خانه تحصیل در خارج مهاجرت تحصیلی چییست؟ | شرایط و بهترین زمان مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی چییست؟ | شرایط و بهترین زمان مهاجرت تحصیلی

 شرایط و مدارک مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی

به منظور مهاجرت راه های بسیاری برای متقاضیان وجود دارد ولی یکی از پر طرفدار ترین و البته کم هزینه ترین آن ها مهاجرت تحصیلی است. این نوع مهاجرت دارای داوطلبان زیادی از سوی کشورهای در حال توسعه از جمله ایران می باشد و در مقاطع تحصیلی دبستان، متوسطه، کارشناسی تا دکتری امکان پذیرش برای افراد وجود دارد. طی کردن روند مربوطه از ارسال درخواست به محل آموزش مورد نظر شروع شده و تا دریافت نهایی ویزای تحصیلی ادامه دارد.

مهاجرت تحصیلی یکی از راه های امن و کم هزینه برای مهاجرت است.

مهاجرت تحصیلی برای چه افرادی مناسب است؟

وقتی سخن از مهاجرت تحصیلی به میان می آید، از آنجا که بسیار امر مهم و تعیین کننده ای است، افراد باید با در نظر گرفتن تمامی شرایط خود و کشور مقصد و همچنین پیدا کردن شناخت کامل از روحیات خود دست به اقدام بزنند. به همین منظور در ادامه، افرادی که برای مهاجرت تحصیلی مناسب هستند، نام خواهیم برد.

افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه ها و مدارس معتبر را دارند

در بین محصلان کشورهای مختلف همیشه افردی هستند که ارزش بسیاری برای تحصیل قائل بوده و علاقه مند به تحصیل در مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی معتبر هستند. زیرا علاوه بر برخورداری این دانشگاه ها از سطح علمی بالا و معتبر جهانی، فارغ التحصیلی از این مراکز در نهایت باعث اخذ مدرک معتبر بین المللی شده و در آینده بازارکار بهتری در انتظار این افراد خواهد بود.

متقاضیان اشتغال به کار در بازارهای جهانی

افرادی که علاقه دارند در کشور های مختلف زندگی کنند و به کار مشغول باشند، گزینه مناسبی برای مهاجرت تحصیلی و اخذ مدارک بین المللی هستند. چرا که در دست داشتن این مدارک و برخورداری از مهارت بالا امکان داشتن شغل در بیشتر نقاط جهان و حتی کشور های توسعه یافته را تضمین می کند.

داوطلبان اخذ اقامت دائم

یکی از گزینه های مناسب برای افرادی که می خواهند برای مدت طولانی یا دائم در کشور خارجی اقامت داشته باشند، بی شک مهاجرت تحصیلی است. در این حالت افراد هم مهارت و مدرک کسب کرده اند و هم در صورت داشتن مهارت مناسب می توانند با جلب رضایت کارفرمایان و تمدید قراردادهای کاری، مدت زمان بیشتری را در کشور محل تحصیل خود بمانند.

افرا با روحیه بالا

قطعا افرادی که تصمیم به مهاجرت می گیرند، باید بدانند که با دوری از کشور و خانواده ممکن است مشکلات روحی بسیاری برای آنان پیش بیاید. به همین منظور این افراد باید نسبت به روحیات خود شناخت کامل داشته باشند و مطمئن شوند که می توانند با شرایط جدید و این چنینی کنار بیایند.

سن مناسب برای مهاجرت تحصیلی

در حالت کلی سن دقیقی به منظور مهاجرت تحصیلی مطرح نیست ولیکن فاصله بین فارغ التحصیلی و مهاجرت تحصیلی که با کلمه Study Gap و یا گپ تحصیلی شناخته می شود، برای مهاجرت به بسیاری از کشورها دارای اهمیت است.

 

در صورتی که وقفه تحصیلی متقاضیان خیلی زیاد باشد، ممکن است به منظور عدم آمادگی و توانایی آنان برای فراگیری دروس تلقی شود؛ از سوی دیگر برخی کشورها برای پذیرش مهاجران تحصیلی محدودیت سنی دارند و با این شرایط عملا افرادی ممکن است نتوانند به منظور مهاجرت تحصیلی به این کشورها راه یابند.

محدودیت سنی مهاجرت تحصیلی

بسیاری از کشورها برای پذیرش مهاجران تحصیلی در هنگام اخذ ویزای تحصیلی، محدودیت سنی قرار داده اند مثلا افراد در سن 6 الی 18 سال می توانند برای مدارس اقدام کنند و یا سنی بین 19 تا 30 سال برای مقطع کارشناسی و ارشد اعلام می کنند.

 

همچنین در صورت داشتن گپ و یا وقفه تحصیلی شانس پذیرش افراد از سوی کشور مورد نظر کمتر خواهد شد ولی همچنان داوطلب می تواند با ارائه دلایل و مدارک قانع کننده که نشان دهنده بی تقصیری او در این فاصله باشد، به گونه ای این مشکل را حل کند.

توجه: از جمله رشته هایی که محدودیت سنی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است، رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی می باشد که متقاضیان به منظور ادامه تحصیل در این رشته ها باید بسیار به شرط سنی توجه داشته باشند.

رشته های بدون محدودیت سنی برای مهاجرت تحصیلی

در این بین رشته هایی هستند که کشورها به منظور مهاجرت تحصیلی محدودیت سنی سخت گیرانه ای برای آن ها قرار نداده اند و معمولا افراد در سنین مختلف می توانند در این رشته ها تحصیل کنند. البته درباره این موضوع نمی توان به طور قطع نظر داد، با این حال ارائه دلایل قابل توجیه درباره گپ تحصیلی، آماده کردن مدارک تحصیلی قبلی الزامی است. رشته هایی که فاقد محدودیت سنی بوده و با وقفه تحصیلی طولانی نیز دانشجو می پذیرد، می توان به دوره های ارشد رشته های حوزه مدیریت MBA اشاره کرد.

  1. رشته مدیریت اجرایی
  2. مدیریت برند
  3. مدیریت بازاریابی
  4. مدیریت فرآیند تجارت
  5. مدیر ارتباطات
  6. و سایر رشته های مرتبط

مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی

مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی

مثل انواع مهاجرت هایی که امروزه موسوم است، مهاجرت تحصیلی نیز دارای عیب ها و خوبی هایی می باشد که افراد متقاضی باید هر دوی این موارد را برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی بپذیرند.

مزایا مهاجرت تحصیلی

  • آشنایی با فرهنگ جدید: وقتی افراد از کشور خود خارج شده و به کشوری دیگر ورود پیدا می کنند، اولین چیزی که نظر همه را به خود جلب می کند، آداب و رسوم و فرهنگ آن خواهد بود. مهاجرت تحصیلی این امکان را به افراد می دهد تا بتوانند تجربه زندگی در اقلیم دیگر با فرهنگ متفاوت را تجربه کنند.
  • یادگیری زبان خارجی: با توجه به اینکه زبان های خارجی از سالیان دور در کشورهای مختلف آموزش داده می شود اما قرار گیری در محیط و ارتباط مستقیم با افراد مسلط لطف دیگری دارد و در یادگیری زبان به افراد کمک شایانی می کند.
  • تقویت روابط اجتماعی: قرار گرفتن در محیط های جدید انسان را وادار می کند که حتی برای کوچک ترین نیازها هم با افراد مختلف ارتباط بگیرد و یا سوال بپرسد. همین امر باعث می شود که سطح روابط اجتماعی مهاجران تحصیلی بالا برود و مهارت بسیاری در برقراری ارتباطات کسب کنند.
  • شکل گیری شخصیت و کسب استقلال و بالا رفتن اعتماد به نفس: تجربه زندگی فردی و دوری از خانواده علاوه بر حس اندوه باعث بروز احساساتی همچون استقلال خواهد شد. شخصیت افراد در این مرحله شکلی دیگر به خود می گیرد و به نظر می رسد که پس از مدتی در انجام امور خود مستقل تر می شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که استقلال به خودی خود، به وجود آمدن اعتماد به نفس را در پی خواهد داشت.
  • ارتقا سطح تحصیلی و معلومات: قطعا تحصیل در دانشگاه هایی که از سطح علمی و اساتید مجرب برخوردارند، بسیار عالی خواهد بود و دانش آموختگان این مراکز پس از فارغ التحصیلی دانش و مهارت خوبی در دست خواهند داشت.
  • امکان استفاده ازبورسیه تحصیلی: دانشجویان که به وسیله مهاجرت تحصیلی در کشور های مختلف مشغول به تحصیل هستند پس از مدتی و با کسب نمرات مناسب در امتحانات بسته به شرایط و قوانین کشور مربوطه ممکن است، بتوانند از بورسیه تحصیلی نیز استفاده کنند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با بورسیه ها، می توانید بر روی لینک آن کلیک نمایید.

معایب مهاجرت تحصیلی

  • هزینه های سنگین: این مهم را در نظر داشته باشید که اگر قصد ادامه تحصیل در یک کشور خارجی را دارید، باید هزینه نسبتا زیادی جهت این امر بپردازید. البته بسته به کشور محل تحصیل این هزینه متفاوت خواهد بود اما در بسیاری از کشورهای مهاجرپذیر اروپایی و آمریکایی هزینه مسکن، خورد و خوراک و… سنگین بوده و کار را برای دانشجویان سخت تر می کند. شما می توانید با مراجعه به مطلب شرایط تحصیل در کانادا اطلاعات مفیدی در این باره کسب کنید.
  • تنهایی و دوری از خانوده: قاعدتا وقتی بحث مهاجرت و ترک کشور به میان می آید، موضوع تنهایی و دوری از خانواده و دوستان نیز مطرح است؛ این مورد نیز یکی از مشکلاتی است که مهاجران باید با آن دست و پنجه نرم کنند.
  • شوک فرهنگی و مشکلات در برقراری ارتباطات: همه ما وقتی وارد محیطی جدید و کامل غریبه می شویم، ممکن است خود را ببازیم و احساس غربت کنیم. ولو اینکه وارد محیطی شویم که از لحاظ فرهنگی با ما متفاوت و یا حتی در تضاد باشد.
  • سختی گذراندن دوره های آموزشی: از معایب تحصیل در دانشگاه های بین المللی و با سطح علمی بالا می توان به سختی دوره های آموزشی نیز اشاره کرد. معمولا در این گونه مراکز اساتید سختگیرتر و البته دانشجویان نیز سختکوش تر هستند و فضای رقابتی ممکن است گاهی اذیت کننده نیز شود.

هزینه مهاجرت تحصیلی

مهاجرت به منظور تحصیل، هزینه های مختلفی را شامل می شود که بسته به کشور مقصد و دانشگاه مورد نظر می تواند این مبلغ کم و یا بیشتر باشد؛ از جمله هزینه هایی که متقاضیان باید در نظر داشته باشند می توان موارد زیر را نام برد:

  • هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی مقطع قبلی (معمولا برای مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری می باشد.)
  • هزینه درخواست و بارگذاری مدارک در دانشگاه مقصد (اپلیکیشن فی)
  • هزینه اخذ ویزای تحصیلی
  • شهریه دانشگاه (بسته به دولتی و بین المللی بودن آن متغییر خواهد بود.)
  • هزینه شرکت در آزمون زبان
  • هزینه ترجمه مدارک تحصیلی
  • هزینه درخواست ویزا
  • هزینه تمکن مالی
  • هزینه گرفتن پاسپورت
  • هزینه های جانبی از جمله: مسکن ، خوراک، پوشاک و…

نکته: البته هزینه های مذکور برای دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شوند، تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

مدارک مورد نیاز برای اقدام به مهاجرت تحصیلی بسته به کشور و رشته مورد نظر متفاوت خواهد بود ولیکن مدارک کلی و معمولی وجود دارد که تمامی افراد باید به این منظور ارائه دهند. همچنین افراد باید قبل از هر کاری پاسپورت خود را دریافت کنند که برای این امر باید مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت را فراهم کرده و اقدامات لازم را به انجام برسانند. برای مشاهده مدارک پاسپورت می توانید روی لینک آن کلیک نمایید.

 مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش

  1. ترجمه رسمی مدارک تحصیلی قبل مثل ریزنمرات، مقطع تحصیلی و…
  2. چند قطعه عکس پرسنلی 2 الی 5 قطعه
  3. رزومه تحصیلی و یا کار آموزی
  4. انگیزه نامه و توصیه نامه تحصیلی
  5. پروپوزال مقطع دکتری درصورت وجود
  6. پرداخت هزینه های پذیرش و ارزیابی مدارک
  7. پر کردن فرم های پذیرش مورد نظر در وبسایت دانشگاه مقصد
  8. نامه تمکن مالی برای اثبات پوشش های هزینه های تحصیلی
  9. لیست مقالات ISI و سایر مقالات معتبر به چاپ رسیده
  10. مدرک زبان کشور مقصد
  11. فرم درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه آموزشی مد نظر
  12. مقالات و مجلات به منظور سابقه تحصیلی
  13. مدارک مربوط به پروژه های پژوهشی که در داوطلب در آن شرکت داشته (جهت رزومه)

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی

  1. ارائه مدارک هویتی به همراه ترجمه
  2. تحویل مدرک سوء سابقه
  3. پاسپورت معتبر به همراه اسکن واضح صفحه اول
  4. در صورت وجود ارائه پاسپورت منقضی شده
  5. ارائه مدرک تحصیلی ترجمه شده به همراه ریز نمرات در صورت الزام سفارت مربوطه
  6. ارائه نامه پذیرش از طرف مرکز آموزشی مد نظر
  7. مدارک تمکن مالی با توجه به میزان شهریه تحصیلی و هزینه زندگی به ازای هر سال تحصیلی، گردش حساب های بانکی و فیش حقوقی
  8. فرم های تکمیل شده هزینه ویزا و وقت سفارت
  9. ترجمه رزومه، سوابق کاری و بیمه در صورت وجود
  10. فیش واریزی پیش پرداخت و ثبت نام دانشگاه یا موسسه آموزشی مد نظر
  11. ارائه هر گونه مدرک فنی وحرفه ای اخذ شده به منظور اضافه کردن به رزومه

مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی

با اینکه ارائه مدرک زبان جهت مهاجرت تحصیلی در اکثر کشورها برای مقاطع دانشگاهی الزامی است ولی در برخی کشورها متقاضیان می تواند بدون ارائه مدرک زبان درخواست ادامه تحصیل بدهند. اما داوطلبان باید توجه داشته باشند که طبق این شرایط می بایست دوره های آموزش زبان را با هزینه بالاتری در کشور مقصد بگذرانند پس از موفقیت در آزمون تعیین سطح و کسب نمره حدنصاب می توانند درس خود را شروع کند. سطح آزمون تعیین سطح بسته به مقطع تحصیلی دانشجو متفاوت می باشد.

شرایط عمومی لازم برای مهاجرت تحصیلی

شرایط عمومی لازم برای مهاجرت تحصیلی

برای مهاجرت تحصیلی یکسری شرایط وجود دارد که با آگاهی از آن ها می توانید راه خود را به مقصد مورد نظر کوتاه تر کنید و در حین تحصیل از موقعیت خوبی برخوردار شوید.

  • داشتن مدرک زبان: می دانید که برای تحصیل در خارج از کشور نیازمند به زبان هستید و در اکثر کشورها حتی برای اخذ پذیرش و ویزا نیز ارائه مدرک مربوطه الزامی است. در نتیجه در صورت تسلط به زبان مورد نظر باعث می شود، پروسه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی خود را کوتاه و ساده تر کنید. البته در بسیاری از مواقع هم ارائه مدارک زبان چون تافل و IELTS و… الزامی است.
  • دارا بودن رزومه تحصیلی و کاری مناسب: این را بدانید که هر چه در دوره دانشجویی خود فعال تر باشید و پژوهش ها و مقالات بیشتری ارائه دهید، این سوابق برای مهاجرت تحصیلی بسیار موثر خواهد بود.
  • داشتن سن مناسب برای مهاجرت تحصیلی: قطعا از این موضوع آگاه هستید که در اکثر کشورها برای جذب مهاجران تحصیلی بازه سنی خاصی را مشخص کرده است و خارج از این بازه دانشجو نمی پذیرد.
  • در نظر داشتن وقفه تحصیلی: هر کشور و دانشگاه به منظور پذیرش دانشجویان مدت گپ تحصیلی خاصی را در نظر گرفته است. یعنی ممکن است داوطلب تنها تا 3 سال پس از فارغ التحصیلی خود امکان مهاجرت و تحصیل در کشوری داشته باشد و در صورت بیشتر شدن وقفه این شانس را از دست بدهد. البته اگر افراد پس از فارغ التحصیلی به پژوهش و یا کار در حوزه تحصیلی خود مشغول باشد، ممکن است تخفیفی برای او قائل شوند.

مهاجرت تحصیلی با اخذ بورسیه

بورسیه تحصیلی به معنای کمک هزینه ای است که دانشگاه ها یا موسسه های آموزشی و یا دولت کشور مقصد به دانشجویان واجد شرایط می دهند و آن را بازپس نمی گیرند. در واقع بورسیه های تحصیلی انواع مختلفی دارند اما در کل می توان آن ها را به دو دسته تقسیم کرد.

 

دسته اول بورسیه هایی هستند که تنها هزینه تحصیل دانشجو را تامین می کنند و دسته دوم متعلق به بورسیه هایی است که علاوه بر هزینه تحصیل، خرج و مخارج زندگی فرد را عهده دار می شوند. دسته دوم که تمام هزینه های زندگی و تحصیلی فرد را می پردازد، با نام فول فاند در بین دانشجویان معروف است.

نکته: بورس تحصیلی معمولا به دانشجویان ارشد و دکتری تعلق می گیرد ولی ممکن است در موارد بسیار کم به دانشجویان کارشناسی نیز بورسیه داده شود.

انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه های تحصیلی زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که به قشر خاصی و یا برای افرادی با شرایط ویژه در نظر گرفته می شوند. اما همان طور که گفته شد، دو دسته کلی دارند که یا بخشی از هزینه های تحصیلی و یا همه هزینه های زندگی و تحصیلی را در بر می گیرند. در ادامه، انواع مختلف اما محدودی از بورسیه های مهم با جامعه آماری نسبتا بالا را نام برده ایم چرا که تعداد بورسیه ها زیاد است. لذا پیشنهاد می کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه نموده و بورسیه ها و شرایط اخذ آن ها را مطالعه نمایید.

  1. بورسیه های تحصیلی کشورهایی مثل کانادا، آمریکا، سنگاپور، استرالیا و… که به افراد دارای سوابق علمی خوب و مدرک زبان آیلتس با نمره 7 به بالا تعلق می گیرد.
  2. نوع دیگری بورسیه تحصیلی وجود دارد که به افرادی با سوابق علمی نسبتا خوب و با توان مالی ضعیف داده می شود. بورسیه های استانی کشور ایتالیا از این نوع هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطلب شرایط تحصیل در ایتالیا را مورد مطالعه قرار دهید.
  3. کشورهایی مثل آلمان بورسیه های تحصیلی به دانشجویان می دهد که هزینه تحصیل و شهریه دانشگاه را کاملا پوشش می دهد. به عبارت دیگر تحصیل در این کشورها رایگان محسوب می شود ولی خرج و مخارج زندگی به عهده دانشجو می باشد. البته برای این امر باید از شرایط تحصیل در آلمان برخوردار باشند.
  4. در برخی از دانشگاه ها بورسیه هایی ویژه قومیت ها و نژاد خاصی مثل بورس ویژه سیاه پوستان به افراد دارای شرایط خاص داده می شود.
  5. برخی از رشته های تحصیلی مثل رشته های مهندسی، تجارت، مدیریت و… در تعدادی از دانشگاه ها دارای بورسیه جداگانه ای هستند.
  6. یک نوع بورسیه خاص دیگری وجود دارد که ویژه زنان می باشد.
  7. دانشجویان ارشد و دکتری می توانند با مکاتبه با اساتید رشته تحصیلی خود از آن ها بورسیه دریافت کنند.

نکته: برای پیدا کردن بورسیه های مختلف باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی

اخذ پذیرش تحصیلی به همراه گرفتن بورسیه تنها مختص افرادیست که شرایط لازم را داشته باشند چرا که دریافت بورسیه کاملا رقابتی بوده و تعداد آن محدود می باشد. به طور کلی معیارهایی مثل سابقه پژوهش افراد، نمرات مقطع تحصیلی قبلی، معدل، مدرک زبان، نمره آزمون های ورودی (GRE – PCAT – Casper – GMAT)، امتیازات ورزشی، علمی، هنری و… در اخذ بورسیه تاثیر زیادی دارند. شرایط نام برده در ادامه متن، به طور کلی بیان شده و ممکن است برخی دانشگاه ها یک سری از آن ها را نداشته باشند.

  • شرط معدل
  • ریز نمرات
  • داشتن نمره زبان (دانشگاه های کانادا نمره آیلتس 6.5 به بالا و دانشگاه های آمریکا نمره تافل را معیار قرار می دهند.)
  • کسب نمره بالا در آزمون ورودی دانشگاه (مثل آزمون های GRE – PCAT – Casper – GMAT)
  • داشتن مقالات بین المللی ISI
  • ارائه دستاوردها و یا افتخاراتی در زمینه های مختلف ورزشی، هنری، فرهنگی و…
  • و…

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان

زمانی که اسم مهاجرت تحصیلی را می شنویم، در همان ابتدا در ذهن همه ما نگرانی یادگیری زبان کشور مقصد نقش می بندد. اما آیا واقعا برای مهاجرت تحصیلی به مدرک زبان انگلیسی و یا زبان کشور مقصد نیاز داریم؟ در همین ابتدا باید بگوییم که خیر، برای همه کشورها داشتن مدرک زبان مهم نیست. اما از آن جایی که مهاجرت تحصیلی یک یا چند سال طول می کشد و افراد به تعامل با اساتید و مردم آن کشور نیاز دارند و یا حتی برای رفع نیازهای اولیه خود باید زبان کشور مقصد را فرا بگیرند.

 

اما به طور کلی فردی که قصد مهاجرت تحصیلی و اخذ پذیرش در یکی از دانشگاه های برتر با شرایط خیلی خوب را دارد، الزامیست که مدرک زبان آن کشور و یا مدرک زبان مورد نظر دانشگاه مقصد را داشته باشد. چون داشتن این مدرک و مسلط بودن به زبانی به غیر از زبان فارسی و مادری، نشان دهنده برداشتن قدم های محکم در راه اهداف بزرگیست که برای آن ها پا در مسیر مهاجرت گذاشته اند. همچنین برای این شخص فرصت های شغلی متناسب با رشته تحصیلی خود بسیار بیشتر از کسی است که مدرک زبان ندارد.

 

لازم به ذکر است که اکثر کشورهای اروپایی مثل ایتالیا و یا کشورهایی همچون کانادا و آمریکا برای پذیرش دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف، اعم از کارشناسی، ارشد و یا دکتری مدرک زبان انگلیسی را الزامی کرده اند. البته دانش آموزانی که برای تحصیل در مدارس قصد مهاجرت دارند و یا در موارد بسیار کم دانشجویان دوره لیسانس، معمولا نیازی به مدرک زبان ندارند و تنها برای رفع نیاز و ارتباط با اطرافیان به خصوص معلم و استاد بتوانند گلیم خود را از آب بکشند، کفایت می کند.

ویزای همراه برای مهاجرت تحصیلی

مهاجرت به کشور دیگری برای تحصیل، کار و… سختی های زیادی دارد که یکی از آن ها دلتنگی و دوری از خانواده و وطن می باشد. هزینه رفت و آمد و نداشتن مرخصی باعث می شود که دانشجویان نتوانند مرتبا و در بازه های کوتاه مدت به ایران بازگشته و دیداری تازه کنند. چاره چیست؟ آیا راهی وجود دارد که خانواده و یا همسر و فرزندان را با خود برد؟ خبر خوب این است که بله، راهی به نام اخذ ویزای همراه وجود دارد. ویزای همراه به افرادی تعلق می گیرد که جزء بستگان درجه یک دانش آموز و یا دانشجو باشند و شرایط و مدارک لازم را ارائه نمایند.

ویزای همراه دانشجویی به چه کسانی تعلق می گیرد؟

ویزای همراه عموما در اکثر کشورها همان ویزای توریستی است اما در برخی کشورها

  • دانش آموزان زیر 18 سال که به همراه نیاز دارند، می توانند برای پدر و مادر خود ویزا همراه بگیرند.
  • افراد متاهل می توانند برای فرزندان زیر 18 سال و همسر خود درخواست ویزای همراه بدهند. اما فرزندانی که سن قانونی (در اکثر کشورها 18 سال به بالا) را رد کرده اند، باید به صورت مجزا درخواست ویزا دهند و نمی توانند از ویزای همراه پدر یا مادر خود استفاده کنند.

نکته: معمولا کسانی که با ویزای همراه دانشجویی وارد کشور دیگری می شوند، می توانند در مدارس و دانشگاه های آن کشور تحصیل کنند و یا به صورت آزاد به کاری مشغول شوند.

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

در هنگام جست و جوی دانشگاه و کشور مورد نظر برای مهاجرت تحصیلی، این سوال برایتان پیش می آید که کدام کشور را برای تحصیل انتخاب کنیم؟ آیا انتخاب کشور خاصی مهم است یا هر کشوری برویم، اوضاع بر وفق مراد است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انتخاب کشور مقصد و دلخواه هر فرد بسته به نوع زبانی که فرا گرفته و یا نوع رشته تحصیلی که قصد پذیرش آن را دارد، بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

برای انتخاب کشور باید مواردی مثل موقعیت جغرافیایی، آب و هوا، بازار کار خوب رشته تحصیلی مورد نظر، برقراری ارتباط با زبان آن کشور، هزینه تحصیل و زندگی، وضعیت معیشتی مردم، فرهنگ، کیفیت نظام آموزشی و فاکتورهایی از این دست را مد نظر قرار داد. از مهم ترین موارد نام برده، بازارکار متناسب با رشته تحصیلی و موقعیت شغلی آن و همچنین نظام آموزشی است. در ادامه متن، کشورهایی را نام برده ایم که در اکثر رشته های تحصیلی بسیار قوی عمل می کنند و علاوه بر داشتن دانشگاه ها و کیفیت نظام آموزشی عالی، بازار کار خوبی برای دانشجویان و افراد فارغ التحصیل دارند.

  • کشور آمریکا
  • کشور کانادا
  • کشور انگلستان
  • کشور هلند
  • کشور سنگاپور
  • کشور استرالیا
  • کشور ایتالیا
  • کشور آلمان
  • کشور فرانسه
  • کشور سوئد
  • و…

آیا در حین تحصیل می توان مشغول به کار شد؟

کسی که قصد مهاجرت تحصیلی را دارد، الزاما از بورسیه استفاده نمی کند و تنها تعداد محدودی می توانند بورسیه فول فاند دریافت کنند. همان طور که می دانید، هزینه تحصیل و زندگی در کشورهای توسعه یافته ای مثل آمریکا، کانادا، ایتالیا و… برای دانشجوی بین المللی بسیار بالاست لذا در اکثر کشور ها امکانی فراهم کرده اند تا دانشجویان بتوانند حین تحصیل به کاری نیمه وقت مشغول شوند.

 

به طور معمول دانشجویان می توانند 20 ساعت در هفته را کار کنند. ممکن است عده ای در دانشگاه به کارهای دانشجویی مشغول شوند و یا به کارهای پاره وقت مربوط به رشته تحصیلی و یا حتی غیر مرتبط اشتغال یابند. لازم به ذکر است که میزان ساعات کاری در روزهای تعطیل می تواند تا سقف 40 ساعت در هفته نیز افزایش داشته باشند.

 

سوالات متداول

1- هدف اصلی دانشجویان از مهاجرت تحصیلی چیست؟

هدف اصلی این افراد تحصیل در مراکز علمی معتبر و اخذ مدرک بین المللی است.

2- آیا محدودیت سنی برای مهاجرت تحصیلی در تمامی کشور ها و رشته ها وجود ارد؟

خیر، برخی رشته ها و کشور قوانین سخگیرانه ای در مورد محدودیت سنی ندارند که به طور خلاصه در مطالب بالا ذکر شده است.

3- آیا بدون مدرک زبان می توان برای مهاجرت تحصیلی اقدام کرد؟

بله، در برخی کشورها و یا مقاطع تحصیلی دبستان و گاها کارشناسی نیازی به مدرک زبان نیست.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره پیج بورسیه تحصیلی