خانه کنکور کنکور الکترونیک چیست؟

کنکور الکترونیک چیست؟

نحوه برگزاری کنکور الکترونیک
کنکور الکترونیک چیست؟

مدت بسیاری است که هر ساله آزمونی با عنوان کنکور سراسری به منظور ورود داوطلبان به دانشگاه ها در کشور برگزار می شود که نحوه برگزاری آن طی دوره های مختلف تغییرات بسیاری یافته و نواقص آن رفته رفته برطرف شده است. از جمله جدیدترین تغییرات کنکور می توان به تاثیر معدل در کنکور، حذف زیرگروه ها و دروس عمومی از بانک سوالات آزمون اشاره کرد، در طی همین اصلاحات، سازمان سنجش کشور تصمیم به ایجاد تحولی عظیم در این آزمون گرفته که به دنبال این تصمیمات احتمال دارد که آزمون های بعد از کنکور 1402 کاملا به صورت الکترونیکی و بدون استفاده از کاغذ برگزار شود.

طی اخبار منتشر شده، به احتمال قوی کنکور 1403 به صورت الکترونیکی و بدون استفاده از کاغذ برگزار خواهد شد.

منظور از کنکور الکترونیک چیست؟

بنابر اخبار موجود و همچنین اعلام سازمان سنجش احتمالا در کنکور 1403 دیگر قرار نیست که دفترچه و پاسخنامه فیزیکی بین داوطلبان و سازمان سنجش رد و بدل شود و قرار بر این شده آزمون به صورت کاملا الکترونیکی برگزار خواهد شود. البته این موضوع باب نگرانی بسیاری از متقاضیان شده ولیکن افرد می توانند با داشتن آگاهی کامل از شرایط برگزاری این نوع کنکور خیال خود را از این بابت راحت کنند. گمان می رود که در کنکور سراسری 1402 نیز بخش های کوچکی از آزمون به صورت الکترونیک و در قالب آزمایشی برگزار شود تا این روش به خوبی جا افتاده و تردید ها نیز از میان برود.

طی کنکور 1403 دسترسی به اینترنت در حوزه های امتحانی محدود شده و آزمون در ساعات مختلفی برگزار می شود تا حدالامکان از تخلفات و لو رفتن سوالات جلوگیری شود.

زمان برگزاری کنکور الکترونیک

طبق اخبار منتشر شده قرار بر این شده با ایجاد بسترهای لازم و رفع نواقص، آزمون سراسری در سال 1403 برای اولین بار به صورت رسمی در قالب الکترونیک برگزار گردد؛ ولیکن به منظور آزمایش این فرآیند قرار است کنکور هوشمند در بهمن ماه 1401 به صورت آزمایشی  و محدود در دو استان برگزار شود .

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که شرکت در آزمون مذکور به ثبت نام خاصی نیاز نداشته و نتیجه آن ارتباطی با کنکور اصلی داوطلبان ندارد.

نحوه برگزاری کنکور الکترونیک

گویا قرار است در کنکور الکترونیک یک سیستم با محدودیت دسترسی در اختیار هر داوطلب قرار بگیرد و سوالات به صورت اسکن لود شده و به محض آغاز آزمون در اختیار شرکت کنندگان قرار داده شود که پس از اتمام زمان تعیین شده برای هر پرسش، سوال مذکور از دسترس داوطلب خارج خواهد شد. البته با قطعی شدن این تصمیم، نحوه شرکت در این آزمون از طریق سایت سازمان سنجش اطلاع رسانی می گردد.

  • از سیستم های هوشمند برای این امر استفاده خواهد شد و داوطلبان قادر اند از قلم نوری به عنوان چرک نویس استفاده کنند.
  • اگر داوطلب یک سوال را بدون جواب رها کند، یک بار دیگر امکان دارد که به صفحه سوال بازگشته و آن را اصلاح کند.
  • هر سوال بسته به درس و ضریب خود در مدت زمان محدودی به شرکت کننده نمایش داده خواهد شد.

مهم: به دلیل نا آشنا بودن افراد با این روش ممکن است نگرانی و یا حتی خطایی در آزمون برای متقاضیان رخ دهد، اما طی برگزاری کنکور الکترونیک تعداد دفعات برگزاری آزمون سراسری نیز افزایش خواهد یافت که متقاضیان در صورت عدم موفقیت می توانند در امتحان بعدی که فاصله کمتری دارد شرکت کرده و نتیجه مطلوب کسب کنند.

نحوه کنترل تخلفات و برقراری عدالت در کنکور الکترونیک

تدابیر بسیاری برای جلوگیری از تخلفات در آزمون سراسری در نظر گرفته شده است به علاوه یکی از مهم ترین اهداف برگزاری کنکور الکترونیک نیز همین امر می باشد که در ادامه به جزئیات دقیق تر آن خواهیم پرداخت.

  • دسترسی و باند اینترنت در محل برگزاری آزمون بسیار محدود خواهد شد و عملا افراد نمی توانند از پیام رسان ها و… به منظور تقلب استفاده کنند.
  • پیش از برگزاری آزمون ردیاب ها و تجهیزاتی توسط مجریان امتحان مورد استفاده قرار می گیرد تا از ورود لوازم هوشمند از قبیل دوربین، فرستنده و…جلوگیری شود.
  • ممکن است بسیاری درباره دسترسی به اینترنت در مناطق محروم دچار نگرانی شوند که در این مورد باید گفت امروزه حتی در دوردست ترین نقاط کشور هم دسترسی به گوشی موبایل و اینترنت امکان پذیر است و از این جهت مشکلی وجود ندارد و تا زمان آزمون حوزه های سراسر کشور به امکانات لازم تجهیز خواهند شد.
  • لازم به ذکر است که هر منطقه نسبت به امکانات و سهمیه خود در آزمون سراسری سنجیده می شود و از این بابت مشکلی وجود ندارد.

مزایا و معایب کنکور الکترونیک

مثل هر روش دیگری، برگزاری آزمون سراسری به صورت الکترونیک دارای معایب و البته مزایایی نیز خواهد بود که درادامه به توضیح بیشتری در این باره خواهیم پرداخت.

مزایا کنکور الکترونیک

  • ایجاد فضای رقابتی سالم: در کنکور الکترونیک برای هر سوال زمان مشخصی در نظر گرفته شده است که این روش توانایی داوطلب را در پاسخگویی به هر سوال به صورت جداگانه می سنجد و آن ها را در تک تک مباحث به چالش کشیده و فضای رقابتی ایجاد می کند.
  • امکان طرح سوالات تشریحی برای برخی رشته ها: برای آزمون برخی رشته ها ممکن است علاوه بر سوالات تستی، سوالات تشریحی هم در نظر گرفته شود، به عنوان مثال داوطلبان رشته فنی می توانند توانایی های عملی خود را با سوالات شبیه سازی شده ارائه دهند.
  • ساختار طبقه بندی شده پاسخنامه: ساختار پاسخنامه جدید به گونه ای طراحی شده که دیگر امکان درج پاسخ اشتباه برای هر سوال به ندرت رخ بدهد و پاسخبرگ کنکور به صورت بلوک بندی و مرتب در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
  • امکان برگزاری آزمون در شاعات و دفعات متفاوت: در این روش تعداد داوطلبان در هر جلسه محدود بوده و افراد مختلف در بازه های متفاوت در آزمون شرکت خواهند کرد، از این رو دیگر بستری برای تقلب فراهم نیست چرا که سوالات پس از اتمام موعد مقرر از دسترس داوطلب خارج خواهند شد.
  • امکان بازگشت به سوالات بدون بررسی پاسخنامه: در صورتی که داوطلب یک سوال را بدون جواب گذاشته و پس از مدتی بخواهد به پرسش مذکور پاسخ دهد دیگر نیاز نیست پاسخنامه را به طور دقیق چک کند و به راحتی می تواند یکبار دیگر با جست و جو کردن به صفحه پرسش مذکور برگردد.
  • اعلام نتایج در فاصله کوتاهی از آزمون: پس از ثبت نهایی سوالات و اتمام آزمون، نتایج به داوطلبان اعلام خواهد شد و دیگر خبری از انتظار طولانی برای اعلام نتایج نیست.

معایب کنکور الکترونیک

  • محدودیت برای شرکت برخی افراد : ممکن است افرادی دچار مشکلات بینایی بوده و محدودیت هایی برای استفاده از رایانه داشته باشند.
  • قطع اتصال اینترنت و قطعی برق: قطعی برق و اینترنت در هر محلی ممکن است رخ دهد و روند برگزاری آزمون را با مشکل روبه رو کند.

 

سوالات متداول

1- کنکور الکترونیک در چه زمانی برگزار خواهد شد؟

کنکور به روش الکترونیکی برای اولین بار به طور رسمی در سال ۱۴۰۳ و بعد از آن برگزار خواهد شد. البته آزمونیبا شرایط مذکور در بهمن ۱۴۰۱ و محدود در 2 استان به صورت آزمایشی برگزار خواهد شد.

2- آیا امکان مراجعه مجدد به سوالات کنکور الکترونیکی وجود دارد؟

بله، اگر داوطلب قصد بازگشت به سوال قبلی را داشته باشد تا یکبار دیگر می تواند به سوال قبلی دسترسی پیدا کند.

3- چه زمان بعد از اتمام کنکور الکترونیک نتایج آن اعلام می شود؟

انتظار می رود نهایت تا ساعاتی پس از برگزاری آزمون، نتایج به داوطلبان اعلام شود و زمان انتظار طولانی نباشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کنکور پیج کنکور