ورود به سامانه ملی کارآموزی | karamouz.irost.org

نحوه نام نویسی در سامانه کارآموزی
ورود به سامانه ملی کارآموزی

اکثر دانشجویان در دوره تحصیلی خود، موظف به گذراندن طرح کارآموزی هستند و این دوره جزو واحدهای درسی آن ها محسوب می گردد. گاهی برای دانشجویان یافتن مرکزی که زمینه کاری مرتبطی با رشته تحصیلی آن ها داشته باشد و کارآموز نیز بپذیرد، دشوار است. از همین رو سامانه ای با عنوان “سامانه ملی کارآموزی” ایجاد شده است که این امکان را برای دانشجو و همچنین واحدهای پذیرنده کارآموز فراهم می کند که بتوانند به راحتی گزینه های ایده آل خود را بیابند.

دانشجو باید در سامانه مذکور، ثبت نام کند و پس از تایید دانشگاه محل تحصیل، می تواند مکان کارآموزی خود را تعیین نماید. چنانچه درخواست او توسط واحد پذیرنده نیز مورد تایید قرار گیرد، سایر مراحل لازم برای شروع کارآموزی و در نهایت اخذ گواهی پایان دوره کارآموزی به ترتیب سپری می شوند.

لینک مستقیم ورود به سامانه ملی کارآموزی

ورود به سامانه ملی کارآموزی

دانشجویان به منظور ثبت درخواست کارآموزی خود می توانند به سامانه ملی کارآموزی با نشانی اینترنتی karamouz.irost.org مراجعه کنند.

معرفی سامانه ملی کارآموزی

معرفی سامانه ملی کارورزی قسمت اول

دانشجویانی که باید واحد کار آموزی را سپری کنند، می بایست با توجه به نظر استاد مربوطه، موسسه ای را برای طی دوره کار آموزی انتخاب نموده و پس از گذراندن آن، گزارش دوره کارورزی و مدرکی که به واسطه گذراندن این دوره از واحد محل کارآموزی برای آنان صادر شده است را به دانشگاه محل تحصیل تحویل دهند. از این رو این دسته از افراد می توانند به سامانه ملی کارآموزی به آدرس karamouz.irost.org مراجعه کرده و با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله اقدام به نام نویسی کنند. در ادامه به معرفی سامانه ملی کارآموزی پرداخته ایم.

فلش شماره 1

در این قسمت که با فلش شماره 1 به آن اشاره شده است شامل سه قسمت: ورود، ثبت نام و پشتیبانی می باشد که با توجه به این که آیا از قبل در این سامانه نام نویسی نموده اید یا خیر می توانید بر روی گزینه دل خواه کلیک کرده و فرایند مربوطه راطی کنید. قسمت پشتیبانی را اگر انتخاب کنید، وارد صفحه ای شده که در آن کاربران این سامانه در صورت داشتن هر گونه مشکل، سوال و یا پیشنهاد در خصوص خدمات ارائه شده می توانند درخواست‌های خود را ارسال کرده تا کارشناسان به آن پاسخ دهند. همچنین در این دسته دو سویچ ثبت درخواست جدید و پیگیری وضعیت درخواست ها به چشم می خورد که در بخش درخواست جدید می بایست فرم مربوطه را تکمیل کرده و در بخش پیگیری وضعیت، شخص می بایست ایمیل خود را به همراه شماره پیگیری یکی از درخواست هایش وارد نموده که لینک دسترسی به فرم پیگیری درخواست برای ایشان ایمیل شود.

فلش شماره 2

این بخش که به صورت نوار افقی مشاهده می شود شامل موارد زیر می باشد:

  • صفحه نخست
  • اخبار و اطلاعیه‌ها
  • جستجوی واحد‌های پذیرنده
  • فرآیند کارآموزی و کارورزی
  • ارتباط با ما
  • پرسش‌های متداول
  • درباره ما

هرکدام از مواردی که در بالا ذکر شد، به صورت بخشی جداگانه در پایین سایت نیز در دسترس عموم قرار گرفته شده است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود.

فلش شماره 3

اما با ضربه به این بخش “درباره ما” شما به انتهای سایت هدایت شده که در آن به بخش های راهنمای ویدئویی، راهنمای دانشجویان، راهنمای دانشگاه‌ها، راهنمای واحد‌های پذیرنده، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخورد خواهید کرد که با کلیلک بر روی آن ها می توانید از اطلاعات بارگزاری شده از آن را استفاده نمایید. همچنین در این قسمت راه های ارتباطی چون موارد زیر ذکر شده است:

شماره تماس: 02156276343 – 02156275457

ساعت پاسخگویی: روز‌های شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۰۰ و ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۰۰

پست الکترونیکی: karamouzi@irost.ir

معرفی سامانه ملی کارآموزی قسمت دوم

فلش شماره 4

شما می توانید از مهم ترین اخبار و اطلاعیه سایت karamouz.irost.ir در این بخش مطلع شده و با توجه به عنوان های مطلب، روی “بیشتر بخوان” کلیک کرده و به معلومات خود در بخش های مورد علاقه خود، بیافزایید.

فلش شماره 5

فلش شماره 5 به جستجوی واحد‌های پذیرنده ارائه‌دهنده کارآموزی و کارورزی اشاره می کند که دارای منو انتخاب استان بوده و شما با انتخاب نوع استان خود و کلیک بر روی گزینه “جستجو” وارد صفحه ای شده که در این قسمت می‌توانید واحدهای پذیرنده‌ای را که تا به حال در سامانه ملی کارآموزی و کارورزی ثبت نام کرده و آماده ارائه خدمات هستند را جستجو کنید.

جستجوی دانشگاه‌های ارائه‌دهنده کارآموزی و کارورزی

فلش شماره 6

این بخش فرآیند کارآموزی و کارورزی است که به ترتیب شامل ثبت درخواست کارآموزی > تایید کارآموزی از سوی مسئول دانشگاه > پرداخت آنلاین > انتخاب محل کارآموزی توسط دانشجو > تایید کارآموز توسط واحد پذیرنده > صدور معرفی نامه دانشگاه به واحد پذیرنده > شروع کار آموزی > تکمیل فرم نظرسنجی و بارگذاری گزارش های پایان دوره و در پایان صدور گواهی پایان دوره کارآموزی می باشد که در ادامه به توضیح هر یک از موارد پرداخته ایم.

ثبت درخواست کارآموزی: ثبت نمودن درخواست کارآموزی توسط متقاضی و انتخاب کردن دانشگاه، رشته و جزئیات دیگر، مربوط به دوره کارآموزی/کارورزی.

تایید کارآموزی از سوی مسئول دانشگاه: دانشگاه بعد از وارسی، درخواست‌های کارآموزی/کارورزی را تائید نموده و دانشجو می‌تواند به مرحله بعد راه یابد.

پرداخت آنلاین: این قسمت مربوط به پرداخت هزینه جایابی بوده و دانشجو می تواند در صورت اختصاص دانشگاه از تخفیف‌های دانشگاهی استفاده کرده و وارد مرحله بعد شود.

انتخاب محل کارآموزی توسط دانشجو: در این بخش، دانشجو، واحدهای پذیرنده‌ای که می‌تواند دوره کارآموزی/کارورزی را در آن‌ها بگذارند را به انضمام مشخصات کلی و آدرس حدودی و امتیاز واحد پذیرنده، مشاهده و انتخاب می کند.

تایید کارآموز توسط واحد پذیرنده: واحد پذیرنده پس از بررسی نمودن درخواست های دریافتی آن را تایید کرده و دانشجویانی که درخواستشان پذیرفته شود، به مرحله صدور معرفی نامه راه می یابند.

صدور معرفی نامه دانشگاه به واحد پذیرنده: پس از طی مراحل بالا و پرداخت هزینه جایابی، معرفی نامه ای توسط دانشگاه به واحد پذیرنده ارسال شده و دانشجو با توجه به تاریخ مشخص، می‌تواند دوره کارآموزی/کاروزی خویش را شروع کند.

شروع کار آموزی:بعد از صدرو معرفی نامه و تائید حضور دانشجو توسط واحد پذیرنده، وضعیت کارتابل دانشجو به شروع کارآموزی/کارورزی تغییر می‌کند.

پایان کار آموزی: تغییر وضعیت پرتابل به پایان دوره پس از پایان دوره کارآموزی/کارورزی و تائید واحد پذیرنده.

تکمیل فرم نظرسنجی و بارگذاری گزارش های پایان دوره: دانشجو می بایست فرم نظر سنجی از واحد پذیرنده را تکمیل نموده و گزارش کارآموزی/ کارورزی را در سایت بارگزاری کند تا در نهایت، منجر به صدور گواهی پایان دوره شود.

صدور گواهی پایان دوره کارآموزی: در صورتی که بارگزاری گزارش‌ها توسط دانشجو انجام شود، نمره دوره کارورزی/ کارآموزی دانشجو ثبت شده و گواهی پایان دوره از سمت واحد پذیرنده صادر می‌شود.

فلش شماره 7

در قسمت جستجوی دانشگاه‌های ارائه‌دهنده کارآموزی و کارورزی، یک منوی انتخاب استان وجود دارد که می بایست استان مدنظر خود را از لیست پیدا نموده و در آخر گزینه “جستجو” را بفشارید تا با صفحه ای رو به رو شوید که عنوان آن “جستجوی دانشگاه‌های حاضر در سامانه” باشد. در این بخش می‌توانید دانشگاه‌هایی را که تا به اکنون در سامانه ملی کارآموزی و کارورزی ثبت نام کرده و آماده ارائه خدمات هستند را جستجو نمایید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

تمامی شما دانشجویان برای ورود به سامانه ملی کارآموزی و بهره مندی از خدمات آن، ابتدا باید در این سامانه ثبت نام کنید.

  •  به این منظور ابتدا باید وارد سایت رسمی سامانه ملی کارآموزی به نشانی karamouz.irost.org شوید. پس از ورود به سایت مذکور، با صفحه ای به شکل زیر رو به رو می شوید که می بایست بر روی “ثبت نام” کلیک کنید.

مرحله اول نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

  • در این بخش راهنمای ثبت نام را مشاهده می کنید که ابتدا به شما چند نکته را توصیه نموده و سپس شما 4 گزینه در اختیار دارید که شامل: ثبت نام دانشجو، ثبت نام واحد پذیرنده، ثبت نام دانشگاه و ثبت نام کارمند می باشد.

لازم به ذکر است نکات مهم قبل از ثبت نام را با دقت مطالعه کنید:

  • در هنگام ثبت نام از آخرین نسخه مرورگر فایرفاکس یا کروم استفاده کنید.
  • در قسمت اطلاعات کاربری،شماره تماس و ایمیل شخصی که مالکیت آن با شما بوده و معتبر باشد را وارد نمایید.
  • با توجه به احراز هویت توسط شماره همراه، شماره همراه فعال و در دسترس باشد.
  • در صورت هر گونه مشکل در نحوه نام نویسی، با پشتیبانی (02156276343 – 02156275457) تماس بگیرید تا کارشناسان مربوطه بتوانند آن را برطرف کنند.

در صورتی که دانشجو می باشید روی گزینه “ثبت نام دانشجو” کلیک کرده و در غیر این صورت، گزینه های دیگر را انتخاب کنید.

ثبت نام دانشجو

هنگامی که گزینه ثبت نام را انتخاب کرده اید، با توجه به فلش، روی “ثبت نام دانشجو” کلیک کنید.

مرحله دوم نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

  • این بخش مربوط به اطلاعات دانشجو است که می بایست کادرها را با توجه به اطلاعات مورد نیاز، تکمیل کنید و در ادامه اطلاعات کاربری را وارد کرده و گزینه “ثبت نام” را بفشارید. لازم به ذکر است در این مرحله باید نام کاربری و کلمه عبورتان را درج کنید تا بتوانید وارد صفحه کاربری خود شوید. همچنین نام کاربری هر دانشجو، کد ملی او می باشد.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

ثبت نام واحد پذیرنده

این قسمت نیز مانند ثبت نام دانشجو، وارد سایت karamouz.irost.org شده و بر روی “ثبت نام”ضربه بزنید و ” ثبت نام واحد پذیرنده” را انتخاب کنید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

  • در این قسمت که عنوان آن اطلاعات واحد پذیرنده است، از شما اطلاعاتی نظیر: وضعیت واحد پذیرنده، نام و نوع واحد پذیرنده و … را می خواهد که باید تمامی کادر های مربوطه را تکمیل نموده و در انتها اطلاعات کاربری خود را وارد نمایید. پس از پر نمودن تمامی فیلد ها، بر روی گزینه “ثبت نام” ضربه بزنید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

ثبت نام دانشگاه

در این قسمت گزینه “ثبت نام دانشگاه” را مدنظر قرار داده و روی آن کلیک کنید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

  • تصویری که درحال مشاهده هستید زمانی برای شما به نمایش گذاشته می شود که انتخاب شما ثبت نام دانشگاه بوده و در این قسمت می بایست اطلاعات دانشگاهی خود نظیر وضعیت دانشگاه، نام و نوع دانشگاه و … را با اطلاعات درست وارد کادرهای مربوطه کرده و در انتها گزینه “ثبت نام” را بفشارید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

ثبت نام کارمند

در صورتی که عنوان شغلی شما کارمند است بر روی گزینه ” ثبت نام کارمند” کلیک کنید.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

  • صفحه ای مطابق تصویر برای شما به نمایش در خواهد آمد که پس از درج اطلاعات خواسته شده در فیلدهای مشخص و اطمینان از صحت اطلاعات وارده، باید گزینه “ثبت نام” انتخاب شما باشد.

نحوه ثبت نام در سامانه ملی کارآموزی

نحوه ورود به سامانه ملی کارآموزی

برای ورود به حساب کاربری خود، پس از آن که مراحل ثبت نام خود را که به صورت تصویری در قسمت قبل توضیح داده شد را طی نمودید، می بایست مانند مراحل ذیل عمل کنید.

  • وارد سایت رسمی سامانه ملی کارآموزی به نشانی karamouz.irost.org شده و گزینه “ورود” را بفشارید.

نحوه ورود به سامانه ملی کارآموزی

  • نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد نموده و در نهایت روی گزینه “ورود” کلیک کنید.

مرحله اول نحوه ورود به سامانه ملی کارآموزی

نحوه بازیابی رمز ورود به سامانه ملی کارآموزی

ممکن است افرادی که می خواهند از سامانه ملی کارآموزی و کارورزی استفاده کنند به هر دلیلی کلمه عبور خود را به یاد نداشته باشند از این رو می توانند اقدام به بازیابی رمز ورود به سامانه اقدام نمایند.

نکته شماره 1: نام کاربری برای دانشجویان، کد ملی و برای واحدهای پذیرنده، دانشگاه‌ها و کارمندان، پست الکترونیکی است.

نکته شماره 2: در صورت بروز مشکل، از آخرین نسخه مرورگر موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

  • جهت بازیابی رمز خویش می بایست وارد سایت رسمی سامانه ملی کارآموزی به نشانی karamouz.irost.org شده و گزینه “ورود” را انتخاب کنید.

نحوه بازیابی رمز ورود به سامانه ملی کارآموزی

  • پس از گزینش گزینه ورود، صفحه ورود به حساب کاربری برای شما به نمایش در خواهد آمد که در انتهای آن گزینه “کلمه عبور را فراموش کرده ام” وجود دارد. هم اکنون می بایست بر روی آن کلیک کنید تا به مرحله بعد هدایت شوید.

نحوه بازیابی رمز ورود به سامانه ملی کارآموزی

  • در این قسمت که عنوان آن بازنشانی کلمه عبور از طریق پیامک می باشد باید دانشجویان بدانند که نام کاربری آنان کد ملی بوده و برای واحدهای پذیرنده، دانشگاه‌ها و کارمندان، پست الکترونیکی. پس از پر نمودن دو فیلد مربوطه، روی گزینه “بازیابی از طریق پیامک” ضربه بزنید.

نکته: در این قسمت، یک گزینه دیگر تحت عنوان “بازنشانی کلمه عبور از طریق پست الکترونیکی” وجود دراد که مراحل آن مانند تصویر بالا بوده و تنها تفاوت آن در نحوه دریافت آن می باشد که از این روش، رمز به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

نحوه بازیابی رمز ورود به سامانه ملی کارآموزی

لازم به ذکر است در صورتی که نیاز به تغییر شماره موبایل خود پیدا کردید، می توانید پس از ورود به حساب کاربری خود روی گزینه “تغییر شماره همراه” کلیک کرده و در کادرهای مشخص، نام کاربری، نوع کاربر، شماره همراه قبلی و شماره همراه جدید را درج نموده و سپس گزینه “ارسال” را بفشارید.

راهنمای درخواست کارآموزی جدید در سامانه ملی کارآموزی

سوالی که ممکن است مطرح باشد، این است که نحوه درج درخواست کارآموزی در این سامانه ملی به چه صورت می باشد؟ مراحل ثبت درخواست کارآموزی جدید به شرح زیر است.

  1. ابتدا باید وارد صفحه کاربری خود در سامانه ملی کارآموزی شوید و گزینه “درخواست کارآموزی جدید” را انتخاب کنید.
  2. سپس یک فرم درخواست کارآموزی برای شما نمایان می شود که باید اطلاعات خواسته شده را در آن وارد نمایید و سپس بر روی دکمه ثبت درخواست و ارسال کلیک کنید.
  3. درخواست شما در این مرحله ثبت می شود و در صف انتظار برای بررسی توسط مسئول کارآموزی دانشگاه، قرار می گیرد.
  4. دانشجویان پس از ثبت درخواست کارآموزی خود در سامانه ملی کارآموزی، می بایست منتظر تایید دانشگاه محل تحصیل بمانند. چنانچه بخش هایی از درخواست آن ها از نظر مسئول مربوطه نیاز به اصلاح داشته باشد، لازم است که نسبت به ویرایش اطلاعات مشخص شده، اقدام کنند.پس از تایید درخواست دانشجو از سوی دانشگاه محل تحصیل، وضعیت درخواست او تغییر می کند و امکان جایابی برای او فراهم می گردد.

نکات مهم هنگام استفاده از سامانه ملی کارآموزی

استفاده از هر سامانه ای نکات قابل توجهی دارد که اطلاع از آن و همچنین رعایت آن باعث می شود با مشکلات کم تری مواجه شوید از این رو یک سری نکات مهم هنگام استفاده از سامانه ملی کارآموزی و کارورزی برای افراد متقاضی ذکر شده است:

  • دانشجویان تا زمانی می توانند درخواست خود را تغییر داده و یا ویرایش کنند که درخواست آنان از سوی مسئول کارآموزی دانشگاه تایید نشده باشد.
  • در صورتی که در سامانه ملی کارآموزی ثبت نام نموده اید اما امکان اعلام ظرفیت ندارید به این معناست که کارتابل شما هنوز از سوی پشتیبانی سامانه تایید نشده است.
  •  سامانه ملی کارآموزی تنها به دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی خدمات جایابی ارائه می دهد از این رو امکان استفاده فارغ التحصیلان دانشگاه ها از خدمات سامانه وجود نخواهد داشت.
  • در قسمت ورود به سامانه و کلیک بر روی گزینه بازیابی کلمه عبور و یا فراموشی رمز پس از ثبت کدملی و شماره همراه، کد تأیید به شماره همراه شما ارسال می شود که می بایست کد تأیید را وارد کرده و رمز عبور جدید را ثبت کنید.
  • پس از تایید دانشگاه در سامانه، این امکان برای دانشجویان فراهم می شود که حداکثر سه محل را برای جایابی انتخاب کنند.

به تمامی متقاضیان استفاده از این سامانه توصیه می شود به دلیل آن که سامانه ملی کارآموزی و کارورزی به صورت پیوسته در حال تغییر و بروز رسانی است، مراجعه به این سامانه را در فاصله های زمانی کوتاه انجام داده تا با توجه به آن بتوانند نسبت به ثبت نام خود اقدامات لازم را به انجام برسانند.

 

سوالات متداول

1- برای ورود به سامانه کاورزی نیاز به رمز عبور و نام کاربری دارم. چگونه می توانم این اطلاعات را دریافت کنم؟

به منظور دریافت رمز عبور و نام کاربری خود می بایست ابتدا در سامانه عضو شوید. ناگفته نماند که نام کاربری هر دانشجو، کد ملی وی می باشد.

2- آیا دانشجویان دانشگاه آزاد نیز می توانند در سامانه کارورزی ثبت نام کنند؟

دانشجویان تمامی دانشگاه های کشور اعم از دانشگاه های روزانه، غیرانتفاعی، آزاد، پیام نور و... می توانند نسبت به ثبت نام خود در این سامانه اقدام نمایند.

3- رشته و گرایش تحصیلی من از سوی هیچ سازمانی در سامانه کارورزی ارائه نشده است. آیا راهکاری برای حل این مشکل وجود دارد؟

با توجه به این که مراکز پذیرنده کارآموز، به تدریج ظرفیت های کارآموزی مورد نیاز خود را در این سامانه ثبت می کنند، توصیه می کنیم مرتبا به حساب کاربری خود مراجعه نموده و از لیست سازمان ها و ظرفیت آن ها مطلع شوید.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره
مشاوره چت مشاوره تلفنی
پیج ایران مشاوره