خانه تحصیل در خارج مشاوره ثبت نام بورسیه تحصیلی

مشاوره ثبت نام بورسیه تحصیلی

راهنمای ثبت نام بورسیه تحصیلی
مشاوره ثبت نام بورسیه تحصیلی

با توجه به هزینه های بالایی که جهت تحصیل و امرار معاش برای دانشجویان مقاطع مختلف وجود دارد، بسیاری از آن ها تمایل به تحصیل رایگان در خارج از کشور دارند که از طریق بورس تحصیلی این امکان فراهم خواهد شد.

بورسیه تحصیلی برای تمام مقاطع از طریق مراکز و سایت های اعزام دانشجوی معتبر صورت می گیرد اما در دوره تحصیلات تکمیلی از سوی دانشگاه مبدا نیز این امکان فراهم می شود و دانشجویی که شرایط تحصیل در خارج از کشور را داشته باشد می تواند جهت ثبت نام بورسیه مورد نظر، مدارک خود را آماده نماید.

یکی از سایت هایی که همواره در رابطه با بورسیه های تحصیلی اطلاع رسانی می کند scholarshipportal.com می باشد که می توان به آن مراجعه نموده و از آخرین بورسیه ها و جزئیات مربوط به آن ها مطلع شد.

بورسیه تحصیلی و انواع آن

بورسیه تحصیلی درواقع کمک هزینه ای است که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان تعلق گرفته و نیاز به بازپرداخت آن نیز وجود ندارد. به عبارت دیگر دانشگاه مقصد، هزینه تحصیل دانشجو را بسته به میزان بورسیه پرداخت کرده و هیچ هزینه ای از وی دریافت نخواهد کرد.

اما این بورسیه ها از راه های متفاوتی مانند دانشگاه ها، دولت ها، افراد نیکوکار و موسسات خیریه و علمی، ارائه می شوند. هدف از ارائه بورس های مختلف، جذب نیروهای با استعداد است که جهت تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان، شرایط مالی لازم را ندارند.

بورسیه های تحصیلی به طور کلی چند نوع می باشند که هر کدام نیز شامل چند نوع دیگر از کمک هزینه ها هستند.

  • کمک هزینه به همراه فعالیت جانبی
  • کمک هزینه و بورس بدون انجام فعالیت های جانبی
  • کمک هزینه برای افراد با شرایط ویژه

کمک هزینه به همراه فعالیت جانبی

بورسیه هایی که تحت این عنوان به دانشجویان تعلق می گیرد خود به چند نوع تقسیم می شوند که هیچ هزینه ای از دانشجو دریافت نکرده و تمام هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش می دهند. لذا مورد توجه بسیاری قرار گرفته و افراد زیادی را به رقابت می کشاند.

برخی دیگر هم هستند که بخشی از هزینه ها را متقبل می شوند مثلا 50 درصد هزینه ها یا پرداخت 500 دلار به صورت ماهانه، اما باز هم کمک فراوانی برای یک دانشجو محسوب می شود. در کنار این ها نوعی دیگر وجود دارد که به صورت سالانه ارائه شده و نیاز به تمدید دارند. انواع بورسیه هایی که برای این گروه وجود دارند در ادامه به اختصار شرح داده شده اند.

بورسیه یا فلوشیپ تحصیلی: این نوع بورسیه جهت تشویق افراد به ادامه تحصیل می باشد اما اخذ آن معمولا دارای شرایط خاصی است که بر اساس هر دانشگاه و مدرک دانشجو، متفاوت است. این نوع از کمک هزینه ها به همه مقاطع تعلق می گیرد اما بیشترین درصد تخصیص آن به مقطع دکتری می باشد. لازم به ذکر است که گاهی کشور مقصد، تمام هزینه های دانشجویان بورسیه را تامین می نماید.

جایزه (awards): این گروه از کمک هزینه ها، به صورت پاداش به دانشجویان تعلق گرفته و هیچ محدودیتی ندارند اما مبلغی که به عنوان جایزه پرداخت می شود زیاد نیست و به تنهایی نمی تواند هزینه های دانشجو را در دانشگاه تامین کند. اگر جوایز نقدی باشند برخلاف وام و بورسیه که به حساب دانشگاه محل تحصیل واریز می گردد، به حساب خود دانشجو ریخته می شود. جوایز غیر نقدی مانند بن خرید کتاب، هزینه شرکت در کنفرانس های بین المللی و … نیز ممکن است اهدا شوند.

وام تحصیلی: ارائه این نوع از کمک هزینه ها به این صورت است که مرکزی که هزینه های تحصیل دانشجو را بر عهده گرفته است، وامی را مستقیما به حساب دانشگاه، جهت هزینه های تحصیلی دانشگاه و شهریه ها واریز خواهد کرد. برای این نوع از کمک هزینه ها معمولا، وجود یک ضامن، ضروری است و ذکر این نکته را لازم می دانیم که این تسهیلات تنها به دانشجویانی که شهروند همان کشور هستند، تعلق می گیرد.

حذف شهریه و تحصیل رایگان: حذف شهریه به معنای حذف شهریه دانشگاه می باشد و دانشجو ممکن است به صورت نسبی و یا کامل، از پرداخت شهریه معاف شود که میزان معافیت وی نیز توسط دانشگاه ارائه دهنده تعیین می شود. این کمک هزینه بیشتر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به چشم می خورد.

کمک هزینه و بورس بدون انجام فعالیت های جانبی

این دسته از کمک هزینه ها، همان طور که از نامشان هم مشخص است در ازای انجام فعالیت خاصی به دانشجویان تعلق گرفته و در غیر این صورت هیچ هزینه ای به آن ها پرداخت نخواهد شد. در ادامه به توضیح مختصر انواع بورسیه های این دسته می پردازیم.

دستیار تدریس و یا TA: معمولا این کمک هزینه به دانشجویان ارشد و دکتری تعلق می گیرد. وظایفی که یک دستیار استاد موظف به انجام آن ها است عبارتند از: نمره دادن، کمک به دانشجویان در راستای رفع مشکلات درسی، تصحیح برگه های امتحانی و کارهایی از این دست. نحوه دست یابی به این عنوان، تحت تاثیر عواملی چون تسلط دانشجو به زبان انگلیسی و دروس مورد نظر استاد و توانایی تدریس این دروس، می باشد. اما کمک هزینه ای که به موجب این وظایف، به دانشجویان تعلق می گیرد بسته به نظر استاد مشاور و دانشگاه مقصد، شامل معافیت از برخی هزینه ها مانند شهریه، هزینه خوابگاه و … بوده و حقوقی که از این طریق کسب می نماید برای امرار معاش وی کافی خواهد بود.

دستیار تحقیق و یا RA: این نوع از تسهیلات به این صورت است که دانشجویان واجد شرایط، به عنوان دست راست استاد مشاور، در انجام تحقیقات، نگارش مقالات و … به فعالیت پرداخته و دستیار آزمایشگاه نیز خوانده می شوند. در قبال کاری که انجام می دهند از استاد مشاور خود حقوقی دریافت می نمایند. نکته ای که در رابطه با تعلق گرفتن این امتیازات به دانشجویان وجود دارد، شباهت موضوعی است که دانشجو با تخصص استاد دارد.

کارآموزی: این نوع از فعالیت ها به عنوان کار نیمه وقت محسوب شده و دانشجو در دوره تحصیل خود می تواند در شرکت یا موسسه ای خارج از دانشگاه مشغول شود. حقوقی که از این راه کسب می شود مبلغ بالایی نیست اما نسبت به دستیارهای تدریس و تحقیق، بیشتر است و از همین رو مراکز بسیاری تمایل به جذب کارآموز، از بین دانشجویان درحال تحصیل دارند.

کمک هزینه برای افراد با شرایط ویژه

این دسته از کمک هزینه ها نیز به افرادی تعلق می گیرند که دارای شرایط خاصی باشند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • کمک هزینه شایستگی علمی: این نوع از کمک هزینه ها به دانشجویانی که به نسبت سایرین، از برتری علمی خاصی برخوردارند، تعلق می گیرد.
  • کمک هزینه افراد کم درآمد: این نوع کمک هزینه به افراد با استعدادی تعلق می گیرد که از لحاظ مالی وضعیت مساعدی نداشته و توانایی پرداخت هزینه های دانشگاه را ندارند. معیار سنجش درستی این موضوع برای دانشجویان شهروند و خارجی متفاوت است. برای شهروندان توسط تحقیقاتی که انجام می شود صحت اطلاعات آن ها تعیین شده و برای دانشجویان خارجی به عواملی چون میزان پیشرفته بودن کشور مبدا، میانگین درآمد و … توجه می شود. به عنوان مثال برای دانشجویان کشورهای آفریقایی، احتمال بیشتری جهت استفاده از این بورسیه وجود دارد.
  • کمک هزینه تحصیلی بانوان: برای خانم ها، جهت تحصیل در مقاطع عالی نیز از سوی برخی دانشگاه ها هزینه های خاصی در نظر گرفته می شود.
  • کمک هزینه رشته های خاص: منظور از رشته های خاص در این مورد، رشته هایی هستند که پس از فارغ التحصیلی، درآمدزایی بالایی برای دانشجویان نخواهند داشت اما دانشجویان، صرف علاقه ای که دارند به تحصیل در آن ها می پردازند.
  • کمک هزینه موارد خاص پزشکی: موارد خاص پزشکی شامل معلولیت جسمانی و یا مشکل حاد سلامتی می باشد.
  • کمک هزینه مناطق خاص: منظور از مناطق خاص، مناطقی هستند که دارای شرایط خاصی مانند جنگ می باشند. دانشگاه های ارائه دهنده، معمولا توجه ویژه ای به این دانشجویان دارند. برخی از این مناطق عبارتند از: برخی از کشورهای آفریقایی، افغانستان، عراق و سوریه.
  • کمک هزینه مهارت های خاص: این بورسیه به افرادی تعلق می گیرد که دارای مهارت ویژه ای در یک رشته ورزشی، هنری و … بوده و این برتری را بتوانند توسط مدرک مستندی ارائه دهند.

بهترین بورسیه های تحصیلی در خارج از کشور کدامند؟

بسیاری از افرادی که به دنبال دریافت بورس تحصیلی هستند، ممکن است در انتخاب کشور آن تردید داشته باشند و به درستی از بهترین امکاناتی که مراکز مختلف در این مورد ارائه می دهند، مطلع نباشند. به همین منظور در ادامه لیستی از بهترین انواع بورسیه های تحصیلی برای آگاهی بیشتر جمع آوری شده است.

  • بورسیه تحصیلی بریتیش کلمبیا که کل هزینه تحصیل دانشجو را پوشش داده و به نام جایزه مک کلین بر اساس نیاز مالی دانشجو، به او پرداخت می شود.
  • برخی از کالج های آکسفورد، که به کشور های در حال توسعه کمک هزینه هایی همچون هزینه تحصیل، زندگی و هزینه برگشت را ارائه می دهند.
  • دانشگاه وست مینستر انگلستان برای دانشجویان بین المللی بورسیه ای را در نظر گرفته است که هزینه های کامل خوراک، تحصیل، خوابگاه و پرواز به لندن را شامل می شود.
  • دانشگاه ملبورن استرالیا نیز تمام هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی را تحت حمایت خود قرار می دهد.
  • در نظر گرفتن کمک هزینه ای به ارزش 11 هزار یورو در سال توسط دانشگاه بولونیا ایتالیا
  •  لاهه هند برای دانشجویان استعداد های درخشان بورس تحصیلی به ارزش 5 هزار یورو ارائه می کند.
  • دانشگاه جهانی لوند سوئد برای دانشجویان بین المللی خارج از اتحادیه اروپا بورسیه ای به میزان 25 تا 100 درصد هزینه های تحصیل را در نظر گرفته است.
  • همچنین برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا توسط دانشگاه امیلی بوتی فرانسه بورسیه ای به میزان 5 تا 10 هزار یورویی قرار دارد.
  • ارزش بورسیه تعالی دانشگاه اوترخت هلند نیز 11 هزار یورو می باشد.
  • برای مقطع کارشناسی ارشد نیز در دانشگاه ژنو بورسیه ای به مبلغ 10 تا 15 هزار یورو قابل ارائه است.
  • دانشگاه لوزان نیز برای دانشجویان بین المللی کمک هزینه ای به ارزش ماهیانه هزار و 600 فرانک در نظر گرفته است.

فرآیند اخذ بورسیه تحصیلی

راهنمای اخذ بورسیه تحصیلی
فرآیند اخذ بورسیه تحصیلی

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام بورسیه تحصیلی

افرادی که قصد دریافت بورسیه را دارند، می بایست به هنگام نام نویسی از تکمیل بودن مدارک مورد نیاز خود، آگاه باشند، البته این احتمال نیز وجود دارد که هر یک از انواع بورسیه نیازمند مدرک خاصی جهت ارائه باشد اما برخی از مهم ترین آن ها از قرار زیر خواهد بود:

  • گذرنامه معتبر
  • مدرک زبان
  • آخرین مدارک تحصیلی
  • رزومه تحصیلی مناسب (مقالات علمی، اختراع، معدل بالا و…)
  • توصیه نامه از اساتید

بورسیه تحصیلی معمولا به افرادی تعلق می گیرد که از لحاظ علمی نسبت به سایرین، برتری داشته باشند، به نحوی که مورد توجه دانشگاه مبدا هم قرار گیرند. حال این که به چه صورت مورد تایید قرار می گیرد، به شرایطی که مورد نظر دانشگاه مقصد است، بستگی دارد. شرایط هر دانشگاه برای رشته و مقاطع مختلف، متفاوت است که در ادامه به برخی از رایج ترین موارد پرداخته می شود.

شرایط اخذ بورسیه

نمی توان به طور قطعی شرایطی را تعیین کرد که تنها درصورت برقرار بودن آن ها امکان اخذ بورسیه فراهم باشد، چرا که ملاک های هر دانشگاه جهت پذیرش دانشجو، با دیگری و برای رشته های مختلف، متفاوت است. از همین رو، به مجموعه ای از این ملاک ها که معمولا مورد نظر است، می پردازیم.

مدرک زبان

همان طور که گفته شد، یکی از عوامل بسیار مهم در اخذ بورسیه، داشتن مدرک زبان است که نمره و نوع مدرک آن بسته به هر دانشگاه متفاوت است. لذا دارا بودن یکی از مدارک تافل یا آیلتس برای تمام متقاضیان دریافت بورس، الزامی است. بنابراین قبل از هر چیزی به شرکت در این آزمون ها و اخذ مدرک با نمره قابل قبول، اقدام نمایید. میانگین نمره ای که معمولا از این آزمون ها نیاز است برای آزمون تافل بالای 100 و آیلتس بالای 7 می باشد.

اگرچه دارا بودن مدرک زبان جهت اخذ بورسیه لازم است، اما صرفا داشتن مدرک کافی نیست و داوطلبان می بایست از سطح زبان خوبی برخوردار باشند چراکه ممکن است برخی از دانشگاه ها جهت پذیرش، مصاحبه ای تصویری ترتیب داده و میزان تسلط شما، بر زبان را مورد سنجش قرار دهند.

دانشگاه مبدا

اگر قصد دارید در مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه های ارائه دهنده بورسیه به تحصیل بپردازید این نکته را به خاطر داشته باشید، دانشگاهی که در آن درس خوانده اید باید از نظر دانشگاه مقصد به اندازه کافی معتبر باشد. دانشگاه هایی که ارائه دهنده بورسیه هستند همواره رتبه بندی دانشگاه های مختلف سراسر جهان را بررسی کرده و به جذب دانشجو از برترین دانشگاه ها، تمایل دارند.

مقاله و کار تحقیقاتی

یکی دیگر از مواردی که امتیاز محسوب می شود داشتن مقاله و کار تحقیقاتی است که در ژورنال های معتبر به چاپ رسیده باشد که دانشگاه مقصد با توجه به آن، بتواند به سنجش دانشجو بپردازد. هم چنین مواردی از جمله نوشتن کتاب و یا فعالیت های آزمایشگاهی هم به اندازه کارهای تحقیقاتی، شانس اخذ بورسیه را افزایش می دهند.

ثبت اختراع

همان طور که مشخص است، داشتن یک اختراع یا ایده جدید، در هر حوزه ای که به ثبت رسیده باشد، می تواند مسیر شما را جهت اخذ بورسیه هموارتر سازد پس ثبت اختراع از موارد کمک کننده به دریافت بورس تحصیلی خواهد بود.

ارتباط با استاد

یکی دیگر از مواردی که جهت اخذ بورسیه به ویژه برای دانشجویان دکتری، موثر است برقرار کردن ارتباط با استادی در دانشگاه مقصد است. به این صورت که شما موضوع تحقیقاتی خود را برای وی ارسال می کنید. درصورتی که این موضوع به نظرش جذاب بوده، درحیطه تحصیلی اش بوده و تکراری هم نباشد، درخواست بورس از طرف او به دانشگاه ارائه می شود.

داشتن توصیه نامه

دارا بودن توصیه نامه ای از یک استاد یا مرجع علمی معتبر در حوزه فعالیتی دانشجو، از موارد دیگری است که بسیار می تواند موثر واقع شود.

معدل

به طور کلی دانشجویانی که قصد اخذ بورس تحصیلی دارند باید دارای معدل بالایی باشند و به این صورت نیست که همه دانشگاه ها نمره خاصی مد نظرشان باشد، اما باز هم به دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارند بستگی دارد.

سن و شرایط کلی دیگر

معمولا شرایط سنی به دانشگاه مقصد بستگی دارد. برخی از دانشگاه ها تمایل به جذب افراد جوان دارند و برخی هم با پذیرش افراد در سنین بالاتر مشکلی ندارند. اما باز هم پیشنهاد می شود که بین مقاطع مختلف، فاصله نیفتد.

به عنوان مثال بین اخذ مدرک دیپلم و درخواست فرد برای کارشناسی نباید فاصله طولانی وجود داشته باشد مگر با دلیل موجه، یا تقاضا جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هم به همین نحو است و نباید با فاصله باشد. اما برای دکتری کمی متفاوت بوده و وجود فاصله تحصیلی ایرادی بر آن ها وارد نمی کند و چه بهتر است اگر این فاصله با فعالیت های پژوهشی پر شود.

مراحل اخذ بورسیه تحصیلی

پس از اطلاع از شرایط اخذ بورس و فراهم ساختن برخی از آن ها نوبت به مراحلی می رسد که جهت دریافت کمک هزینه تحصیلی باید سپری شوند. در ادامه، این مراحل را شرح داده ایم تا با آگاهی کامل و بدون هیچ مشکلی بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.

انتخاب دانشگاه مقصد

اول از همه باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این مرحله باید دقت داشته باشید که دانشگاهی را انتخاب کنید که در حوزه پژوهشی تخصصی شما فعالیت کرده و به تخصص شما نیز، احتیاج داشته باشد.

جهت اطلاع از نیاز داشتن یا عدم نیاز به تخصص شما در دانشگاه مقصد، پیشنهاد می شود دائما به وب سایت رسمی آن مراجعه نمایید. معمولا دانشگاه ها در وب سایت اختصاصی خود، به شرح کامل شرایط بورسیه و هم چنین اقامت در آن کشور، می پردازند. با مراجعه مداوم می توانید از فرصت مناسب جهت پذیرش استفاده کرده و در موعد مقرر اقدامات لازم را انجام دهید.

تحویل رزومه و انگیزه نامه

پس از انتخاب دانشگاه مقصد، با تکمیل فرم های درخواست پذیرش و پاسخ گرفتن از دانشگاه مورد نظر باید رزومه خود را ارسال نمایید. رزومه شما باید به زبان انگلیسی بوده و قوی و کارشده باشد. در این راستا سعی کنید از افراد مجرب در این حوزه کمک بگیرید چرا که رزومه ای که ارسال می کنید، معرف شما و سطح دانش علمی شما است؛ بنابراین در تنظیم محتوای آن، تمام تلاش خود را به کار گیرید. هم چنین ارائه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست اخذ پذیرش بسیار ضروری می باشد. چرا که انگیزه نامه (SOP)، هدف و انگیزه شما را از ورود به یک دوره خاص در یک دانشگاه خاص بیان می کند.

ارائه مدارک

پس از تایید شدن رزومه ارسالی، نوبت به ارائه مدارک می رسد. مدارک مورد نیاز توسط دانشگاه مقصد تعیین می شود که معمولا مواردی همچون برگه استشهادیه، عدم سوء سابقه، ترجمه مدرک تحصیلی و … می باشند.

دقت داشته باشید که اگر مدرکی که خواسته شده را ندارید، باید به بخش پشتیبانی دانشگاه اطلاع دهید تا یا بدون آن مدرک، پرونده را تکمیل کرده و یا معادل آن را تهیه کرده و در پرونده خود قرار دهید.

اخذ ویزا

یکی از مراحل سختی که در راستای اخذ بورسیه وجود دارد دریافت ویزا است که خود نیاز به گذراندن مراحل متعددی از جمله مصاحبه، تایید سفارت، بیمه و موارد دیگری است که هنگام مراجعه جهت اخذ ویزا به شما اعلام می گردد.

توجه داشته باشید که در طی مراحل مختلف دریافت ویزا که نیاز به مراجعه حضوری دارند، به موقع در محل مقرر حاضر باشید زیرا ممکن است درصورت عدم مراجعه به موقع، مهلت آن تمام شده باشد و برای گرفتن وقت مجدد به مشکل بخورید. گاها مشاهده شده است که این مراحل تا 1 سال هم به طول می انجامد پس به راحتی این فرصت را از دست ندهید.

مهاجرت

پس از طی تمام مراحل فوق و دریافت ویزا، نوبت به مرحله آخر، یعنی مهاجرت می رسد. در این مرحله مهم است که بر روی هدف خود متمرکز شوید تا به خوبی بتوانید بر دشواری هایی که ممکن است ایجاد شود، غلبه نموده و موفقیت خود را رقم بزنید. مراحلی که لازم است پس از مهاجرت، به ترتیب انجام دهید شامل حضور در دانشگاه، ملاقات حضوری، برنامه ها و آغاز تحصیل در دانشگاه مورد نظر، می باشد.

فرآیند ثبت نام بورسیه تحصیلی

زمان و نحوه ثبت نام بورسیه تحصیلی
فرآیند ثبت نام بورسیه تحصیلی

ثبت نام بورسیه های تحصیلی هم می تواند از سوی دانشگاه محل تحصیل صورت گیرد و هم از طریق سایت های معتبری که اقدامات لازم جهت اعزام دانشجو را انجام می دهند. به هنگام ثبت نام، جهت اخذ بورسیه تحصیلی باید به برخی نکات توجه کرده و با در نظر داشتن آن ها، ثبت نام خود را آغاز کنید.

یکی از این نکات که باید مورد توجه قرار گیرد، شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشوری است که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید. چراکه شرایط و بحران های اقتصادی هر کشور بر میزان بودجه ای که جهت بورس در نظر می گیرند، تاثیرگذار است.

به عنوان مثال کشورهایی مانند سوئد و آلمان که ابتدا، بدون هیچ هزینه ای به پذیرش دانشجو می پرداختند پس از گذشت چند سال و بروز بحران های اقتصادی، مجبور به محدود کردن منابع مالی و پذیرش تعداد کمی از دانشجویان شدند. بماند که سوئد پس از پشت سر گذاشتن بحران هم به شرایط اولیه خود بازنگردید.

نکته ای دیگر که دانستن آن خالی از لطف نیست، در رابطه با تفاوت های کلی نحوه تخصیص و تامین مالی دانشجویان، در کشورهای آمریکای شمالی در مقایسه با اروپا است. به این صورت که در آمریکا و کانادا تعداد بورسیه های بیشتری ارائه شده و شانس پذیرش متقاضیان هم بیشتر است اما از نظر کمیت، مبلغ کمتری پرداخت می شود.

اما در کشورهای اروپایی، به علت کم بودن منابع، بورسیه های کمتری با مبالغ بیشتر عرضه می شوند. همان طور که مشاهده می کنید، منابع مالی و بودجه هر کشور با سایرین متفاوت است. لذا توصیه می کنیم حین ثبت نام بورسیه تحصیلی، این نکات را پیگیری کنید تا پس از مهاجرت به مشکل برنخورید.

زمان ثبت نام بورسیه تحصیلی

در رابطه با زمان ثبت نام نمی توان تاریخ کلی تعیین کرد که قطعا از چه تایخی، مهلت ثبت نام جهت اخذ بورسیه آغاز می شود. مهلتی که جهت ثبت نام اخذ بورسیه کشورهای متفاوت تعیین می شود متفاوت بوده و از سوی دانشگاه پذیرنده زمان دقیق آن اعلام می گردد. از همین رو، در جدول زیر، تعدادی از بورسیه هایی که مهلت ثبت نام آن ها هنوز باقی است بیان شده اند.

مهلت ثبت نام برخی از بورسیه های تحصیلی
دانشگاهمهلت ثبت نامسطح تحصیلی بورسزمینه علمی
فنلاند31 می 2022پستداکشهرسازی، معماری، جغرافیا و سایر رشته های مرتبط
ایتالیا20 می 2022دکتریشهرسازی، جغرافیای شهری، مطالعات شهری و سایر رشته های مرتبط
سوئد1 ژوئن 2022دکتریجغرافیا انسانی و شهرسازی و سایر رشته های مرتبط
آمریکا30 آپریل 2022پستداکشهرسازی و سایر رشته های مرتبط
دانمارک22 آپریل 2022دکتریشهرسازی، جامعه شناسی، جغرافیا و سایر رشته های مرتبط
بریتانیا3 فوریه 2022دکتریسایر رشته های مرتبط با عدالت
هنگ گنگ31 دسامبر 2022پستداکشهرسازی و سایر رشته های مرتبط
بریتانیا17 ژانویه 2022دکتریسایر رشته های مرتبط با علوم اجتماعی
ایرلند7 ژانویه 2022دکتریشهرسازی، محیط زیست، حمل و نقل، اقتصاد و سایر رشته های مرتبط
آلماننامشخصپستداکشهرسازی و سایر رشته های مرتبط

نحوه ثبت نام بورسیه تحصیلی

داوطلبانی که قصد تحصیل در خارج از کشور و دریافت بورسیه را دارند می بایست به سایت رسمی دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و درخواست خود را ارسال نمایند. اما نحوه درخواست دانشگاه های مختلف با هم تفاوت دارد، البته اکثر دانشگاه ها از طریق سایت خود و به صورت اینترنتی، امکان ثبت درخواست را فراهم می کنند.

برای برخی دیگر، هم زمان با درخواست پذیرش، امکان ثبت اینترنتی تقاضای بورسیه وجود داشته و گروهی دیگر، هنگام اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه، به صورت خودکار برای بورسیه موجود ارزیابی می شوند. داوطلبانی که مهلت ثبت نام بورسیه آن ها به زمان اخذ پذیرش بستگی دارد، دقت داشته باشند که سریعا اقدامات لازم ثبت نام را انجام دهند. چراکه هرچه زودتر پذیرش شوند شانس بیشتری در اخذ بورسیه نیز دارند.

 

سوال متداول

1- بورسیه تحصیلی به چه معنا است؟

بورسیه تحصیلی در واقع درواقع کمک هزینه ای است که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان تعلق گرفته و نیاز به بازپرداخت آن نیز وجود ندارد.

2- برای ثبت نام بورسیه تحصیلی داشتن چه مدارکی نیاز است؟

داوطلبان بدین منظور می بایست دارای مدارکی همچون مدرک زبان، گذرنامه معتبر، رزومه تحصیلی مناسب و... باشند که البته متناسب با دانشگاه مورد نظر ممکن است مدارک متفاوتی نیاز باشد.

3- ثبت نام بورسیه تحصیلی چه زمانی انجام می شود؟

زمان این فرآیند با توجه به محل و مقطع پذیرش متفاوت خواهد بود اما در متن مقاله به تاریخ نام نویسی برخی از دانشگاه ها اشاره شده است.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره پیج بورسیه تحصیلی