یک انتخاب رشته درست می تواند آینده شغلی داوطلب را تضمین نماید و در برخی موارد مرحله مذکور، نسبت به آزمون کنکور از اهمیت بالاتری برخوردار است. متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته می شوند، می بایست از تمامی موارد مرتبط با این پروسه از جمله زمان انتخاب رشته کنکور، نحوه صحیح انجام آن، میزان تاثیر سهمیه ها و… مطلع باشند تا به بهترین وجه ممکن و بدون هیچ گونه اشتباهی این فرآیند را انجام دهند.
یکی از عوامل موثر برای موفقیت در این فرآیند بهره مندی از تجارب مشاوران و متخصصان این امور است چرا که این افراد با اطلاعات کاملی که در این مسیر کسب کرده اند، می توانند چراغ راه سایر داوطلبان باشند.
✅لینک مستقیم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳
✅ لینک مستقیم انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
(به زودی فعال می گردد.)
دفترچه انتخاب رشته کنکور 1403 11 شهریور ماه شد تا داوطلبان بتوانند از 14 تا 18 شهریور ماه به انتخاب رشته بپردارند.
فهرست محتوا
نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
داوطلبان می توانند با کمک نرم افزار انتخاب رشته و با وارد کردن درصد های احتمالی خود، پیش بینی کنند که درصد شانس آنان در قبولی رشته مورد علاقه شان چقدر است.
[workbok year=1400 searchtype=2 software=3 searched=0]مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
تمامی داوطلبانی که برای اولین بار در کنکور سراسری شرکت می کنند، تجربه کافی برای انتخاب رشته کنکور را ندارند. همین امر سبب می شود که در صورت کسب رتبه قابل قبول نیز موفق به تحصیل در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود نشود یا حتی ممکن است در هیچ یک از رشته های منتخب پذیرفته نشود. به همین منظور توصیه می شود که پیش از ثبت کد رشته های انتخابی از مشاوره تحصیلی کنکور کمک بگیرید.
مشاوره خوب چه ویژگی هایی دارد؟
به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب لازم است که در انتخاب مشاوره خود دقت لازم داشته باشید چرا که این امر می تواند سرنوشت تحصیلی شما رقم بزند.
داشتن تجربه کافی
میزان تجربه در هر امری تبحر فرد را نشان می دهد. بدین وسیله مشاوره با تجربه می داند که داوطلب با توجه به رتبه قبولی کنکور چه کد رشته هایی را در اولویت قرار دهد تا شانش قبولی وی افزایش یابد.
انتخاب منطقی و به دور از رویاپردازی
البته که علایق داوطلبان نیز در روند انتخاب کد رشته ها دخیل می شود اما این تمام ماجرا نیست. اگر مشاور تنها رشته ها را بر اساس رویاهای متقاضی انتخاب کرده و تاثیر رتبه را بی اهمیت بشمارد شانس پذیرش وی به صورت قابل توجهی کاهش می یابد، تنها انتخاب منطقی و به دور از رویا پردازی موجب موفقیت در این امر می شود.
وجدان کاری
مشاور موظف است دلسوزانه و با صبر و حوصله به خواسته داوطلب گوش داده و در انتخاب کد رشته ها نسبت به علایق او بی تفاوت نباشد. همچنین از یک برنامه نیمه آماده و از پیش تعیین شده برای تمامی مراجعه کنندگان استفاده نکرده و چینش رشته های هر فرد در فرم انتخاب رشته کنکور را با توجه به رتبه قبولی و خواسته های وی انتخاب نماید.
پشیبانی از داوطلب
از آن جایی که تا پیش از پایان مهلت انتخاب رشته امکان ویرایش کد رشته ها برای داوطلبان وجود دارد، بنابراین مشاور نیز موظف است در طول این زمان از توصیه های خود برای راهنمایی هرچه بیشتر این افراد دریغ نکند.
دریافت هزینه منطقی از داوطلبان
البته که مشاوران برای انتخاب رشته هزینه دریافت می کنند اما این هزینه باید معقول و منطقی باشد چرا که این امر یکی از دغدغه های داوطلبان می باشد. بدین وسیله افراد زیادی برای انتخاب رشته خود بدون نگرانی و دلهره به مراکز مشاوره مراجعه می کنند.پ
زمان انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
با توجه به آخرین تغییرات کنکور، این آزمون در دو نوبت اردیبهشت ماه و تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود؛ اما مطابق اخبار منتشر شده، برای هر دو نوبت کنکور به طور کلی یک انتخاب رشته در نظر گرفته شده است. دفترچه انتخاب رشته نیز تا 11 شهریور ماه منتشر می شود تا داوطلبان بتوانند از 14 تا 18 شهریور ماه به انتخاب رشته بپردارند.
دانشگاه های سراسری
برای انتخاب رشته این دوره یک مهلت چند روزه در نظر گرفته میشود که از 14 شهریور مرداد ماه ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد. این فرایند به احتمال زیاد تمدید هم خواهد شد. پیشنهاد می شود در کانال تلگرام کنکور ایران مشاوره عضویت یابید تا در اسرع وقت از آخرین اخبار مربوطه اطلاع پیدا کنید.
دانشگاه آزاد
انتخاب رشته دانشگاه آزاد از انتخاب رشته دانشگاه های سراسری جداست؛ متقاضیان باید پس از دریافت کارنامه، برای اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته از روز یکشنبه به تاریخ 11 شهریور ماه 1403 به درگاه اطلاعرسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی www.azmoon.org مراجعه نمایند. متقاضیان می توانند در زمان تعیین شده نسبت به انتخاب رشته در این دانشگاه به جز رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی اقدام نمایند.
مهلت مجدد انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
هر ساله سازمان سنجش پس از اتمام بازه زمانی در نظر گرفته شده، مهلت مجدد انتخاب رشته کنکور را نیز برای داوطلبان جامانده در نظر می گیرد که به هر دلیلی نتوانسته اند، فرایند انتخاب رشته را به پایان برسانند.
به همین منظور در این فرصت، این دسته از افراد می توانند علاوه بر انتخاب کد رشته های مربوطه، به ویرایش انتخاب رشته کنکور نیز بپردازید. در خصوص مهلت مجدد سال 1403 می بایست گفت که هنوز اطلاعیه ای از سوی سازمان سنجش منتشر نشده اما به محض مشخص شدن جزئیات از طریق همین مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
فرآیند انتخاب رشته به صورت کاملا اینترنتی و از طریق سازمان سنجش صورت می پذیرد. برای ثبت انتخاب رشته، کافیست با در دست داشتن کد ملی و رمز عبور سامانه مطابق مراحل زیر عمل نمایید. توجه داشته باشید که اگر علاوه بر گروه آزمایشی اصلی در کنکور هنر و یا زبان های خارجی نیز شرکت کرده اید، باید کد رشته های تمامی آن ها را در یک فرم انتخاب رشته تا سقف 150 رشته وارد کنید.
- ورود به سایت انتخاب رشته کنکور به آدرس sanjesh.org و انتخاب گزینه “سراسری” از منو.
- انتخاب گزینه “سامانه انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری سال 1403”
- کلیک بر لینک “سامانه انتخاب رشته های با ازمون کنکور سراسری سال ۱۴۰۳”
- پس از تکمیل فیلدهای موجود گزینه “ورود” را بفشارید.
- در صفحه باز شده بر روی لینک “سامانه انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری سال 1403” کلیک بفرمایید.
- با ورود به سامانه جامع آزمون های سراسری اطلاعات هویتی خود را وارد نموده و بر روی آیکون “ورود” کلیک نمایید.
- گزینه “انتخاب رشته” را انتخاب نمایید.
- اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد کرده و در نهایت کلید “ورود” را بفشارید.
بعد از این که مراحل فوق را به درستی انجام دادید، به سیستم انتخاب رشته وارد می شوید. کد رشته محل های مورد نظر خود را که از دفترچه راهنما استخراج کرده اید، در فرم اینترنتی سایت سازمان سنجش وارد نمایید. در صورتی که اطلاعات ورود به سامانه را فراموش کرده اید، می توانید بر روی لینک نحوه دریافت شماره پرونده و شماره داوطلبی کنکور کلیک نمایید تا آن در رابطه با بازیابی آن ها راهنمایی شوید.
دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
حدود دو تا سه روز قبل از شروع فرآیند انتخاب رشته و یا همزمان با آغاز آن، لینکی با عنوان دفترچه انتخاب رشته کنکور در سایت سازمان سنجش قرار می گیرد که با کلیک بر روی آن می توانید دفترچه انتخاب رشته گروه های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان های خارجه را ملاحظه و دانلود نمایید. توجه داشته باشید که برای هر کدام از این گروه های آزمایشی یک دفترچه مجزا منتشر می شود.
نکته قابل توجه این است که اطلاعات بسیار مهمی در دفترچه ها ارائه شده مثل سهمیه های کنکور، زمان اعلام نتایج نهایی، شرایط و… که باید قبل از انجام انتخاب رشته آن ها را به دقت مطالعه نمایید. دفترچه انتخاب رشته 11 شهریور ماه 1403 منتشر شد.
11 شهریور ماه 1403
11 شهریور ماه 1403
11 شهریور ماه 1403
11 شهریور ماه 1403
به زودی
11 شهریور ماه 1403
تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
همانطور که می دانید به منظور ایجاد عدالت آموزشی برای کسانی که به امکانات لازم دسترسی نداشته اند، سازمان سنجش سهمیه های کنکور از قبیل سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازی، خانواده شهدا، مناطق و… را برای داوطلبان واجد شرایط در نظر می گیرد که هر کدام به نوبه خود می توانند تغییراتی را در نتایج داوطلب ایجاد نمایند.
سهمیه مناطق
شرکت کنندگانی که متقاضی استفاده از سهمیه مناطق هستند، با توجه به ملاک های زیر جزء یکی از مناطق 1، 2 و 3 محسوب می شوند. تاثیر سهمیه مناطق در کنکور در کارنامه اولیه یعنی کارنامه ملاک عمل انتخاب رشته لحاظ می شود.
- منطقه سهمیه با در نظر گرفتن محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دبیرستان یا هنرستان تعیین می گردد.
- در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان سهمیه مناطق متفاوت باشد، (حتی یک سال از سه سال) سهمیه داوطلب بر اساس منطقه مرفه تر اعمال می شود.
- داوطلبانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه (سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی) خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزء سهمیه منطقه 3 محسوب می شوند.
سهمیه مناطق درگیر بلایای طبیعی
برای کسانی که در شهرهای درگیر بلای طبیعی مثل سیل و زلزله سکونت داشته و یا تحصیل کرده اند، 5 درصد ظرفیت مازاد دوره روزانه دانشگاه های این استان ها در نظر گرفته شده است. شرایط استفاده از این سهمیه به صورت زیر است.
- داوطلبانی که محل اقامت و یا محل اخذ مدرک تحصیلی سال آخر متوسطه، مدرک سال ماقبل آخر دوره متوسطه و یا مدرک دو سال ماقبل آخر دوره متوسطه در مناطق درگیر سیل و زلزله بوده است.
- محل سکونت، زمانی تایید می شود که داوطلبان به صورت مستقل و یا همراه خانواده در آن شهرها زندگی کرده اند.
- افراد باید در زمان وقوع حادثه در منطقه سکونت داشته و یا در حال تحصیل بوده باشند.
- همچنین باید ثابت شود که این بلایای طبیعی منجر به وقفه و یا ایجاد مشکل در تحصیل داوطلب شده است.
- ارائه گواهی مربوط به اثبات حضور افراد در این مناطق صادر شده از طرف فرمانداری منطقه مذکور الزامیست. این گواهی باید قبل از انتخاب رشته دریافت شود و در زمان انتخاب رشته نیز باید بند مربوطه در فرم فعال گردد.
- برای اعمال این سهمیه حتما باید از بین کد رشته محل های مندرج در دفترچه که مختص این مناطق است، انتخاب صورت گیرد.
- کسب حدنصاب 85 درصد نمره آخرین فرد گزینش آزاد در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و 80 درصد برای باقی رشته ها الزامیست.
- اعتبار سهمیه برای مناطق نام برده 3 سال می باشد.
- ظرفیت مازاد برای این قشر از داوطلبان، در ابتدا برای دانشگاه های استان آسیب دیده می باشد. در صورت نبود آن رشته در دانشگاه های آن منطقه، از دانشگاه های استان های همجوار استفاده می شود.
- میزان تعهد پذیرفته شدگان همانند باقی داوطلبان رشته های روزانه به مدت 2 برابر تحصیل می باشد و باید یک نسخه از آن در پرونده دانشجو نزد استانداری محفوظ بماند.
- همچنین دوره تحصیل تفاوتی با باقی دانشگاه های روزانه ندارد.
- تغییر رشته یا انتقال برای متقاضیان این رشته ها امکان پذیر نیست.
سهمیه مناطق محروم
40 درصد ظرفیت پذیرش رشته های ناحیه ای، کشوری و قطبی دوره روزانه دانشگاه های استان ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، لرستان، کرمانشاه، بوشهر، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بوراحمد، هرمزگان و کردستان به بومیان این مناطق اختصاص داده می شود. تغییر رشته و یا انتقالی برای پذیرفته شدگان این سهمیه امکان پذیر نیست. لازم به ذکر است که در گذشته میزان تعهد خدمت این مناطق 3 برابر مدت تحصیل بود اما در سال 1402 به 1.5 برابر تغییر کرده است.
سهمیه مناطق دچار سوختگی (مدارس)
داوطلبانی که دچار سوختگی حاد در حادثه مدرسه شهید رحیمی استان فارس و مدرسه انقلاب اسلامی شین آباد استان آذربایجان غربی شده اند، در انتخاب رشته سال 1401 و 1402 از سهمیه مذکور می توانند بهره مند شوند. کسب حدنصاب 80 درصد گزینش آزاد برای استفاده از سهمیه مناطق سوختگی مدارس الزامیست. همچنین این افراد باید درخواست خود را مبنی بر واجد شرایط بودن این سهمیه به سازمان سنجش ارسال کنند.
سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا
برای استفاده از سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا، کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد همان رشته الزامی می باشد و در صورتی که ظرفیت رشته ای با داوطلبان 25 درصدی پر نشود، از داوطلبان 5 درصدی برای تکمیل ظرفیت استفاده می شود. در نهایت اگر هنوز ظرفیت خالی وجود داشته باشد، به باقی داوطلبان اختصاص می یابد.
ایثارگران 25 درصد: 25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آن ها اختصاص دارد.
ایثارگران 5 درصد: تاثیر سهمیه 5 درصد ایثارگران نیز در کارنامه داوطلبان تغییراتی را به وجود می آورد. به این صورت که 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
سهمیه بهیاری
حال ممکن است بعضی از متقاضیان که به عنوان بهیار در جامعه فعالیت می کنند و قصد شرکت در کنکور تجربی را دارند، این سوال برایشان ایجاد شود که میزان تاثیر سهمیه بهیاران در کنکور چگونه است؟ این سهمیه به این صورت می باشد که 5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری، هوشبری و اتاق عمل به داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید رشته بهیاری اختصاص می یابد که با ضریب قطعی 12 در نمره کل کنکور تاثیر خود را نشان می دهد.
تاثیر سهمیه بهیاری در انتخاب رشته کنکور | ||
مدت زمان | ظرفیت پذیرش | کد رشته محل ها |
1400 تا 1404 (5 سال متوالی) | 5 درصد | کارشناسی پیوسته رشته پرستاری دوره روزانه |
1402 تا 1406 (5 سال متوالی) | 5 درصد | رشته پرستاری، هوشبری و اتاق عمل
دوره های روزانه، شهریه پرداز، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد |
نکات مهم
- 5 درصد ظرفیت پذیرش برای رشته پرستاری، هوشبری و اتاق عمل، شامل رشته های مناطق محروم، بلایای طبیعی و یا دارای تعهد بورسیه نمی شود.
- داشتن دیپلم بهیاری (نظام جدید و قدیم) و 3 سال سابقه کاری الزامیست.
- سهمیه بهیاری تنها در استان محل کار بهیار اعمال می شود.
- کسانی که با این سهمیه پذیرفته می شوند، حق جابجایی یا انتقال را ندارند.
- دروس دوره بهیاری در دانشگاه تطبیق داده نمی شود.
- کسب حدنصاب 70 درصد از نمره گزینش آزاد برای استفاده از سهمیه بهیاری ضروری می باشد.
- تاثیر سهمیه بهیاری تنها برای داوطلبان کنکور تجربی بوده و به طور قطعی می باشد.
دوره های روزانه و نوبت دوم چیست؟
تاثیر سوابق تحصیلی در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
در چند سال اخیر زمزمه هایی در رابطه با حذف کنکور به گوش می رسد. همان طور که می دانید کنکور سراسری قدمتی چندین ساله دارد و حذف آن به یکباره به منزله ایجاد یک تغییر بزرگ و ناگهانی در روند پذیرش دانشجویان دانشگاه های کشور است. لذا در تصمیم گیری های چند سال اخیر بنا شد که به آرامی و با برداشتن سنگ ریزه های پای کوه، درصدد برداشتن کوهی بنام کنکور برآیند.
یکی از تصمیماتی که در این روند بسیار خودنمایی می کند، تاثیر معدل در کنکور است یعنی کاهش تاثیر نمره آزمون و افزایش تاثیرات سوابق تحصیلی و معدل داوطلبان بر پذیرش آن هاست. به این معنا که در سال 1403 شاهد دو تراز علمی در کارنامه اولیه خواهیم بود؛ که یکی از آن ها تراز کنکور و دیگری تراز سوابق تحصیلی افراد است. تاثیر سوابق تحصیلی در رتبه کنکور ۱۴۰۳ و به طبع انتخاب رشته را در جدول زیر مشاهده می کنید.
تاثیر سوابق تحصیلی در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 | ||
گروه آزمایشی | تاثیر نمره کنکور | میزان تاثیر سوابق تحصیلی |
تجربی، انسانی و ریاضی | 50 درصد | 50 درصد |
نحوه تقسیم بندی رشته ها در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور گروه آزمایشی خود را با دقت بررسی کرده باشید، متوجه خواهید شد که در مقابل هر یک از رشته ها، یکی از 4 عبارت بومی، استانی، ناحیه ای و کشوری درج شده است. منظور از گزینش بومی، استانی، ناحیه ای و کشوری چیست؟
رشته های استانی
این رشته ها به طور متوسط در همه استان های کشور ارائه می شوند، بنابراین بیشتر ظرفیت آن ها به دانشجویان بومی استان اختصاص می یابد. دلایلی از جمله نیاز بخش هایی از کشور به نیروی متخصص بومی استان موجب این نوع دسته بندی گشته است.
رشته های کشوری
اگر رشته مورد نظر در هیچ یک از دو قطب همجوار ارائه نشود و فقط در چند استان به صورت ناهمگون و پراکنده موجود باشد، آن رشته کشوری است. ظرفیت پذیرش این رشته ها به نسبت میان داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان، ایثارگران، مناطق و… در کل کشور تقسیم می شود. برای مثال رشته بهداشت عمومی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با ظرفیت 100 نفر به صورت کشوری ارائه می شود، از این 100 نفر 30 درصد یعنی 30 نفر به داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان و ایثارگران اختصاص می یابد و مابقی بین سایر داوطلبان تقسیم می شود.
رشته های بومی، قطبی، ناحیه ای
گاهی برخی از رشته ها در تمامی استان ها ارائه نمی گردد اما در استان های اطراف وجود دارند. بنابراین دسته بندی های ناحیه ای و قطبی تعریف می گردند که در آن ها همانند رشته های استانی 80 درصد ظرفیت رشته بین داوطلبان منطقه مربوطه (قطب، ناحیه، استان) و 20 در صد آن به متقاضیان آزاد تعلق می یابد. در ادامه نحوه تقسیم بندی نواحی و قطب های کشور آورده شده است.
برای مثال رشته مهندسی صنایع با ظرفیت پذیرش 100 نفر در دانشگاه امیرکبیر به صورت قطبی ارائه می شود، در این صورت 20 درصد یعنی 20 نفر به داوطلبان آزاد (غیرقطبی) و 80 درصد نیز به داوطلبان قطبی اختصاص می باید که از این 80 درصد، 30 درصد یعنی 24 نفر ویژه داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان و ایثارگران است.
استان های تابع | |
نواحی بومی | |
ناحیه یک | البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی |
ناحیه دو | آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل |
ناحیه سه | اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد |
ناحیه چهار | سیستان و بلوچستان، کرمان |
ناحیه پنج | بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان |
ناحیه شش | کردستان، کرمانشاه، همدان |
ناحیه هفت | ایلام، خوزستان، لرستان |
ناحیه هشت | خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی |
ناحیه نه | گلستان، گیلان، مازندران |
قطب های بومی | |
استان های تابع | |
قطب یک | البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی، گلستان، گیلان، مازندران |
قطب دو | سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی |
قطب سه | آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، همدان |
قطب چهار | اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، یزد، خوزستان، لرستان |
قطب پنج | بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان |
منظور از رشته های متمرکز و متمرکز دارای شرایط خاص چیست؟
در هنگام نوشتن فرم انتخاب رشته کنکور ممکن است با عناوینی همچون متمرکز یا نیمه متمرکز مواجه شوید. به طور کلی پذیرش در رشته های کنکور سراسری به سه صورت متمرکز، متمرکز دارای شرایط خاص و صرفا براساس سوابق تحصیلی می باشد.
رشته های متمرکز: در رشته های متمرکز تنها ملاک قبولی رتبه کسب شده، سهمیه های داوطلب و در نظر گرفتن تاثیر معدل در کنکور می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با میزان تاثیر سوابق تحصیلی بر رتبه کنکور، بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
رشته های نیمه متمرکز: برای رشته های دارای شرایط خاص داوطلب علاوه بر کسب رتبه مورد نیاز، باید مراحلی همچون مصاحبه رشته های نیمه متمرکز، آزمون عملی و معاینات پزشکی را نیز پشت سر گذارد.
سوابق تحصیلی: برای پذیرش در رشته های بدون کنکور تنها معدل دیپلم و پیش دانشگاهی در نظر گرفته می شود و حتی داوطلبانی که در کنکور شرکت نکرده اند، می توانند برای گزینش در این رشته ها اقدامات لازم را انجام دهند
نکته: در نهایت خوب است بدانید که در زمان برگزاری مصاحبه رشته های نیمه متمرکز، سوابق تحصیلی داوطلب نیز مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین پذیرش در رشته های متمرکز دارای شرایط خاص به نسبت سخت تر از سایر رشته ها می باشد.
نکات مهم
- در زمان انتخاب رشته داوطلبان محدودیتی از نظر تعداد برای انتخاب رشته های متمرکز دارای شرایط ندارند ولی در نهایت و در صورت کسب حدنصاب نمرات، حداکثر برای مصاحبه دو رشته محل دعوت خواهند شد.
- در صورتی که اولویت شما پذیرش در رشته های متمرکز دارای شرایط است، حتما این رشته ها را در انتخاب های اول فرم انتخاب رشته خود قرار دهید تا درصورتی که رتبه شما مناسب باشد، برای مصاحبه دعوت شوید.
- در صورتی که از رشته های متمرکز در انتخاب های اول خود قرار دهید و نمره لازم را نیز داشته باشید، در همان رشته پذیرفته می شوید و دیگر برای مصاحبه رشته متمرکز دارای شرایط دعوت نخواهید شد.
توضیحات بخش های مختلف کارنامه اولیه کنکور سراسری 1403
پس از دریافت نتایج آزمون سراسری از سایت سازمان سنجش آموزش کشور، با بخش های مختلفی مانند رتبه کل در سهمیه، آخرین رتبه مجاز و… رو به رو خواهید شد. اما سوال اینجاست که رتبه در سهمیه چیست؟ و یا گزینش در کد رشته های مختلف بر اساس کدام نمره درج شده انجام می پذیرد؟ در ادامه تمامی اطلاعات مورد نیاز در این زمینه به طور مختصر قرار داده شده است.
با توجه به تغییرات اخیر کنکور سراسری، نتایج اولیه در دو مرحله اطلاع رسانی می شود؛ یعنی دو کارنامه خواهیم داشت. اولین کارنامه شامل نمرات خام، نمره کل آزمون اختصاصی و نمره سوابق تحصیلی است. کارنامه دوم با مدت زمان چند روزه پس از کارنامه اول منتشر می شود که شامل نمره کل نهایی، سهمیه نهایی، استان بومی، رتبه در سهمیه، رتبه کشوری، وضعیت مجاز یا غیر مجاز بودن در هر یک از دوره های تحصیلی و… می باشد.
کارنامه اول: کارنامه علمی اولیه
همان طور که گفته شد، کارنامه اولیه شامل نمرات خام (درصد دروس اختصاصی)، نمره کل آزمون اختصاصی و نمره سوابق تحصیلی است. یعنی دو تراز داریم که اولی تراز آزمون اختصاصی و دومی تراز سوابق تحصیلی می باشد که به ترتیب و 60 و 40 درصد بر نمره نهایی کل به طور قطعی موثرند.
- اطلاعات هویتی
- اطلاعات تحصیلی
- وضعیت حضور در جلسه کنکور
- شماره داوطلبی
- درصد دروس اختصاصی
- نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور)
- نمره کل سابقه تحصیل (دریافتی از آموزش و پرورش)
کارنامه دوم: کارنامه ملاک عمل انتخاب رشته
کارنامه دوم چند روز پس از کارنامه اول منتشر می شود که کارنامه اصلی داوطلب می باشد. این کارنامه وضعیت مجاز و غیرمجاز بودن شرکت کنندگان در کنکور را به نمایش می گذارد و شامل موراد زیر است. داوطلبان باید بر اساس مندرجات کارنامه دوم دست به انتخاب رشته بزنند.
نمرات کل
در این بخش نمرات کل آزمون اختصاصی، نمره کل سوابق تحصیلی، نمره کل نهایی و اگ سهمیه بهیاری دارید، نمره بهیاری را نمایش می دهد. در واقع این همان تراز شماست که 50 درصد از سوابق تحصیلی و 50 درصد از نمره آزمون برای تراز کل حساب می شود.
رتبه کل در سهمیه نهایی
این رتبه همان رتبه ای است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا برای انتخاب رشته فقط باید به رتبه در سهمیه و رتبه کشوری توجه شود.
آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی
این بخش مربوط به رتبه آخرین فرد مجاز برای انتخاب رشته دانشگاه های روزانه و نوبت دوم می باشد. در صورتی که رتبه کل شما در سهمیه، بیشتر از رتبه آخرین فرد مجاز به انتخاب رشته باشد، نمی توانید انتخاب رشته دانشگاه روزانه و نوبت دوم را انجام دهید.
رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه
این رتبه شما در بین تمامی داوطلبان آن گروه آزمایشی است که سهمیه ای روی آن اعمال نشده است.
وضعیت مجاز بودن برای انتخاب رشته
در صورتی که داوطلب مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی و… باشد، عبارت مجاز برای او در کادر های جداگانه ای در توضیحات کارنامه کنکور درج خواهد شد. در غیر اینصورت نمی تواند رشته های این دانشگاه ها را انتخاب کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کارنامه می توانید بر روی لینک کارنامه کنکور کلیک نمایید.
نحوه چیدمان کدرشته ها در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب 100 کدرشته محل و برای انتخاب رشته کنکور سراسری (روزانه، نوبت دوم، پیام نور، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی و…) مجاز به انتخاب حداکثر 150 کد رشته محل می باشید. از آنجایی که تعداد انتخاب های شما زیاد است، با کمی دقت و رعایت اصول اولیه می توانید یک انتخاب رشته هوشمندانه داشته باشید.
در انتخاب رشته باید فاکتورهای مختلف نظیر علاقه، بازار کار رشته مورد نظر، امکانات و خدمات رفاهی دانشگاه، خوابگاه داشتن دانشگاه، مسافت و دوری دانشگاه و… را در نظر بگیرید و پس از آن می توانید چینش کد رشته ها را به صورت زیر انجام دهید.
انتخاب های خوش بینانه
حدود 20 الی 30 درصد از لیست انتخاب رشته شما باید شامل انتخاب های رویایی یا خوشبینانه باشد. این انتخاب ها در واقع رشته های مورد علاقه شما هستند که با توجه به رتبه کسب شده امکان قبولی در آن ها بسیار پایین می باشد. برای مثال شانس قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف برای رتبه 1000 گروه ریاضی بسیار پایین می باشد.
انتخاب های واقع بینانه
مهم ترین بخش فرم انتخاب رشته، انتخاب های واقع بینانه است. این انتخاب ها کاملا منطبق بر رتبه و تراز کنکور شما می باشد و باید بیش از نیمی از انتخاب های خود را در این بخش قرار دهید. برای مثال داوطلبی که رتبه 4000 کنکور تجربی را کسب کرده است، برای پذیرش در رشته پرستاری دانشگاه های روزانه شهرستان، شانس متوسط و معقولی را دارد.
انتخاب های بدبینانه
انتخاب های بدبینانه در بخش آخر فرم انتخاب رشته قرار داده می شوند و شانس داوطلب برای پذیرش در انتخاب های این بخش بسیار زیاد است. این بخش برای یک داوطلب با رتبه 2000 گروه ریاضی می تواند شامل دانشگاه های غیر انتفاعی و رشته های کم طرفدار باشد.
بنابراین یکی از اصول کاربردی انتخاب رشته کنکور سراسری، چینش رشته های انتخاب شده بر اساس شانس قبولی می باشد که برای اطلاع از امکان پذیرش خود در هر یک از رشته ها می توانید از نرم افزار انتخاب رشته کنکور استفاده نمایید.
نکات انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
در مهلت انتخاب رشته کنکور باید دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید. سپس کد رشته محل های مورد نظر خود را با کمک یک مشاور خبره از دفترچه خارج کرده و مطابق با راهنمایی های زیر در فرم اینترنتی وارد نمایید.
- دفترچه انتخاب رشته را به خوبی مطالعه نمایید.
- در رابطه با رشته های مورد نظر خود مثل سر فصل دروس دانشگاهی، بازار کار و آینده شغلی، ظرفیت پذیرش و… تحقیق کنید.
- درباره امکانات دانشگاه مورد علاقه خود نیز اطلاعات کسب نمایید.
- به شهریه دانشگاه پیام نور، غیرانتفاعی، پریس خودگردان و… توجه کنید.
- قبل از وارد نمودن کد رشته ها در سایت سازمان سنجش، آن ها را به ترتیب بر روی کاغذ (فرم انتهای دفترچه انتخاب رشته) یا در کامپیوتر خود لیست کنید تا امکان اشتباه در وارد نمودن کدها کاهش یابد.
- پس از وارد نمودن لیست رشته ها، قبل از تایید نهایی مجددا دانشگاه و رشته وارد شده را چک کنید.
- در نهایت پس از تایید از لیست رشته ها به همراه شماره پیگیری 15 رقمی پرینت تهیه نمایید.
فرم انتخاب رشته را می توانید با کلیک بر لینک موجود در کادر زیر دانلود نمایید. البته فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ هنوز منتشر نشده اما می توان گفت که تفاوت چندانی با فرم انتخاب رشته سال گذشته ندارد.
ظرفیت پذیرش رشته های کنکور سراسری ۱۴۰۳
اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور را ورق بزنید، متوجه ظرفیت پذیرش هر رشته در دانشگاه های سراسر کشور خواهید شد. این ظرفیت پذیرش سهمیه بندی شده و هر میزانی از آن به قشر خاصی مثل ایثارگران، خانواده شهدا، رزمندگان، بهیاران، منطقه 1، 2 و 3 و… تعلق دارد. لیست ظرفیت پذیرش مربوط به کنکور 1403 هنوز منتشر نشده است. در جدول زیر ظرفیت لیست رشته های کنکور 1402 در هر 5 گروه آزمایشی را مشاهده می کنید.
ظرفیت پذیرش رشته های با آزمون کنکور سراسری 1402 |
||
ردیف | عنوان رشته | ظرفیت پذیرش |
1 | پزشکی | 11 هزار و 101 نفر |
2 | دندانپزشکی | 2 هزار و 60 نفر |
3 | داروسازی | هزار و 271 نفر |
4 | تجربی | 58 هزار و 774 نفر |
5 | ریاضی | 56 هزار و 495 نفر |
6 | انسانی | 51 هزار و 394 نفر |
7 | زبان | 4 هزار و 287 نفر |
8 | هنر | 6 هزار و 251 نفر |
میزان شهریه دانشگاه های غیرروزانه 1403
یکی از عواملی که می تواند در انتخاب رشته شما تاثیر گذار باشد، میزان شهریه دانشگاه شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و… می باشد. در واقع به غیر از دوره های روزانه دانشگاه های سراسری برای ورود به سایر دوره ها و دانشگاه ها از جمله دوره شبانه، پردیس خود گردان، دانشگاه های آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور باید شهریه پرداخت شود. هزینه تحصیل در موارد مذکور با یکدیگر متفاوت است و شما می توانید بر اساس توانایی مالی خود در مورد تحصیل در آن ها تصمیم گیری نمایید.
میزان شهریه دانشگاه های نوبت دوم (شبانه) | ||
گروه آزمایشی | کاردانی | کارشناسی پیوسته |
علوم انسانی | 2 میلیون و 200 هزار تا 2 میلیون 770 هزار تومان | 3 میلیون و 200 هزار تا 4 میلیون و 500 هزار تومان |
فنی مهندسی | 2 میلیون 700 هزار تا 3 میلیون و 300 هزار تومان | 3 میلیون و 200 هزار تا 4 میلیون تومان |
علوم پایه | 2 میلیون و 650 هزار تا 3 میلیون و 300 هزار تومان | 3 میلیون 500 هزار تا 4 میلیون و 700 هزار تومان |
علوم پزشکی | _ | _ |
هنر | 1 میلیون و 720 هزار تا 2 میلیون و 100 هزار تومان | 2 میلیون و 500 هزار تا 5 میلیون و 500 هزار تومان |
میزان شهریه دانشگاه های پردیس خود گردان و ظرفیت مازاد | |||
گروه آزمایشی | کاردانی | کارشناسی پیوسته | دکتری پیوسته |
علوم انسانی | _ | 6 میلیون و 500 هزار تا 9 میلیون و 800 هزار تومان | _ |
فنی مهندسی | _ | 9 میلیون تا 10 میلیون و 500 هزار تومان | _ |
علوم پایه | 5 میلیون و 600 هزار تا 7 میلیون تومان | 6 میلیون و 500 هزار تا 9 میلیون تومان | _ |
علوم پزشکی | _ | 8 میلیون تا 12 میلیون تومان | 16 میلیون تا 22 میلیون و تومان |
هنر | _ | 7 میلیون و 500 هزار تا 9 میلیون و 500 هزار تومان | _ |
میزان شهریه دانشگاه های آزاد | |||
گروه آزمایشی | کاردانی | کارشناسی پیوسته | دکتری پیوسته |
علوم انسانی | 2 میلیون و 200 هزار تا 3 میلیون و 200 هزار تومان | 4 میلیون تا 5 میلیون و 500 هزار تومان | _ |
فنی مهندسی | 3 میلیون و 300 هزار تا 4 میلیون و 500 هزار تومان | 4 میلیون و 200 هزار تا 6 میلیون و 600 هزار تومان | _ |
علوم پایه | 3 میلیون و 700 هزار تا 4 میلیون و 200 هزار تومان | 4 میلیون و 200 هزار تا 5 میلیون و 600 هزار تومان | _ |
علوم پزشکی | 6 میلیون و 500 هزار تا 7 میلیون و 500 هزار تومان | 7 میلیون و 800 هزار تا 9 میلیون و 200 هزار تومان | 19 میلیون و 500 هزار تا 21 میلیون تومان |
هنر | 3 میلیون و 100 هزار تا 3 میلیون و 600 هزار تومان | 3 میلیون و 700 هزار تا 4 میلیون و 500 هزار تومان | _ |
میزان شهریه دانشگاه های غیر انتفاعی | ||
گروه آزمایشی | کاردانی | کارشناسی پیوسته |
علوم انسانی | 2 میلیون و 400 هزار تا 3 میلیون تومان | 2 میلیون و 600 هزار تا 3 میلیون و 500 هزار تومان |
فنی مهندسی | 1 میلیون و 385 هزار تا 2 میلیون تومان | 2 میلیون و 400 هزار تا 4 میلیون تومان |
علوم پایه | 3 میلیون تا 3 میلیون و 500 هزار تومان | 3 میلیون تا 3 میلیون و 500 هزار تومان |
علوم پزشکی | _ | _ |
هنر | 2 میلیون و 600 هزار تا 3 میلیون و 200 هزار تومان | 2 میلیون و 600 هزار تا 3 میلیون و 200 هزار تومان |
میزان شهریه دانشگاه های پیام نور | |
گروه آزمایشی | کارشناسی پیوسته |
علوم انسانی | 2 میلیون و 300 هزار تا 2 میلیون و 537 هزار تومان |
فنی مهندسی | 2 میلیون و 875 هزار تا 3 میلیون و 572 هزار تومان |
علوم پایه | 2 میلیون و 415 هزار تا 3 میلیون و 680 هزار تومان |
علوم پزشکی | _ |
هنر | 2 میلیون و 415 هزار تا 2 میلیون و 767 هزار تومان |
لیست شهریه های مربوط به سال ۱۴۰۳ به زودی در سایت قرار می گیرد.
سوالات متداول
1- چه زمانی انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ شروع می شود؟
زمان آغاز انتخاب رشته در تاریخ 14 شهریور ماه ۱۴۰۳ خواهد بود.
2- انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ از چه طریقی انجام می پذیرد؟
این فرآیند به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org صورت می پذیرد.
3- اصل اولیه ای که باید در انتخاب رشته کنکور سراسری رعایت شود، کدام است؟
یکی از اصول انتخاب رشته کنکور سراسری، چینش کدرشته ها بر اساس شانس قبولی می باشد.
4- در مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری باید به چه مواردی توجه کنیم؟
عواملی همچون کارنامه داوطلب، علایق او، شهریه دانشگاه ها، سهمیه ها و گزینش بومی از جمله مواردی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
سلام من قبولی ۱۴۰۲هستم و رتبه ام زیر ۱۰۰۰۰نبوده الان انتخاب رشته کردم چه اتفاقی میوفته ؟!؟!؟
با سلام، می بایست منتظر اعلام نتایج باشید.
سلام وقت بخیر،با تراز کل ۶۳۰۰کنکور تجربی (۴۰۳)بهترین رشته ایی که میشه آورد چیه؟ امیدی به علوم آزمایشگاهی هست؟
با سلام و احترام، شانس قبولی شما کم است و قبولی شما برای رشته های زیر مجموعه علوم پایه می باشد.
سلام روز بخیر . من دیپلم تجربی دارم و امسال عملکرد خوبی تو کنکور نداشتم . ایا میتونم رشته شیمی کاربردی دانشگاه ازاد بخونم؟ میتونم شهر دیگه بخونم؟ ایا دانشگاه های ازاد خوابگاه دارن؟
با سلام، مشکلی در انتخاب رشته با آزمون و صرفا سوابق تحصیلی نخواهید داشت.
سلام
یه سوال
اگر یک رشته مثل مهندسی کامپیوتر در چند دانشگاه همزمان قبول بشم همشو زمانی که جواب انتخاب رشته میاد بالا میاره که هر کدوم دوست داشتیم بریم یا فقط یکیشو؟؟
با سلام، می توانید بر اساس تعداد لیست انتخاب رشته های خود منتظر اعلام نتایج نهایی باشید.
سلام وقتتون بخیر
ممنون میشم جوابم رو بدین خیلی به کمک نیاز دارم
ببخشید، اگر امسال همه انحان های نهایی ۱۵ و ۱۶ رو این رنج بگیری و یک امتحان رو مردود بشی (حدود۲ باشه نمره)،و رتبه کنکور و با همه اینا واسه انتخاب رشته ،در سهمیه حدود۱۵۰۰۰ باشه، چون یک درس تجدید شدی نمیشه رفت داشنگاه دولتی؟ یا تگه شهریور امتحان بدیم میشه؟ یا باید یک سال صبر کنیم تا خرداد سال اینده؟
با سلام و درود، میتوانید وارد دانشگاه شوید و صحبت اولیه را داشته باشید و پس از کسب نمره قبولی در امتحان، ثبت نام خود را نهایی کنید.