خانه کنکور تراز کنکور چیست؟

تراز کنکور چیست؟

عوامل موثر بر نمره کل آزمون سراسری
تراز کنکور چیست؟

آن دسته از افرادی که در تاریخ برگزاری کنکور، سر جلسه این آزمون حضور به عمل آورده اند، شاید بعد از حس رهایی از تمامی دغدغه های مربوط به آن، به فکر اعلام نتایج کنکور باشند تا ببیند در این مسیر چه عملکردی داشته اند. بنابراین سازمان سنجش که برگزاری این آزمون را برعهده دارد، نتایج کنکور 1402 را در قالب کارنامه ای در سایت خود منتشر می کند تا افراد از تراز یا نمره کل در کارنامه اولیه خود آگاه شوند. در واقع این تراز نشان دهنده جایگاه علمی شخص در مقایسه با دیگر داوطلبان کنکور سراسری بوده و به این معناست که هرچه تراز فرد شرکت کننده نسبت به جمیع مدعیان این ماراتن بالاتر باشد، شانس پذیرش وی برای قبولی در کد رشته محل مدنظر نیز، بیشتر خواهد شد.

تراز کنکور، مشخص کننده سطح علمی داوطلب نسبت به دیگر شرکت کنندگان بوده و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می توانند پس از بررسی وضعیت رتبه و تراز خود به انتخاب کد رشته محل های مورد نظر خود بپردازند.

تراز کنکور چیست؟

در کارنامه ای که هنگام  اعلام نتایج اولیه کنکور 1402 برای داوطلبان صادر می شود، اطلاعات قابل توجه ای ذکر شده است. این داده ها در 4 قسمت جداگانه با عناوین زیر ارائه شده اند.

  • اطلاعات ثبت نامی و آزمونی
  • اعلام علاقمندی بر اساس تقاضانامه
  • وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره های مختلف هر یک از گروه های آزمایشی
  • وضعیت رتبه و نمره کل داوطلب (تراز)

حال ممکن است تمامی کسانی که کارنامه اولیه خود را از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org دریافت نموده اند پس از مواجه شدن با کلمه “تراز”، ندانند که مفهوم تراز چیست و چگونه محاسبه می شود!

تراز کنکور یکی از با اهمیت ترین عوامل قبولی داوطلبان در کنکور سراسری می باشد. تراز کنکور (نمره کل)، مشخص کننده سطح علمی داوطلب نسبت به دیگر شرکت کنندگان بوده و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور می توانند پس از بررسی وضعیت رتبه و تراز خود به انتخاب کد رشته محل های مورد نظر خود بپردازند. همچنین می توان گفت رتبه و تراز داوطلب بیانگر میزان شانس قبولی وی در انتخاب هر کد رشته محل می باشد. پس می توان نتیجه گرفت بهترین معیار برای سنجش افراد شرکت کننده در این آزمون میزان تراز به دست آمده است.

آیا تراز کنکور و رتبه کنکور باهم تفاوت دارند؟

یکی از نکات قابل توجه در زمان دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری این است که بدانید معنای تراز کنکور و رتبه کنکور از هم مجزا می باشد. همان طور که گفته شد، تراز به سنجش سطح علمی داوطلبان می پردازد چرا که هر سوال در کنکور سراسری، از ارزش خاصی برخوردار بوده و هرچقدر داوطلب به سوالات بیشتری پاسخ درست دهد تراز بالاتری خواد داشت. اگر رتبه نهایی داوطلب نسبت به تعداد شرکت کنندگان پایین‌تر باشد، عدد خوبی است زیرا این عدد بیانگر عملکرد مناسب داوطلب نسبت به سایر رقبا است.

اما رتبه کنکور نشان دهنده تعداد شرکت کنندگان در کنکور سراسری و ترتیب آن هاست. برای مثال اگر در این آزمون 1000 نفر شرکت کرده باشند، رتبه نهایی، داوطلبان نفرات اول تا هزار را مشخص می‌کند. بنابراین رتبه، تنها ترتیب سطح علمی داوطلبان را معین می سازد. همچنین، چنانچه تراز داوطلب در کنکور سراسری بالاتر باشد، عدد خوبی است و توضیح دهنده راندمان بالای فرد شرکت کننده در مقایسه با دیگر داوطلبان است.

محدوده نمره تراز

حال که با مفهوم تراز در کارنامه کنکور آشنا شده اید؛ بد نیست بدانید که محدوده تراز عددی مابین 0 تا 13000 می باشد. در واقع داوطلبانی که دارای تراز بالا یعنی نزدیک به عدد 13000 باشند، نشان دهنده سطح علمی بالاتر در آن درس نسبت به سایرین است. لازم به ذکر است هر چقدر این نمره و تراز پایین تر باشد، در واقع کارکرد شخص داوطلب ضعیف بوده و به نفرات با تراز بالا، دورتر است.

چه عواملی بر تراز کنکور اثر گذار است؟

کسانی که خواهان ثبت نام کنکور سال 1402 هستند، شاید این سوال ذهن آنان را به خود مشغول سازد که چه عواملی بر تراز کنکور تاثیر گذار است؟ برای پاسخ به این پرسش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعداد داوطلبان

یکی از عوامل مهم در تراز، در واقع آمار دریافت کارت ورود به جلسه کنکور نبوده، بلکه تعداد داوطلبانی است که در کنکور شرکت می کنند. زیرا هر چه تعداد شرکت کنندگان کم یا زیاد باشد، بر همین اساس تراز شما نیز دستخوش تغییرات می شود.

سطح دشواری سوالات

نحوه طراحی سوالات کنکور به گونه ای است که در آن سوالات به سه سطح دشوار یا سخت، متوسط و آسان تقسیم می شود. می توان به طور جد گفت که حد دشواری سوالات با تراز کنکور ارتباط مستقیم دارد زیرا تعداد کمی از شرکت کنندگان می توانند از پس این سوالات بر آمده و پاسخ درست دهند. بنابراین هرچه داوطلب، سوالات سخت بیشتری را پاسخ دهد، تراز بالاتری نسبت به سایرین خواهد داشت.

شیوه صحیح درس خواندن

نحوه صحیح برنامه ریزی کنکور و شیوه درست درس خواندن از مهم ترین گام هایی است که یک کنکوری می بایست آن را به طور هوشمندانه رعایت کرده تا بتواند رتبه قبولی کنکور و تراز خوبی نسبت به بقیه داوطلبان کسب کند. از این رو به این دسته از افراد توصیه می شود با توجه به گروه آزمایشی که در آن شرکت می کنند از منابع کنکور بهره برده و حتی می توانند در آزمون های آزمایشی سنجش شرکت کنند تا باعث افزایش تراز خود در کنکور سراسری شوند.

محل قرار گرفتن تراز کنکور در کارنامه و نحوه محاسبه آن

در کنکور دوره های گذشته وضعیت داوطلب برای هر زیرگروه، به صورت یک نمره تراز جداگانه و یک نمره تراز نهایی قرار می گرفت و شرکت کنندگان جهت انتخاب رشته می بایست ترازهای به دست آمده در هر زیرگروه را مورد بررسی قرار می دادند.

اما با توجه به تغییرات کنکور نمی توان به طور دقیق از محل دقیق قرار گرفتن تراز کنکور برای کنکور سراسری 1402 خبر داد. لازم به ذکر است که هر ساله نحوه محاسبه تراز در دفترچه ثبت نام کنکور ذکر می شود. البته اگر تغییراتی در کارنامه و تراز کنکور رخ دهد، متن مقاله بروزرسانی می شود.

 

سوالات متداول

1- تراز کنکور چیست؟

تراز نشان دهنده جایگاه علمی شخص داوطلب در مقایسه با دیگر داوطلبین کنکور سراسری می باشد.

2- چه عواملی بر تراز کنکور اثرگذار است؟

عواملی چون تعداد داوطلبان و میزان آمادگی آن ها بر روی تراز کنکور تاثیر گذار بوده که جزئیات آن به صورت کامل در مقاله ارائه شده است.

3- نحوه محاسبه تراز کنکور به چه شکل است؟

لازم به ذکر است که هرساله نحوه محاسبه تراز در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری ذکر می شود اما با توجه به تغییرات کنکور ۱۴۰۲ و حذف زیر گروه ها نمی توان نحوه محاسبه تراز کنکور ۱۴۰۲ را بیان کرد.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کنکور پیج کنکور