئت علمی شدن در دانشگاه ها می باشد، باید گفت که مدرک دکتری دانشگاه آزاد برای هیئت علمی شدن در دانشگاه های آزاد معتبر تر است و برای عضو هیئت علمی شدن در دانشگاه های سراسری بهتر است که مدرک دکتری خود را نیز از دانشگاه های سراسری بگیرید.

میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در بازار کار

در دانشگاه های آزاد بیشتر دروس به صورت تئوری برگزار می شوند و اکثر دانش آموختگان این دانشگاه ها، خیلی در زمینه ی کارهای عملی رشته های خود تجربه ندارند اما از نظر تئوری قوی هستند، بنابراین فارغ التحصیلان این دانشگاه ها معمولا اساتید موفقی نیز هستند، در حالی که ممکن است چندان در زمینه ی کارهای عملی موفق نباشند. دارندگان مدارک مقاطع مختلف این دانشگاه همانند سایر دانشگاه ها می توانند در آزمون های استخدامی مناسب با رشته ی خود شرکت کنند. مدرک آن ها نیز برای ارائه به صاحبان مشاغل کاملا معتبر می باشد.

معمولا داوطلبان در هنگام انتخاب رشته کنکور در مقاطع مختلف تحصیلی علاقمندند تا از رتبه بندی دانشگاه ها و میزان اعتبار مدارک آن ها اطلاعاتی کسب کنند تا با آگاهی کامل نسبت به انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر خود اقدام کنند، در صورتی که علاقمند هستید تا در مورد میزان اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور، میزان اعتبار مدرک دانشگاه علمی کاربردی و میزان اعتبار مدرک دانشگاه های نوبت دوم اطلاعاتی را به دست آورید می توانید روی لینک های آن ها کلیک نمایید.

 

سوالات متداول

1- میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقاطع مختلف به چه صورت است؟

مدرک آن، همان مدرک دانشگاه آزاد است و به همان اندازه در بازار کار، برای تحصیل در خارج از کشور و ... دارای اعتبار می باشد.

2- آیا شهریه دانشگاه آزاد ظرفیت مازاد نسبت به شهریه دانشگاه های پردیس خودگردان متفاوت است؟

خیر، شهریه دانشگاه آزاد ظرفیت مازاد به میزان شهریه دانشگاه های پردیس خودگردان می باشد و مدرک آن در واقع همان مدرک دانشگاه آزاد می باشد.

3- آیا مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد در مقطع دکتری برای هیئت علمی شدن در دانشگاه ها معتبر است؟

بله، اگر هدفتان از کسب مدرک دکتری هیئت علمی شدن در دانشگاه ها می باشد، باید گفت که مدرک دکتری دانشگاه آزاد برای هیئت علمی شدن در دانشگاه های آزاد معتبر تر است

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره