خانه تیزهوشان مدارس سمپاد چیست؟

مدارس سمپاد چیست؟

ثبت نام مدارس سمپاد
مدارس سمپاد چیست

مدارس سمپاد عنوان دیگر مدارس تیزهوشان یا همان استعداد های درخشان بوده که دانش آموزان صاحب استعداد و باهوش را توسط برگزاری آزمون هایی جذب کرده و نخبگان کشوری را در خود می پرورانند. لازم به ذکر است که این مدارس زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان فعالیت می نماید. آزمون های ورودی این مدارس در پایان سال تحصیلی مقاطع  ششم و نهم برگزار می شود که داوطلبان می توانند با مراجعه به سامانه مربوطه و با دانلود دفترچه ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان، از شرایط و نحوه انجام فرآیند ثبت نام و برگزار آزمون مطلع شوند. با توجه به رقابت تنگاتنگ بین علاقه مندان، بسیاری علاوه بر بنرامه ریزی و تلاش مستمر، شرکت در کلاس تیزهوشان را نیز در دستور کار خود قرار می دهند.

مدارس سمپاد یا همان مدارس تیزهوشان تنها دانش آموزانی که موفق به کسب رتبه قابل قبول در آزمون ورودی شده باشند را پذیرش می نمایند.

آشنایی با مدارس سمپاد

در سال 1355 سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در ایران تاسیس گردید. سمپاد کلمه اختصار شده سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان بوده که مدارس تیزهوشان یا همان مدارس استعدادهای درخشان را در بر می گیرد. این مدارس از نوع شهریه پرداز می باشند که برخورداری از سطوح علمی بالا، اساتید مجرب و فضای رقابتی مناسب به بهترین مدارس کشور مبدل گشته و نقش مهمی در نخبه پروری و توسعه علم در کشور دارد.

دانش آموزان با نام نویسی در آزمون های پایه های ششم به هفتم و همچنین نهم به دهم در زمان ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان و کسب رتبه قبولی در این آزمون های ورودی می توانند شانس خود را برای تحصیل در این مدارس امتحان کنند. ثبت نام برای این آزمون ها در زمان های معین به سایت ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان به نشانی azmoon.medu.ir مراجعه نموده و اقدام به نام نویسی نمایند.

شرایط ثبت نام در آزمون های مدارس سمپاد

پذیرش در دوره های اول و دوم متوسطه مدارس تیزهوشان تحت عنوان شرایطی انجام پذیر است که همه دانش آموزان متقاضی تحصیل در این مدارس، پیش از ثبت نام می بایست از این شرایط آگاهی کامل داشته باشند. توجه داشته باشید که در صورت مغایرت شرایط احراز داوطلب، حتی پس از شرکت در آزمون و کسب امتیاز قبولی، فرد مجاز به تحصیل در این مدارس نمی شود. شرایط ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان به شرح زیر می باشد:

  • دانش آموز تابعیت ایرانی داشته باشد.
  • داوطلب می بایست  از مدرسه فعلی خود گواهی اشتغال به تحصیل تهیه و برای ثبت نام در آزمون مدارس سمپاد ارائه نماید.
  • کسب نمرات خیلی خوب در نیمسال دوم پایه پنجم و نیمسال اول پایه ششم برای دانش آموز الزامی می باشد.
  • داشتن حداقل معدل کل سالانه 19 در پایه هشتم برای داوطلبان شرکت در آزمون پایه نهم از شروط مهم می باشد.
  • با توجه به اینکه ثبت نام در آزمون مدارس سمپاد به صورت اینترنتی صورت می گیرد در صورت درج کردن اطلاعات نادرست در مراحل ثبت نام و نداشتن شرایط درج شده، قبولی دانش آموز لغو و برای نام نویسی و تحصیل در این مدارس مجاز نمی باشد.
  • دانش آموزان پایه نهم استعداد های درخشان طبق ماده 02مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش می توانند بدون شرکت در آزمون، در پایه دهم این مدارس ثبت نام و تحصیل نمایند.
  • دانش آموزان پایه نهم سمپاد امکان ثبت نام و شرکت در آزمون را ندارند.
  • شرایط و نحوه گذر از پایه نهم به دهم مدارس سمپاد هر ساله توسط سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان تعیین و ابلاغ می گردد.
  • قبولی در آزمون پایه هفتم به معنای گذر بدون آزمون از دوره اول به دوم متوسطه نخواهد بود.

نکته: لازم به ذکر است اگر داوطلبی در یکی از دروس دو نوبت ارزشیابی نیمسال دوم پایه پنجم و نیم سال اول پایه ششم، نمره بالا کسب کند نیز مجاز به شرکت در این آزمون خواهد شد. همچنین تربیت بدنی و شایستگی عمومی جزو مواد درسی می باشند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون مدارس سمپاد

تکمیل فرایند نام نویسی در آزمون مدارس سمپاد نیازمند دسترسی به مدارک ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان  و اطلاعاتی بوده که دانش آموز داوطلب می بایست آن ها را پیش از مراجعه به سامانه ثبت نام آماده سازد. لازم به ذکر است این مدارک برای پایه های ششم به هفتم و همچنین نهم به دهم یکسان است:

  • مدارک و اطلاعات فردی دانش آموز
  • مدارک و اطلاعات تحصیلی دانش آموز
  • کد ورود همگام
  • واریز هزینه ثبت نام از طریق کارت بانکی عضو شتاب
  • بارگذاری جدیدترین عکس متقاضی با کیفیت و وضوح لازم با ویژگی های خواسته شده:
  1. ابعاد عکس حداکثر 311×211 یا 411×311 پیکسل
  2. در قالب jpg با زمینە سفید
  3. عکس مربوط به سال جاری

نحوه ثبت نام در آزمون مدارس سمپاد

روند نام نویسی در سال های گذشته بدین صورت بود که پس از انتشار زمان ثبت نام برای شرکت در آزمون مدارس سمپاد دانش آموزان پایه نهم به دهم به سایت آزمون تیزهوشان به نشانی azmoon.medu.ir و داوطلبان پایه ششم به هفتم به سامانه hoosh.medu.ir مراجعه و با طی کردن مراحل و ارائه مدارک مورد نیاز فرایند نام نویسی را تکمیل می کردند. با توجه به این که نتایج آزمون تیزهوشان سال گذشته از سامانه پادا منتشر گردید انتظار می روند نام نویسی آزمون سال جاری نیز از طریق همین سامانه صورت بگیرد.

دانش آموزان پیش از ثبت نام باید کد همگام را دریافت کرده باشند نحوه دریافت رمز ورود همگام ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان  اگر هنوز موفق به کسب این کد نشدید می توانید با مراجعه حضوری به مدرسه کد را از مدیر مدرسه دریافت نماند.

نحوه ثبت نام در آزمون ششم به هفتم

همانطور که گفته شد ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان پایه های ششم و نهم متفاوت بوده به همین منظور مراحل ثبت نام نیز به صورت جداگانه خواهد بود:

  • ابتدا بعد از ورود به سامانه azmoon.medu.ir با پر کردن کادرهای مربوطه با کد ملی و کد ورود همگام وارد پروتال دانش آموزی خود شوید.
  • در مرحله بعد نقش و عنوان سازمانی خود را انتخاب کرده و بر روی گزینه “تایید” کلیک نمایید.
  • در قسمت بعد گزینه “استعداد های درخشان پایه هفتم” را انتخاب کنید.
  • در این مرحله بر روی گزینه “جدید” کلیک نمایید.
  • در گام بعدی فرم درخواستی را با اطلاعات مناسب پر کرده و گزینه “ذخیره” را انتخاب نمایید.
  • سپس عکس پرسنلی دانش آموز با اندازه حجم خواسته شده بارگذاری شود.
  • پس از ذخیره، فرم اطلاعات و هزینه پرداخت برای شما نمایش داده می شود با انتخاب گزینه “تایید نهایی و پرداخت” نسبت به آن اقدان نمایید.
  • بعد از اتمام فرایند پرداخت هزینه ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان بر روی گزینه “بازگشت به صفحه درخواست پرداخت” کلیک کنید.
  • در انتها با انتخاب گزینه “رسید ثبت نام” از اقدامات خود پرینت بگیرید.

نحوه ثبت نام دانش آموزان پایه نهم

دانش آموزان پایه نهم نیز ابتدا باید به سامانه آزمون مراجعه و برای ثبت نام دانش آموزان پایه نهم مراحل زیر را طی نمایید:

  • ابتدا وارد سامانه azmoon.medu.ir شده و کدملی و رمز همگام دانش آموز را وارد کنید.
  • در این مرحله ابتدا با مطالعه شرایط و ضوابط ثبت نام و پذیرش آن گزینه “ذخیره و بعدی” را انتخاب نمایید.
  • در گام بعدی باید اطلاعات فردی، تحصیلی و عکس پرسنلی دانش آموز ثبت گردد.
  • در ادامه باید فرم مربوط به مدارس تیزهوشان که شامل رشته، استان و اولویت بندی های 3 گانه بین دبیرستان های منطقه ثبت و سپس با پرداخت هزینه ثبت نام این فرایند را تکمیل نمایید.

مواد و منابع آزمون مدارس سمپاد

سوالات آزمون تیزهوشان به صورت تستی چهار گزینه ای بوده که با هدف سنجش هوش، خلاقیت و استعداد دانش آموزان طراحی شده است. باتوجه به این که سوالات دروس ششم به هفتم به صورت تست هوش بوده و منبع دروس مدرسه ای ندارد، شرکت کنندگان می  توانند از منابع و کتاب های کمک آموزشی برای موفقیت در این آزمون کمک بگیرند.

منابع آزمون مدارس سمپاد
 معرفی بهترین منابع آزمون تیزهوشان

(برای دریافت فایل، روی لینک فوق کلیک کنید).

مواد آزمون ششم به هفتم

همانطور که گفته شد، سوالات آزمون ششم به هفتم مدارس تیزهوشان به صورت تست هوش و خارج از مطالب درسی می باشند و داوطلبان برای پذیرفته شدن در این مدارس برای مقطع تحصیلی هفتم، می بایست از کتاب های آموزشی استفاده نمایند.

  • در این آزمون به ازای هر پاسخ صحیح 3 امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ منفی 1 امتیاز منفی برای داوطلب در نظر گرفته خواهد شد.
  • چنانچه فرد در سوالات بیش از یک گزینه انتخاب کرده باشد 1 امتیاز منفی برای در نظر گرفته می شود.
  • تعداد دفترچه، سهم امتیاز هر دفترچه و همچنن تعداد سوالات و مدت زمان پاسخگویی به آن ها نیز هفته قبل از برگزاری آزمون از سامانه azmon.medu.ir منتشر خواهد شد.

مواد آزمون نهم به دهم

  • محتوای آزمون نهم به دهم شامل سوالات استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی بوده که هر کدام از آن ها 50 درصد امتیاز آزمون را در بر می گیرند.
  • سوالات استعداد تحلیلی به صورت چهارگزینه ای به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقه بندی، و سازماندهی مطالب گوناگون و سوال های استعداد تحصیلی نیز به صورت چهار گزینه ولی از مباحث درسی پایه های هشتم و نهم می باشد.
  • سوال های درس قرآن و معارف اسلامی از محتوای مشترک داوطلبان شیعه و اهل تسنن طراحی می شود.
  • در این آزمون نیز به ازای هر پاسخ صحیح 3 امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ منفی 1 امتیاز منفی برای داوطلب در نظر گرفته خواهد شد.
  • چنانچه فرد در سوالات بیش از یک گزینه انتخاب کرده باشد 1 امتیاز منفی برای در نظر گرفته می شود.
سوالات استعدادهای تحلیلی آزمون ورودی مدارس سمپاد
نوع سوالتعداد سوالاتمدت زمان پاسخگویی
چهار گزینه ای5050 دقیقه
سوالات استعدادهای تحصیلی آزمون ورودی مدارس سمپاد
نوع سوالتعداد سوالاتمدت زمان پاسخگویی
چهار گزینه ای5070 دقیقه
ضریب سوالات استعدادهای تحصیلی آزمون ورودی مدارس سمپاد
دروستعداد سوالضریب رشت های تحصیلی
ریاضیات10ریاضی فیزیک: 4
علوم تجربی: 2
علوم انسانی: 2
سمپاد مهارتی: 3
علوم تجربی10ریاضی فیزیک: 2
علوم تجربی: 4
علوم انسانی: 2
سمپاد مهارتی:  3
قرآن و پیام های آسمانی10ریاضی فیزیک: 1
علوم تجربی: 1
علوم انسانی: 1
سمپاد مهارتی: 1
مطالعات اجتماعی10ریاضی فیزیک: 1
علوم تجربی: 1
علوم انسانی: 1
سمپاد مهارتی: 1
زبان و ادبیات فارسی10ریاضی فیزیک: 2
علوم تجربی: 2
علوم انسانی: 4
سمپاد مهارتی: 2

قوانین و ضوابط پذیرش دانش آموزان در مدارس سمپاد

جذب دانش آموز به جهت تحصیل در مدارس استعدادهای درخشان دارای شرایط و ضوابطی بوده که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  1. ظرفیت پذیرش در مقاطع دوره اول و دوم متوسطه استعدادهای درخشان در هر شهرستان در زمان ثبت نام قابل مشاهده می باشد.
  2. پذیرش دانش آموزان برای ورود به مدارس دوره اول و دوم متوسطه استعداد های درخشان بر اساس اولویت های انتخابی دانش آموزان و همچنین رتبه کسب شده در آزمون خواهد بود.
  3. با توجه به ضوابط خاص در نقل و انتقالات، دانش آموزان بهتر است مدارس مورد نظر را باتوجه به محل سکونت و ناحیه استقرار مدارس استعدادهای درخشان انتخاب نمایند چراکه پس از انتشار اعلام نتایج امکان تغییر اولویت وجود نخواهد داشت.
  4. در شهرستان هایی که دارای چند مدرسه سمپاد هستند دانش آموزان می توانند حداکثر 3 مدرسه را در اولویت های خود هنگام ثبت نام در تقاضا نامه ثبت نمایند ولی لازم به ذکر است که داوطلبان آزمون ورودی دوره دوم متوسطه در اولویت خود فقط مجاز به انتخاب یک مدرسه می باشند.
  5. پذیرش نهایی دانش آموز در دبیرستان های دورە دوم در این مدارس برای رشته های تحصیلی علوم تجربی، ریاضی، فیزیک، ادبیات، علوم انسانی و شاخە مهارتی  منوط به احراز شرایط انتخاب رشته طبق آیین نامه  هدایت تحصیلی پایه نهم است.
  6. تغییر رشته دانش آموزان دوم متوسطه در سال اول پذیرش  ممنوع بوده و در سال بعد، علاوه بر کسب حداقل امتیاز قبولی رشتە مورد نظر در آزمون ورودی، دارا بودن شرایط و ضوابط تغییر رشته تحصیلی الزامی است.

شهریه مدارس سمپاد

دانش آموزان پس از اعلام نتایج آزمون مدارس تیزهوشان  و پذیرفته شدن در آزمون می بایست برای ثبت نام در این مدارس اقدام کنند که یکی از شروط نام نویسی پرداخت شهریه بوده و عدم پرداخت آن به منزله انصراف دانش آموز و پذیرش دیگر دانش آموزان خواهد بود. میزان این شهریه تحت تاثیر عوامل مختلفی نسبت به محدوده اقلیمی ثابت نبوده و نمی توان مبلغ معینی برای آن در نظر گرفت.

  1. توانایی مالی مردم هر منطقه
  2. میزان امکانات رفاهی و تحصیلی مدارس
  3. میزان ساعات آموزشی مدارس
  4. میزان شهریه مدارس غیرانتفاعی (شهریه مدارس نمونه دولتی در هر منطقه یک دوم شهریه مدارس غیرانتفاعی همان محل است.)

اگرچه میزان شهریه مدارس تیزهوشان در مناطق مختلف متفاوت بوده اما میزان حداقل و حداکثری آن طی هر سال مشخص و دریافت مبلغ بیشتر تخلف محسوب می شود. همچنین علاوه بر عوامل ذکر شده نرخ شهریه این مدارس هر ساله نیز مبلغی افزایش میابد. در ادامه می توانید با گلیک کردن بر روی لینک زیر لیست مدارس سمپاد را مشاهده نمایید.

6 نکته مهم مربوط به مدارس سمپاد

  • اگر دانش آموز پس از پذیرش یا ثبت نام به هر دلیلی قصد انتقالی داشته باشد تنها در صورت تایید وزارت های آموزش و پرورش مبدا و مقصد و همچنین ظرفیت مدارس تیزهوشان مقصد برای پذیرش، حداقل یک ماه قبل از شروع امتحانات نوبت دوم می تواند برای این امر اقدام نمایند.
  • در سال اول پذیرش، انتقال دانش آموزان دوره های اول و دوم متوسطه ممنوع است به همین منظور توصیه می شود که اولویت های خود را درست انتخاب کنند.
  • پس از برگزاری آزمون فهرست اسامی پذیرفته شدگان در سامانه قرار داده خواهد شد.
  • دو هفته پس از اعلام نتایج، برای داوطلبانی که پذیرفته نشدند کارنامه ای شامل جواب های صحیح و غلط کل امتیازات داوطلب و امتیاز آخرین فردی که در مدرسه مورد تقاضای او پذیرفته شده، صادر می شود.
  • پس از اعالم نتایج آزمون، نشانی دقیق مدارس استعداد های درخشان، تاریخ مراجعه و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام به اطلاع پذیرفته شدگان رسانده می شود.
  • در صورت شرکت همزمان دانش آموزان دوقلو یا چندقلو، همجنس یا غیرهمجنس در صورت پذیرش یکی از آنان دیگری نیز با شرایط زیر می تواند از تسهیلات همزادی استفاده کند:
  1. برای همزاد غیر همجنس کسب حداقل 80 درصد امتیاز آزمون آخرین فرد پذیرفته شده در هر یک از اولویت های انتخابی در رشته مورد تقاضا الزامی می باشد.
  2. برای همزاد های همجنس، علاوه بر یکسان بودن اولویت های مدارس انتخابی و ترتیب آن ها، کسب حداقل 80 درصد امتیاز آزمون آخرین فرد پذیرفته شده در هر یک از اولویتهای انتخابی در رشته تحصیلی مورد تقاضا ضروری می باشد.
  3. استفاده دانش آموزان همزاد همجنس از این تسهیلات، به منزلە قبولی همزادها در یک مدرسه نبوده و ممکن است در مدارس متفاوت پذیرش گردند.
  4. استفاده از تسهیلات مذکور در دوره دوم متوسطه، منوط به یکسان بودن رشته تحصیلی انتخابی آن ها نمی باشد.

 

سوالات متداول

1- مدارس سمپاد چه مدارسی هستند؟

سمپاد همان مدارس تیزهوشان که زیر نظر سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان فعالیت می نمایند.

2- ثبت نام در مدارس تیزهواشان از طریق چه سامانه ای انجام می گیرد؟

نام نویسی در آزمون ورودی این مدارس از طریق سامانه azmoon.medu.ir امکان پذیر خواهد بود.

3- شهریه مدارس سمپاد چگونه است؟

این مبلغ با توجه به محدوده، امکانات و ساعات آموزشی هر مدرسه متغیر می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تیزهوشان پیج سمپاد